• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bavaria'nın gözdesi Türkiye sahilleri

Bavaria'nın gözdesi Türkiye sahilleri
Motoryat ve yelkenli tekne endüstrisinin lider markalarından Bavaria Yacht, katalog çekimleri için Türkiye sahillerini, hiçbir fotoğraf hilesi kullanmaya gerek olmaması nedeniyle tercih ediyor.

Motoryat ve yelkenli tekne endüstrisinin lider markalarından Bavaria Yacht, katalog çekimleri için Türkiye sahillerini, hiçbir fotoğraf hilesi kullanmaya gerek olmaması nedeniyle tercih ediyor.

Kurulduğu 1978’den beri motoryat ve yelkenli tekne endüstrisinin lider markaları arasındaki yerini hiç kaybetmeyen Bavaria Yacht’ın Türkiye temsilcisi Taner Gümüş, Alman ekolünü temsil eden Türkiye’nin firmanın en çok önem verdiği ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Gümüş, CNR Avrasya Boat Show 2013’e toplam 12 tekne ile katılan Bavaria’nın katalog çekimlerinin büyük çoğunluğunu da Türkiye kıyılarında yaptığını söyledi.

‘Rekorların firması’

Almanya’nın denize kıyısı olmayan Würzburg kentinde kurulan dev fabrikada yelkenli tekne ve motoryat üreten Bavaria Yacht, Türkiye’deki tekne sektörünün de önemli bir bölümünü elinde bulunduruyor. 2008’den başlayarak tüm dünyayı saran global krizden önce yılda 3 bin tekne üreterek erişilmesi güç rekorları yakalayan Alman firmasının Türkiye temsilcisi olan Gena Yacht sahibi Taner Gümüş, yakaladıkları başarı grafiğini her geçen gün yukarıya çektiklerini vurguladı. CNR Avrasya Boat Show 2013’e 7 yelkenli, 5 motoryat ile katıldıklarını ekleyen Gümüş, “Ekonomik kriz sonrasında bile yılda bin 500 tekne üretimi yapılıyor. Bizde 2002’de Bavaria’nın temsilciliğini aldığımızdan bugüne kadar Türkiye’de satış rakamlarımızı yüzde 400 oranında artırdık. Çünkü Türkiye’deki tekne kültürü pek çok ülkeye göre daha gelişmiş. Ege ve Akdeniz kıyılarımız dünyanın hiçbir yerinde olmayacak kadar güzel. Bavaria yetkilileri de Türkiye’nin bu hızlı yükselişinden dolayı çok mutlu” dedi.

‘Yazları Türkiye’deler’

Gümüş, firmanın üst düzey yöneticilerinin yaz aylarını Türkiye’de geçirdiğini vurgularken, Türk insanının fikirlerinden önemli tasarımlar yapıldığını ekledi. Gümüş, “Her yaz ülkemize gelen yöneticilerimiz yeni tekne tasarımları için müşterilerimizi dinliyor. Mesela Vision 46’nın tasarımına bir kadın müşterimiz ilham oldu. Kokpitte kalmak için hayal kurduğunu söyleyen müşterimizin verdiği fikirle tekne üretildi. Akdeniz’de de çok tutuldu. Bir müşterimiz iki master kabin olmasını istedi. Hemen uygulandı ve isabetli bir karar alındığı görüldü” dedi.

Gümüş, CNR Avrasya Boat Show 2013’e 7 yelkenli, 5 motoryat ile katıldıklarını vurguladı. Bavaria’nın tekne imalatının yüzde 60’ının yelkenli olduğunu, Türkiye’de de yelkenli satışlarının hedeflerinin üzerinde olduğunu belirten Gümüş, “Türkiye bölgesi için çok güçlü bir isim. Firma pazarımıza çok güveniyor. 7,5 ile 17 metre arasında yelkenli, 10 ile 16 metre arasında motoryat yapılan fabrikamız Akdeniz’e özgü teknelerine çok güveniyor. Türkiye pazarında en hızlı yükselen firma olmaktan mutluyuz” dedi.

Türkiye kıyılarındaki mavi görüntünün Bavaria yöneticilerinin dikkatini çektiğini ve tüm dünyaya gönderdikleri katalogların çekimlerinin bu kıyılarda yapıldığı öğrenildi. Gena Yatçılık sahibi Gümüş, “Denizlerimizdeki mavilik, teknelerin yol alırken bırktığı iz o kadar etkileyici ki yüzde 80 oranında katalogları kıyılarımızda çekiyoruz. Kimi zaman İstanbul kimi zaman Çeşme ya da başka bir yer. Birde tekne sahiplerinin aile yapısı ve doğallığı hiçbir fotoğraf hilesi ya da aktörü olmadan çekim yapılmasını sağlıyor. Bavaria, Türkiye’ye o kadar yakın ki katalog çekimlerini gururla yapıyor” dedi.

bavaria-nin-gozdesi-turkiye.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim