• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Barbaros Hayrettin Paşa, Meclis'e taşındı

Barbaros Hayrettin Paşa, Meclis'e taşındı
Geçtiğimiz günlerde Deniz Haber Ajansı’nın gündeme taşıdığı Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nin bir otele satılması olayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gündemini belirledi

Geçtiğimiz günlerde Deniz Haber Ajansı’nın gündeme taşıdığı Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nin  bir otele satılması olayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gündemini belirledi.

Deniz Haber Ajansı Yayın Koordinatörü Tarkan Biricik imzasıyla yayınlanan Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi'nin otele verilmesi haberi İBB Meclisi'ne bomba gibi düştü. Boğaz ve Kadıköy hattı iskelesi olarak 1985 yılından beri 510 m2’lik alanda hizmet vermekte olan Beşiktaş’ta ki Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi'nin Sahangri-La Hotels'e satıldığı iddialarını CHP İBB Meclis Üyeleri İBB Meclisine önerge olarak taşıdı.

Geçtiğimiz haftalarda açılan otel Beşiktaş'ta bulunan Beşiktaş- Kadıköy ile boğaz seferlerinin halen yapılmakta olduğu Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi'ni aldığı ve otel ulaşımı için kullanacağı iddia edilmişti.

Ayrıca İskele ile otel arasındaki yolunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çalışma Ofisi'nin emniyeti için araç trafiğine kapatıldığı bu alanın da otele Sahangri-La Hotels'e devredileceği öğrenildi. Bu iddiaları yazılı soru önergesi olarak Meclis Başkanlığına sunan CHP İBB Meclis Üyeleri cevap bekliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2013 yılı Haziran ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri; Mehmet Yıldız, Serdar Bayraktar, Dr. Hakkı Sağlam, Kemal Çiloğlu ve Bülent Tatar imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen yazılı soru önergesi şöyle;

Cevap arayan sorular

2013 yılında, Beşiktaş İskelesine bakan ve Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi ile karşı karşıya olan Shangri- La adında yeni bir otel yapıldı ve 11 Mayıs 2013'te Başbakan tarafından açılışı yapıldı. Sonra basında; Bu otelin sahil tarafında bulunan Beşiktaş Kadıköy İskelesi olarak bilinen, Barbaros Hayrettin Paşa İskelesinin bu otele satıldığına ilişkin haberler yer aldı. Ayrıca bilindiği gibi bu iskelenin de içinde bulunduğu iskele, gemi, yüzer vasıta vb. Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 2005 yılındaki kararı ile İDO'ya devredilmiş, daha sonra bunların bir kısmı, İBB Meclisi kararı ile İDO'nun özelleştirilmesi sürecinde yeni kurulan İstanbul Şehir Hatları İşletmesi'ne devredilmişti. Bu kapsamda;

1. Beşiktaş’ta Kadıköy İskelesi olarak da bilinen, Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nden sefer yapılıyor mu? Yapılmıyorsa gerekçesi nedir?

2. Hangi tarihten bu yana anılan iskeleden sefer yapılmamaktadır?

3. Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve / veya iştiraklerinin uhdesinden hangi tarihte çıkmıştır? Her birinin karar tarih ve sayısı nedir? Kararların dayanakları nedir?

4. Anılan iskele halen kim tarafından kullanılmaktadır?

5. Yapılan işleme ait ilan ve ihale detay ve sonuçları nedir?

https://www.denizhaber.net/serbest-kursu/48869/shangri-la-barbaros-hayrettin-iskelesini-aldi-besiktas-shangri-la-kadikoy-iskele.html

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim