• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Başbakan Davutoğlu'ndan Denizcilik sektörüne müjde!

Başbakan Davutoğlu'ndan Denizcilik sektörüne müjde!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin olağan haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmasında ''Denizcilik sektöründe de desteklerimiz olacak. Sektörde iki önemli paketle dışa bağlılığı düşüreceğiz.'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu Denizcilik sektörüyle ilgili bazı müjdeleri paylaştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Filosunu yenilemek amacıyla eski gemisini hurdaya çıkaran işletmelere, geminin hurda değeri kadar ilave bir hibe desteği sağlayacağız. Bu uygulama ile bir milyar liralık ilave destek sağlayarak, 5 milyar liralık projeye teminat vermiş olacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, geçen hafta şeffaflık paketini açıkladıklarını, bu konudaki çalışmaları sürdürdüklerini anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:  "İlgili bütün taraflarla görüşerek, Türkiye'de hukuk devletinin ve her bir sürecin en şeffaf şekilde yürümesi için 12 yıldır sürdürdüğümüz çabaları bundan sonra da artırarak devam ettirmeye kararlıyız. 2015 kamu yatırım programını ilan ettik. 53 milyar liralık bu yatırım programında, yüzde 27.1 ile ulaştırma, yüzde 19 ile eğitim, yüzde 12.8 ile tarım ön sıralarda. Bilim, teknoloji ve ar-ge çalışmalarını bu yatırım programlarında öne alacağız. Her grupta artık bazı müjdeleri paylaşmak gelenek haline geldi. Yine burada değişik toplum kesimlerimize, vatandaşlarımızın her birine değişim müjdelerimiz olacak. Geçen grup toplantısında ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması hususunda çalışan kadınlarımıza ve özellikle de yeni anne olmuş hanım vatandaşlarımıza müjdeler vermiştik. Yine geçen grup toplantısı sonrasında esnaflarımızla buluştuk ve esnaflarımıza dönük çok önemli müjdeleri kendileri ile paylaştık. Zaten Halk Bankası kredilerinin yüzde 50'si hibe. Devrim mahiyetinde bir adım atıyoruz, kaybolmaya yüz tutmuş meslek alanlarında krediyi faizsiz kılıyoruz. Sıfır faizle esnaflarımıza yaklaşık 75 alanda kredi vereceğiz.”

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında denizcilik sektörüne ait müjdeli bir haberi de kamuoyuyla paylaştı. Davutoğlu “Denizcilik sektörüne yönelik hazırladığımız iki yeni önemli desteği sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu desteklerle deniz ticaret filomuzu güçlendirmeyi, navlun bağımlılığımızı azaltmayı ve ihracata yönelik gemi inşasını arttırmayı planlıyoruz. Akdeniz ve Karadeniz'de kıyısal taşımacılıkta kullanılan koster tipi gemilerde bir zamanlar ticari hakimiyet kurmuş, çok önemli bir aşamaya gelmiştik. Ancak filomuzdaki 235 adet kosterin yaş ortalaması 28'e yükseldi ve bu gemiler ekonomik ömrünü tamamladı. Denizciliğin kobileri niteliğindeki koster işletmeciliğini teşvik etmek amacıyla, hurda desteği verme kararı aldık. Buna göre, filosunu yenilemek amacıyla eski gemisini hurdaya çıkaran işletmelere, geminin hurda değeri kadar ilave bir hibe desteği sağlayacağız. Gemi sanayimizin ihracata yönelik almış olduğu siparişlerin teminat sorununu da kredi garanti fonu kefaletini devreye sokarak çözeceğiz. Bu uygulama ile bir milyar liralık ilave destek sağlayarak, 5 milyar liralık projeye teminat vermiş olacağız." Diye konuştu.
 
Turizm sektörüne müjdeler 
 
Ahmet Davutoğlu, dün Bakanlar Kurulu'ndan sonra turizm sektörünün bazı temsilcileri ile biraraya geldiğini, cuma günü de turizm sektörünün önemli temsilcileri ile tekrar biraraya geleceğini söyledi. 

Turizm sektörüne de çok önemli müjdeleri cuma günü vereceğini kaydeden Davutoğlu, "Özellikle Rusya'da yaşanan kriz, Avrupa'daki ekonomik daralma dolayısıyla turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için alınacak tedbirler konusunda çok ciddi adımlar atacağız” diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
cengiz cağlar denizdibi tarama uzmanı
29 Ocak 2015 Perşembe 20:25
20:25
sayın başbakanıma ve ulaştırma,maliye ve calışma bakanına cok teşekkür ediyorum.tersaneler ve kıyı yapıları genel müdürlüğüne bağlı,denizdibi,taramalarda calışan 100 kişi taşeron işçiye kadro verdikleri için,tüm hükümetimizden allah razı olsun.onların gercekten hakkıydı.3yıldan beri,işçiler,sürekli işten cıkartılıyorlardı,tekrar işe alıyorlardı.ihaleleri,40günlük ve 2 aylık yapıyorlardı. ben kaptan cengiz cağlar,saygılar
213.248.172.157
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim