• BIST 9398.93
  • Altın 4169.303
  • Dolar 38.8142
  • Euro 44.1206
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 14 °C

Barbaros Mersin'de petrol aramaya başladı

Barbaros Mersin'de petrol aramaya başladı
Bakan Yıldız, dünyanın en gelişmiş 3 arama gemisinden birini aldıklarını belirterek, geminin Karadeniz'deki çalışmalarını bitirip Akdeniz'e indiğini ve Mersin'de sismik aramalara başladığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyanın en gelişmiş 3 arama gemisinden birini aldıklarını belirterek, geminin Karadeniz'deki çalışmalarını bitirip Akdeniz'e indiğini ve Mersin'de sismik aramalara başladığını bildirdi.

Bakan Yıldız, Türkiye'nin kurulu gücünün Avrupa'daki 14 ülkenin kurulu gücünden daha fazla olduğuna dikkati çekerek, "3 Avrupa ülkesinin toplam kurulu gücü kadar biz bir yılda enerji kurulu gücümüzü artırıyoruz.

Rüzgardan elektrik üretimi yapmamış olsaydık, doğal gazda 500 milyon dolarlık daha fazla ithalat yapmış olacaktık. Bu Ankara'nın tüm konutlarında kullanılan rakama eşit. Bir anlamda Ankara'nın meskenlerindeki elektriği rüzgardan karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Petrol ve doğalgaz arama bütçesini 13 katına çıkardıklarını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: "Varsa bulacağız, yoksa bulamayacağız. Karadeniz'de 5 dünya deviyle birlikte 2,5 milyar dolar harcanılan aramalarda şu ana kadar sonuç alamadık. İstanbul Boğazı'nın 65 kilometre ötesinde bir bölgede doğal gaz tespiti yaptık, bunu kamuoyuyla paylaştık. İkinci kuyuyu açıp varsa bir rezerv, onu tespit edeceğiz. Proje fizıbıl mı değil mi ona bakacağız.

Dünyanın en gelişmiş 3 arama gemisinden birini aldık, Karadeniz'deki çalışmalarını bitirdi, Akdeniz'e indi, kendi karasularımızda Mersin'de sismik aramalarına devam ediyor. 'Petrol var ama bulunmuyor' eleştirisine katılmıyorum. Petrolün bulunmasını en fazla isteyen kişiyim. İnandığımız için çalışmalara devam ediyoruz."

Yıldız, Japonya'nın nükleer reaktörleri kapattıktan sonra sıkıntı içinde olduğuna işaret ederek, "Japonya Fukuşima kazasından sonra nükleer santrallerini kapatıp yerine LNG ve diğer yakıt sistemlerini ekledi ve 2012'de 30 milyar dolar artı para ödedi, 2013'te 40 milyar dolar ödeyecekler. Biz nükleer santrali kurarak dışa bağımlılığımızı azaltacağız. Biz nükleer santralleri kurunca hidroelektrik santrallerimizi kapatmayacağız, nükleeri doğal gazın yerine ikame edeceğiz. İki nükleer santral, 7,2 milyar dolarlık daha az doğal gaz almamızı sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
misafir
23 Eylül 2013 Pazartesi 17:30
Ölümlü kaza
Diyelim ki devlet tatmin edici ücret verdi veya yetişmiş bilgili mühendis Barbaros'ta çalışma şartlarına razı oldu. O zaman da ya ölümlü bir trafik kazasına kurban gidiyorlar yada 8. kattan atlayıp intihar (!) ediyorlar. Ama sonları hep ölümle biten bir şeyler oluyor. O'nun içindir ki devlet sadece maddi anlamda değil yetişmiş bu gibi değerli personellerinin canlarını da koruyabilmeli.
88.250.40.148
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
22 Eylül 2013 Pazar 19:24
Petrol aramaları
Süper petrol/doğalgaz arama gemisi Barbaros'un Karadenizde petrol/doğalgaz aramasından bir sonuç alamamasına doğrusu inanamadım. Karadenizde petrol ve doğalgaz olduğuna dair yıllardanberi gelen haber ve bilgilerin iflas etmesi inandırıcı değil. Gemi süper ama arayanlar kim? Yabancı uzmanlarsa hayatım boyunca gördüğüm uzmanların Türkiyemize pek yararlı olduğu söylenemez. Dünyada Petrol/Doğalgaz hakimiyeti belli. Bu nedenle kendi uzmanmlarımızı yetiştirmeye ve onları kaçırmamaya dikkat etmeliyiz. Adam yetişince devlet memuru olduğundan aldığı maaşın yeytersiz kalması ve aldığı yüksek teklifler katşısında Barbaros'ta kalması imkansız olduğundan bu Türk uzmanların kaçmaması için önlemler alınmalıdır.Aletlerin tatminkar çalışması da uzmanların kalitesine bağlıdır. Onların da kaçmaması için önlemler alınmalıdır. Aletleri bilmeyenler onları bozabilirler. Pndan soınra bekle yedek parça. Ama devlet memurları bu işleri nasıl başaracaklar bilemiyorum. Aksi halde işte Karadeniz'de olduğu gibi petrol/doğalgaz bulunamaz. Mersin aramalarından da bir sonuç alınacağını sanmmıyorum. Karteller çok kuvvetli. Devlet memurluğu ile bu işler yürütülemez.
Allah yardımcıları olsun. www.refikakdogan.com
176.240.125.250
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim