• BIST 10084.03
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 18 °C

'BATUHAN A' gemisi denizden çıkarılmayacak

'BATUHAN A' gemisi denizden çıkarılmayacak
Marmara Denizi'nde batan ve iki kişinin cansız bedenine ulaşılan Batuhan A adlı kargo gemisi eski olması ve maliyeti nedeniyle denizden çıkarılmayacak.

Kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7’nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Aramalarda bugün, olaydan 128 saat sonra cenazesi çıkarılan yağcı Hüseyin Tutuk’un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak.

2 mürettebatın gemide olduğu belirlendi

Su altından kaydedilen görüntülerde, geminin yan yatmadığı ve seyir halindeymiş gibi batıp deniz tabanına düz şekilde oturduğu görüldü. Battığı pozisyonun arama kurtarma çalışmalarını kolaylaştıracağı değerlendirilen geminin 3 boyutlu modellemesi de yapıldı. Sonar cihazıyla yapılan incelemede kayıp 6 mürettebattan 2’sinin gemi enkazında olduğu tespit edildi.

Özel eğitimli dalgıçlarla SAS komandolarının TCG AKIN’dan gerçekleştirdiği dalışlarda, batık geminin makine dairesine ulaşıldı. Kapısı güçlükle açılan makine dairesinin girişinde, gemide yağcı olarak görev yapan Hüseyin Tutuk’un (40) cansız bedeni bulundu.

Cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonrası yakınlarına teslim edilen Tutuk, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde toprağa verilecek. Tutuk, ailesine gönderdiği son görüntülerde, geminin su aldığını söylemiş ve o anları kayıt altına almıştı.

Çalışmalar makine dairesine yoğunlaştırılacak

Hüseyin Tutuk’un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinin girişindeki merdiven boşluğu, dalgıçlar tarafından da görüntülenirken, batma anına kadar güvertede, fırtınadan havalanan brandayı kontrol altına almaya çalıştıkları değerlendirilen diğer 4 mürettebatın izine rastlanmadı.

Batıktaki arama çalışmalarının geminin makine dairesinde yoğunlaştırılarak süreceği kaydedildi.

Gözden kaçma ihtimaline karşı yeniden aranacak

Bugüne kadar, geminin kaptan köşkü, mürettebat kamaraları ve güvertesi detaylı aranırken makine dairesinin de aranmasının ardından gözden kaçma ihtimaline karşı enkazın en baştan bir kez daha aranacağı belirtildi.

Emniyet’in İHA’sı ile balıkçılar devrede, takviye helikopter ve uçak istendi

Bursa, Yalova ve Çanakkale’den bölgede görevlendirilen 21 kişilik Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı deniz polisi ekibi ile 1 İHA da çalışmalara destek veriyor. Deniz üstünden 4 botla gün boyu keşif yapan ekipler, İnsansız Su Altı Robotu (ROV) ile görüntüleme ve tarama yapıyor.

Bölgeye takviye helikopter ve uçaklar istenirken,3-4 gün boyunca deniz dibinde kalan cenazelerin şişmeye başlayınca su yüzeyine çıkması ve sahile vurma ihtimaline karşı, balıkçılar da arama çalışmalarına dahil edildi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim