• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Barbaros Yüksek Okulu'nun ilk mezunları

Barbaros Yüksek Okulu'nun ilk mezunları
Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu 2012-2013 eğitim öğretim yılı mezunları için tören düzenledi.

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu 2012-2013 eğitim öğretim yılı mezunları için tören düzenledi. Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende 42 öğrenci mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Açılış konuşmasını, Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu Müdür Vekili Yard. Doç. Dr. Mehmet Rauf Kesici yaptı. Yard. Doç. Dr. Mehmet Rauf Kesici yaptığı konuşmada mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Mezun öğrenciler adına konuşmayı ise, okul birincisi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğrencisi Eylül Özköse yaptı. Mezun Özköse yaptığı konuşmada, çok heyecanlı ve sevinçli olduğunu belirterek, eğitiminde emeği geçen tüm öğretmenlerine ve ailesine teşekkür etti.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı konuşmada, Barbaros Denizcilik Yüksek Okulunun kendisi için çok özel bir okul olduğunu belirterek, "2004 senesinde Karamürsel Belediye Başkanı olduğum dönemde ilçemizde iki yıllık meslek yüksek okulları vardı. Kendime 4 yıllık bir yüksek okul hedefi koydum. Osmanlının tersanesinin ilk kurulduğu yer, Osmanlının ilk kaptanı-ı deryası Karamürsel Alp'ın bu güzel mekanında mutlaka bir okul kurmamız lazımdı ve bu okulun Türkiye'de bir numaralı okulu olması gerekiyordu. ve çalışmalara başladık. Rahmetli rektörümüz Baki Komsuoğlu ve eşi Sezer Komsuoğlu, Gazanfer Bilge ile beraber bu işin peşinde çok koştuk. Bu başarıyı elde etmek kolay olmadı. Bugün burada 42 öğrencimiz artık bundan sonra Türkiye de denizcilik sektörüne hizmet edecek. Kendi alanlarında ve kendi branşlarında bir sonraki nesillere örnek olacaklar. Bizler, bu çocuklarımızla gurur duyuyoruz, ama asıl velileri olarak sizler onlarla gurur duymalısınız. Dört sene boyunca misafir ettiğimiz bu çocuklar, gerek dürüstlükleriyle, ahlak ve tarzlarıyla, gerek terbiyeleriyle Karamürsel'de ki çocuklara örnek oldular, ben size böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çok değişik bir dönemden geçiyoruz, Türkiye Cumhuriyeti büyüyor, ilerliyor. Her büyümenin belli sıkıntıları belli aşamaları vardır. Ama bu aşamada dik durabilen ne istediğini bilen, bu ülkeyi seven, vatanına, milletine, çevresine faydalı evlatlara ihtiyacımız var, işte bu çocuklar bu özelliklere sahip. Ben inanıyorum ki bu çocuklar bulundukları her alanda başarılı olacaklar. Tabi ki belki kendi alanlarında ilerlemeyecekler, belki aralarından siyasetçi, bürokrat ve akademisyen çıkacak. Bu okulu kurduktan sonra bir şey fark ettim, bu okulların kurulması kolay, asıl işin zor tarafı bu okullarda eğitim verecek akademisyenleri bulmaktır. Bu okulda görev yapan akademisyenler kendilerine sunulan birçok imkanı ellerinin tersiyle itip, sadece bu vatana, millete ve gelecek nesillere hizmet etme mantığıyla bu mesleği seçip üniversitede kaldılar. Bu işin asıl kahramanları onlar, kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın konuşmasının ardından Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu konuşma yaptı. Kaymakam Ateşoğlu, beş yıldır Karamürsel'de görev yaptığını belirterek, "Karamürsel'de görev sürem dolmak üzereyken, bu okulun ilk mezunlarını görmek bana da vesile olduğu için çok mutluyum. Mezun öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.
 
Kocaeli Üniversitesi Rektör Danışmanı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu Kurucu Müdürü Ahmet Selamoğlu'nun konuşmasının ardından okul birincisi Eylül Özköse, Okul ikincisi Süphi Şan Yücel, okul üçüncüsü Fikri Erbil'e ödüllerini Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen verdi.
 
Öte yandan, Barbaros Denizcilik Yüksekokulu Basketbol takımı, 2012 rektörlük kupası basketbol turnuvasında, B Ligi Mavi Grupta müsabakalara katılarak 2.olup, A ligine yükselen takıma, Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu Kurucu Müdürü Ahmet Selamoğlu tarafından plaket verildi. Tören öğrencilere Doç.Dr. Özcan Gündoğdu tarafından teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
T.Cİ Müh.Kaptasn Refik Akdoğam
26 Haziran 2013 Çarşamba 18:34
Meslek Profesörü
Sayın Okuyucu orası A.B.D. Onlar hemen çare bulurlar. Yükselmelerinin en büyük nedeni budur. 2.Dünya savaşında Amerikan yardım malzemelerini Avrupaya götürecek gemilere kaptan bulunmayınca adamlat hemen dişçilerden, eczacılardan, mühendislerden bir kurs sonrası kaptan yaparak gemileri sefer gömdermişler ve savaşı kazanmışlartdır. Biz de sivil denizcilik okullarının
meslek öğretim noksanlarını gidermek için meslek profesörü unvanı verilerek bu noksanlığı giderebileceğimizi düşünürken doçent ve prof'lar olur mu, olmaz öyle şey diuyerek ve duruma da hakim olduklarından mesleklerini korurken, şahsi çıkarlarını düşünerek vatana, mesleğe çok büyük zarar verdiklerinin farkında değiller. Ben bir kaptanım, otobüs şoförüne de kaptan deniliyor, ne alınıyorum ne de üzülüyorum. Otobüs şoförüne kaptan denilmesi benim mesleğime bir nakise gelmez. Fakat doçentler, profesörler ünvanlarının benzerini böyle yıllarını denizlerde vermiş denizcilere meslek profesörü denilmesini kabul etmeyince, meslektaşlarımız da maaşının en başlangıcından başlayarak ailesini açlığa mahkum etmemektedirler.
Başka bir çözüm varsa söylesinler. Allah yardımcımız olsun www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Okuyucu
24 Haziran 2013 Pazartesi 21:10
Meslek Prof. ?
ABD üniversitelerinde, akademik geçmişleri olmamakla beraber, çalıştıkları sektörlerde deneyimleri olanların, yardımcı profesör (associate prof.) olarak çalıştırılmaları son 30 yılda çok yaygınlaştı. Burada konu, ünvan değil bilgi transferidir. Pazar ekonomilerinde bilgi sahibi olanların rekabetsel gücü göz önüne alınarak, onlara niçin daha çok ücret odenmesin ki? Sayın R. Akdoğan Hocam haklılar. Uygulama bunu kanıtlıyor.
24.89.20.234
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
22 Haziran 2013 Cumartesi 17:20
Öğretmen sağlamak
Amacım meslek öğretmeni bulamayan sivil denizcilik okullarına öeslek öğrtetmeni sağlamaktı. Sizin gibi düşünenler sayesine bu eksiklik bir türlü giderilemiyor. Duruma hakim olduğunuzdan ve bir çözüm de getirmediğinizden bu eksiklik uzun bir süre böyle devam edeceğe benziyor. Rusça için söylediklerinize katılmıyorum. Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
24.133.110.255
denizci
21 Haziran 2013 Cuma 23:57
Ünvan vermek rüşvet olamaz
Çevremizde Rusça konuşan kaç ülke kaldı ? Sovyetlerin dağıldığından daha haberiniz yok galiba. Polonya, Gürcistan, Macaristan, Ukrayna, v.d. Rusya'dan da, Rusçadan da nefret ediyor. Çince deseydiniz belki ama Rusça'nın modası geçti. Üniversitelerdeki Profesörler ile öğretmen karşılığı kullanılan profesör lafını da kasıtlı olarak karıştırmayın lütfen. Bunu hep ve ısrarla yapıyorsu-
nuz. Deniz hikayelerinden doktora tezi çıkmaz, ciddi olun lütfen.Kime nasıl unvan verileceğinin kural ve kanunları var, bunları tartışmanın bir yararı yoktur.Kendi kendine hiçbir hakem denetiminden geçmeden de ders kitabı yazılmaz. Yazılırsa da değeri olmaz. Uluslararası yayınevlerinde kitap bastırmanın çok sıkı kuralları vardır. Ülkemizde ders veren kimi hocalar, yazdıkları kitapların kapağına o kurumdan izin dahi almadan o kurumun adını yazıyorlar. Bunlar olağan şeyler değildir ve akademik etik kurallarına uymaz.
81.190.10.63
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim