• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Barbaros'un torunları Karamürsel'de yetişecek

Barbaros'un torunları Karamürsel'de yetişecek
Kocaeli Üniversitesi'ne bağlı olarak Karamürsel'de eğitim veren Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu fakülte oluyor.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı ziyaret etti.  Başkan Yıldırım, Rektör Sadettin Hülagü’ye Karamürsel’in ilk kaptanı deryası Mürsel Alp ve donanmasını canlandıran Osmanlı Kadırgasını takdim etti.

Rektör Sadettin Hülagü Başkan Yıldırım’a teşekkür ederek ilçede Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Merhum Gazanfer Bilge tarafından yaptırılan okullar ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın girişimleriyle yapılacak olan Barbaros Denizcilik Fakültesi binası için ilçede belirli arazileri gezdiler.

Kocaeli Üniversitesinin Kalitesi Artıyor

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda yaptığı konuşmada Meslek Yüksek Okullarının şehirlere açılan kapılar olduğunu belirterek, “Karamürsel Türkiye’nin nadide ilçelerinden biri. Çok çalışkan bir belediye başkanı var. Üniversiteye gönül vermiş Belediye Başkanımızın girişimleriyle, Allah kısmet ederse Barbaros Denizcilik Yüksek Okulumuz Fakülte olacak. Fakat Meslek Yüksek Okullarımız ara eleman yetişmesi amacıyla devam edecek. Benim kapım her zaman açık, üniversitede hizmet etme noktamız halka hizmet hakka hizmettir. Bizler üniversitemizin kalitesini daha da artırmak amacıyla girişimlerde bulunmaya başladık. YÖK ile görüşerek bu yıl kontenjanımızı yüzde 5 oranında düşürdük. Hedefimiz üniversitemizin kalitesinin dünya düzeyinde olmasıdır” dedi.

Karamürsel’e Fakülte Geliyor

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise yaptığı konuşmada “Karamürsel’de okulumuz 95 senesinde kuruldu ve o günden bugüne iki yıllık bir eğitim programı uygulanıyordu. Daha sonra 2007 senesinde Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu olarak dört yıllık bir programa geçildi. Ama asıl hedefimiz olan fakülteye kavuşmaktı. Sayın hocalarımızın desteği ve katkısıyla, Bilim ve Sanayi Bakanımız Sayın Fikri Işık’ın desteğiyle, Sayın Rektörümüz ve Senatomuzun onaylamasıyla artık Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu değil, Barbaros Denizcilik Meslek Fakültesi olarak bundan sonra ki eğitim hayatımıza devam edeceğiz. Bu bizim için büyük bir başarı, gelecekte Karamürsel gibi bir ilçemizde, Karamürsel Alp’in Kaptan-ı Deryanın memleketinde denizcilik fakültesinin olması benim için ayrı bir mutluluk” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yapmış oldukları ziyaretlerin ardından Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Fakültesi ve Gazanfer Bilge Meslek Yüksek Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği mezuniyet törenine katıldı.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim