• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Belde Liman İşletmeleri, Yüksel Yıldırım'ı FETÖ'cü diye bakanlığa şikayet etti

Belde Liman İşletmeleri, Yüksel Yıldırım'ı FETÖ'cü diye bakanlığa şikayet etti
Liman işletme izni için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na başvuran Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş., ticari uyuşmazlık yaşadığı Yüksel Yıldırım'ı FETÖ'cü diye Bakanlığa şikayet etti.

Ticari rakiplerini saf dışı bırakmak isteyen işadamları, son dönemin rağbet sloganı FETÖ iftirasıyla kendilerine alan açmanın hesabını yapmaya başladı. Bunun en son örneği, Belde Liman İşletmeleri ile YILPORT arasındaki ticari uyuşmazlıkta ortaya çıktı.

İzmit Körfezi'nde halen inşası devam eden Beldeport Limanı'na yatırım yapan Lüksemburg merkezli Belport Holding SARL'nin hisselerini satın alan Yüksel Yıldırım, limanın kurucusu Ertürk Değer'in eşi Nilhan Değer ve Mehmet Ceritoğlu aleyhine "Haklarının Gasp Edildiği" iddiasıyla 34 milyon dolarlık dava açmasından sonra, Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş., Yüksel Yıldırım'ı FETÖ'cü ilan etti.

Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş. yetkililerinin, 3 Mayıs 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği dilekçede, FETÖ Terör Örgütü'nün limanı ele geçirmek için Yüksel Yıldırım ile işbirliği içinde olduğunu ve 15 Temmuz Darbe Kalkışması sonra kapatılan FETÖ/PDY Kozmik Hukuk Bürosu olarak bilinen Yüksel Karkın Küçük Hukuk bürosunun 2010-2014 tarihleri arasında İngiliz Asmhore şirketinin avukatlığını yaptığını ve İngiliz Ashmore Şirketine ait hisselerin Yüksel Yıldırım tarafından sembolik bir değerle satın alınarak, FETÖ'nün limanı ele geçirme operasyonunda rol aldığını iddia etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne gönderilen aynı dilekçede, bundan önce limanı ele geçirmeye çalışan İngiliz sermayeli Ashmore tarafından başlatılan dava süreçlerinin, Yüksel Yıldırım tarafından devam ettirildiği kaydedilirken, İngiliz Sermaye Fonu Ashmore ile işbirliği yapan YILPORT'un sahibi Yüksel Yıldırım'ın 30 Mayıs 2014 tarihinde şirkete gelerek, limanın kendisine satılmasını istediğini aksi takdirde limanı çalıştırmayacağını ve her halükarda limanın işletmeye alınmasının engelleyeceğini belirterek tehdit ettiği belirtildi.

YÜKSEL YILDIRIM: MAHKEMEYE VERDİM

Belde Liman İşletmeleri ve Depoculuk A.Ş., 3 Mayıs 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne verdiği dilekçeden haberi olduğunu ve hukuki yola başvurduğunu kaydeden YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "O dilekçenin neresini düzelteyim. Baştan sona yalan ve iftira dolu. En sonunda bizi de FETÖ'cü ilan ettiler. Kepazelik dizboyu" dedi.

Dünyanın sayılı uluslararası varlık yönetim şirketlerinden biri olan İngiliz sermayeli Ashmore'u bile FETÖ'cü ilan eden bu zihniyete cevap vermenin bir anlamı olmadığını ifade eden YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım "Belport Holding SARL'e haber vermeden, sermaye arttırıma giderek açık artırmayla hisseler gasp edilmiştir. Ulusal bir gazetenin Anadolu'da yayınlanan sayısına ilan vererek, Genel Kurulu yapmışlar ve hisseleri 3 tane tabela şirketleri üzerinden satışını gerçekleştirmişler. Biz 2014 yılında Ashmore'un haklarını satın alarak, bu sürece dahil olduk. Hukuki süreç devam ediyor. " diye konuştu.

BELDE LİMAN İŞLETMELERİ'NİN BAKANLIĞA VERDİĞİ DİLEKÇE!

belde_dilekce_1.jpg

belde_dilekce_2.jpg

belde_dilekce_3.jpg

ASHMORE, SAYILI YATIRIM FONLARI ARASINDA GÖSTERİLİYOR

Dünyanın sayılı varlık yönetim fonlarından biri olan ve Londra Menkul Kıymetler Borsası'na kayıtlı Ashmore Group plc, 2016 rakamlarına göre 500 milyon paund üzerinde kar açıklarken, 52 milyar dolarlık varlık fonunu yönettiği kaydedliyor.

Başta ABD, İngiltere Suudi Arabistan, Endonezya, Hindistan olmak üzere 30'a yakın ülkede varlık yönetimini üslenen Ashmore Group plc, ülkemizde Ashmore Türkiye olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim