• BIST 11311.31
  • Altın 5907.568
  • Dolar 42.6778
  • Euro 50.0801
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 5 °C
  • Çanakkale 3 °C

Beyaz kum midye avcılığı başladı

Beyaz kum midye avcılığı başladı
Beyaz kum midyesi avcılığı Tarım ve Köyişleri Bakanlığının verdiği izin ile 21 Kasım`da başladı.

Beyaz kum midyesi avcılığı Tarım ve Köyişleri Bakanlığının verdiği izin ile 21 Kasım`da başladı. İlçe merkezine 3 km mesafedeki Çatalzeytin Ginolu Balıkçı Barınağına demir atan 10 gemi 2 hafta içinde 250 ton midye toplayarak Fatsa ve Ankara`ya sevkiyat yaptı.

Gemicilerin cıkcık dediği beyaz kum midyesi Ankara, Fatsa ve Çanakkale`deki fabrikalarda işleniyor yurtdışına ihraç ediliyor.

En büyük yurtdışı talebini İtalya`nın yaptığı Beyaz kum midyesini fabrikalar işlendikten sonra yurtdışındaki alıcılarına kiloğramı 3 Euro`ya satıyor.

Çatalzeytin`de beyaz kum midyesi avcılığı yapan Giresun Eynesil nufusuna kayıtlı Kaptan Mustafa Güdük, 20 yıldan bu yana bu işi yaptığını belirterek, mazot fiyatlarının yükselmesinin işlerini zorlaştırdığını bildirdi.

Karadeniz`de yapılan beyaz kum midyesi avcılığında en büyük sorunun midyelerin boş çıkması olduğunu kaydeden Güdük, ``İki yıl önce bu bölgede fire yüzde 20`yi bulmazdı, şimdi midyede yüzde 50 oranında boş çıkıyor.

Deniz salyangozlarının midyeleri yediğini düşünüyoruz ama başka nedenlerde olabilir. Üniversiteler konuya el atmalı Bilim adamları bu konuda araştırma yapmalı`` dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim