• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

Binali Yıldırım yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu

Binali Yıldırım yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 64. hükümet listesini onayladı. 64. Hükümet'in Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Davutoğlu’nu bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilen görüşme sona erdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. hükümeti onayladı.

64. Hükümet'in Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu.

1 Kasım Genel Seçimleri'nin  ardından 64'ncü Hükümet'te yer alacak isimler belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu saat 11.45'de kabul ettiği görüşme başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'nu kabul etmesinin ardından gerçekleştirilen görüşmede yeni kabinenin sunumu yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 11.00’de başlaması öngörülen Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi, Suriye sınırında savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle yaklaşık 50 dakika geç başladı. Yaklaşık iki saat süren görüşme saat 13.30 sıralarında sona erdi. Görüşmede Davutoğlu'nun yeni bakanlar listesinin Erdoğan'ın onayına sundu ve ardından kabinede yer alacak isimleri açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurmakla görevlendirilen Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır" denildi. Yeni bakanlar listesine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak oldu. MHP'den ayrılan Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı görevini üstlenirken kulislerde dolaşan iddialar doğru çıktı ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş oldu.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun Çankaya Köşkü’nde yaptığı açıklamadan satır başları:

Seçimlerimiz barış içinde yüksek katılım anlamında da büyük bir demokratik olgunlukla geçmiştir. Aziz milletimize şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Dünyada bugün çok az ülkede görülecek bir tabloyla karşı karşıyayız.

Bir kez daha bu seçimlerin ülkemize milletimize ve bütün siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum. Meclisimiz TBMM başkanımızı seçti. Sayın İsmail Kahraman TBMM Başkanı seçildi.  

İstişareler neticesinde sayın cumhurbaşkanımıza biraz önce bakanlar kurulu listemizi sunduk. Şunu ifade etmek isterim, bu bakanlar kurulu Türkiye’yi önümüzdeki 4 yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş durumdadır.

Arkasında yüzde 85’lik katılımla sağlanmış bir seçim zaferi, önünde de  2023 hedefleri vardır. Milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız. Yapısal reformları gerçekleştireceğiz, sivil anayasa için çalışmalar yürüteceğiz. Ben şimdiden hükümetimizi ilan etmeden 64’ncü hükümetin başbakanı olarak her sözü yerine getireceğimize dair teminatımı ifade etmek isterim. 

Bütün bakanlarımız yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklar. Bir hafta içinde zihnimde bakanlar kurulu isimleri dolaştığında, her bakanlık için üç bazen beş ismin zihnimizde dolaştığını ifade etmek isterim. Bu bakanlar kurulu listemiz partimizde bugünkü şartlar itibariyle tabi bölgesel temsil bir çok hususu da göz önüne alarak gerçekleştirdiğimiz bir listedir. Tecrübeli bakanlarımız, yeni bakanlarımızla bir harman oluşturma gayreti gözettik. Kuvvetli bir harman oluştuğu kanaatindeyim. İlk gün söylediğim gibi bu bakanlar kurulunun misyonu Mevlana’nın deyimiyle bu topraklara sevgi tohumu ekmektir. Talep edeceğimiz en temel husus, bize oy vermiş vermemiş zinhar zihinlerimizden geçirmeden hizmet etmek, her türlü hesaba açık şekilde milletin hizmet kervanına katılmaktır. 

İŞTE 64. DÖNEM HÜKÜMETİ YENİ KABİNE

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu
Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz
Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı
Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

Binali Yıldırım'ın özgeçmişi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirilen Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan Refahiye'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yapan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) genel müdürlük görevinde bulundu.

AK Parti'den 2002 genel seçiminde İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren, 58. ve 59. hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev alan Yıldırım, 2007 genel seçiminde Erzincan Milletvekili seçildi ve 60. Hükümet'te Ulaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti. 2011 genel seçiminde İzmir Milletvekili seçilen Yıldırım, 61. Hükümet'te de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedeki görevini sürdürdü.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinden, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için 26 Aralık 2013'te istifa eden Yıldırım, 11 yılla en uzun süre Ulaştırma Bakanlığı görevini yapan isim oldu.

AK Parti'nin "3 dönem kuralı" nedeniyle 7 Haziran genel seçiminde aday olamayan Yıldırım, 26. Dönem'de AK Parti'den İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girdi ve yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine getirildi.

Yıldırım'ın bakanlık yaptığı dönemlerde gerçekleştirilen önemli projelerden bazıları şöyle:

"2003-2013 yıllarında 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol inşaatı, 2002'de 26 olan aktif havalimanı sayısının 55'e çıkarılması, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleri, Marmaray projesi ile İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarının denizaltından demiryolu ile birbirine bağlanması, İstanbul'un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli, 3. Boğaz Köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü), İstanbul-İzmir Otoyolu ve dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü, bin 213 kilometre yüksek hızlı tren demiryolu hattı inşası, 9 bin 350 kilometre konvansiyonel demiryolu hattının yenilenmesi, dünyanın en büyük havalimanlarından olacak olan İstanbul 3. Havalimanı, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ve Karadeniz Sahil Yolu projeleri."

Yıldırım 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinav ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu. 

Evli ve 3 çocuk babası Binali Yıldırım, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ahmet Demir
24 Kasım 2015 Salı 14:40
14:40
Ülkemizin adına denizcilik sektörü için Sayın Binalı Yıldırımın bakanlığa getirilmesi güzel bir atama olarak görüyorum. Hayırlı olsun.
88.255.240.162
KAMİL
24 Kasım 2015 Salı 14:08
14:08
ESKİ KADROLAR YİNE İŞ BAŞINA, VAY HALİMİZE
81.214.51.20
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim