• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 18 °C

Başbakan Binali Yıldırım, Paradise Papers belgelerine tepki gösterdi

Başbakan Binali Yıldırım, Paradise Papers belgelerine tepki gösterdi
Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) gündeme taşıdığı denizaşırı şirketlerle ilgili #Paradise Papers belgelerine Başbakan Binali Yıldırım sert tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın oğulları Erkam ve Bülent Yıldırım'ın ortak olduğu denizaşırı şirketleriyle ilgili Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) gündeme taşıdığı #Paradise Papers belgelerini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi'ne çok sert tepki gösterdi.

Kendisinin Gemi İnşa Mühendisi olduğunu dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, siyasete girdikten sonra şirketlerini evlatlarına devrettiğini belirterek, denizcilik endüstirisnin küresel bir sektör olduğunu ve dünyanın her tarafında şirket kurmanın doğal olduğunu ifade etti.

'ÇOCUKLARIMIN ŞİRKETİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILMASINI ÖZELLİKLE İSTİYORUM'

Başbakan Yıldırım ABD seyahati öncesi Basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu tür iddiaların 10 yıldır ısıtılıp, ısıtılıp gündeme getirildiğini kaydederek şunları söyledi; "Dün bugün bir gazete şahsım ve ailem hakkında off shore şirketleri var. Yerli değil milli değil gibi haberler yapıyor. Ben gemi inşa yüksek mühendisiyim, makine mühendisiyim. Hayatım boyunca denizcilikle uğraştım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım. Dolayısıyla onlar kendi işini yapıyor ben de kendi işimi yapıyorum. İkincisi siyasete başlarken çocuklarıma bir tavsiyem oldu, devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Devletin bankalarından kaynak kullanmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir. Dolayısıyla dünyanın her tarafında iş yapıyorlar. Bunun gizli saklı bir tarafı da yok. Sanki burada gizli bir iş yapıyormuş gibi benim fotoğrafımı da basıp bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye’(de ya da başka bir yerde bir kişinin ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak için ticaret siciline girip bilgi alırsınız. Olmadı Malta’da da 2 dolar ödeyip internet üzerinden her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Bunun böyle bilinmesi lazım. BU iddia yeni de değil. Bu gazete ilk defa 2008’de bunları gündeme getirdi. Ben İzmir’de belediye başkanıyken yine gündeme getirdi. Şimdi de aynı haberi tekrar büyük bir iş, büyük bir usulsüzlük bulmuş gibi servis ediyorlar. Milletim beni bilir. Benim dokunulmazlığım var ama çocukların yok. Buradan davet ediyorum. Her türlü soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle de istiyorum. Hiç kimsenin yanlış bir iş yapıyor gibi gösterilmesi kabul edilemez.

Bakın vergi verilmiyor diye itham ediyorlar. Bu haberi yaptıklarında benim çocuklarımın şirketi en çok vergi veren şirketler arasında yer alıyor İstanbul’da. Ve bu şekilde belge veriyorlar. Bana yerli değil milli değil diyenlerin apar topar memleketten kaçanlar olduğunu da milletimizin bilmesi lazım.

YILDIRIM'IN OĞULLARIYLA İLGİLİ İDDİALAR NEYDİ?

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Malta’da Başbakan Binali Yıldırım’ın oğulları, dayısı ve yeğeniyle bağlantılı olan toplam sekiz şirket bulunduğu yazılmıştı. Haberde Binali Yıldırım’ın oğulları Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım beş şirketle Malta kayıtlarında yer aldığı belirtilmişti. Cumhuriyet gazetesi haberini dünyanın dört bir yanından çok sayıda politikacı ve iş insanının, off-shore hizmet sağlayıcıları Appleby ve Asiaciti ile gizlilik politikası uygulayan 19 farklı yargı yetkisi alanındaki hesaplarını yayınlayan Paradise Papers’a dayandırmıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim