• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Başbakan Yıldırım'dan Gemi Mühendisleri Odası'na ziyaret

Başbakan Yıldırım'dan Gemi Mühendisleri Odası'na ziyaret
Başbakan Binali Yıldırım, Gemi Mühendisleri Odası’na gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında denizcilik öğrencilerine hitap etti

Başbakan Binali Yıldırım, Gemi Mühendisleri Odası'na gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında denizcilik öğrencilerine hitap etti. Başbakan Yıldırım, "Biz bugüne kadar kabotaj hattındaki deniz taşımacılığına 4 buçuk milyar lira destek vermişiz. Denizde kabotaj taşımacılığı, yük taşımacılığı neredeyse yoktu. Onlara kolaylık getirdik" dedi.

''FİLOMUZ 14. SIRADA''

Başbakan Binali Yıldırım Tuzla'da gerçekleşen gemi indirme töreninin ardından Gemi Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım'a ziyareti sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik etti. Burada bir süre öğrencilerle sohbet eden Başbakan Yıldırım, ardından kendi adına yapılan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında denizcilik öğrencilerine hitap eden Başbakan Yıldırım, "Biz bugüne kadar kabotaj hattındaki deniz taşımacılığına 4 buçuk milyar lira destek vermişiz. Toplu taşımada 165 milyon deniz yolunu kullanan insan olmuş. 350 bin aracın üzerine geçmişiz. Yine kabotaj taşımacılığında çok önemli artı sağlamışız. Denizde kabotaj taşımacılığı, yük taşımacılığı neredeyse yoktu. Onlara kolaylık getirdik. Filomuz 30 milyon detveyte yakın, bu haliyle 14. sırada. Biz göreve başladığımızda 9 milyon detveyt tonduk, 3 katından fazla arttırmışız" diye konuştu.

''YABANCI DİL ÖĞRENİN''

Öğrencilere önerilerde bulunan Başbakan Yıldırım, yabancı dilin önemine vurgu yaparak okul döneminde mutlaka öğrenilmesi gerektiğini belirtti. Denizcilik sektöründe çalışmak isteyenlerin yabancı dil olmadan geleceğinin çok sınırlı olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "Denizcilik ve gemi alanının yabancı dil olmadan geleceği çok sınırlı olur. Meslek hayatında çok zorlanırsınız. Yabancı dili burada halletmeniz lazım. Aksi halde çok ciddi bir zaman kaybı olacak. Çünkü çıktığınız zaman bir kontrat yapacaksınız. Planlara bakacaksınız. Yabancılarla görüşeceksiniz. Gemi inşaat sektörünün yarıdan fazlası uluslararası piyasayla meşgul. Onlarla muhatap olup onların dilinden anlama, onlarla iş yapmak için yabancı dile ne kadar ihtiyacınız olduğunu mesleğe atıldığınızda göreceksiniz. Ama eğitim süresince de mutlaka geliştirmenizde fayda var" ifadelerini kullandı.

binali_gmo.jpgbinali_gmo2.jpgbinali_gmo3.jpgbinali_gmo4.jpgbinali_gmo5.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
eski uzman
14 Kasım 2016 Pazartesi 11:29
11:29
Sayın Başbakanın böyle bir ziyarette bulunması büyük inccelik, bu kadar yoğun gğndemin olduğu bir ülkede.
143.169.208.240
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim