• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Barbaros Hayrettin Karadeniz'e açılıyor

Barbaros Hayrettin Karadeniz'e açılıyor
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, '130 milyon dolara mal olan sismik arama gemisi, cumartesi günü Karadeniz'e törenle uğurlanacak' dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal, '130 milyon dolara mal olan sismik arama gemisi, cumartesi günü Karadeniz'e törenle uğurlanacak' dedi. 

Genel Müdür Uysal, Batman TPAO Bölge Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Batman'ın TPAO'nun, TPAO'nun da Batman'ın omurgası olduğunu ifade ederek, gelecek dönemde Batman'daki petrol üretiminin daha da artacağını belirtti.

2013 yılında Batman, Adıyaman ve Trakya bölgesinde daha fazla sondaj yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

''Bölgede ne kadar çok kuyu açılırsa potansiyel hakkında o kadar bilgi sahibi olunur. Bizim amacımız da daha fazla sondaj yapmak, daha fazla rezerv bulmaktır. Petrolcülükte ümit hiç bir zaman tükenmez. Biz her zaman daha fazla sondaj yapmanın gayreti içinde olacağız ve her zaman daha fazla rezerv bulacağız, üretim yapacağız. Akdeniz ve Karadeniz'de arama çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Geçen hafta Shell firmasıyla Batı Karadeniz için bir anlaşma yapmıştık. Akdeniz'de de çeşitli anlaşmalarımız var.

130 milyon dolara mal olan sismik arama gemisi cumartesi günü Karadeniz'e törenle uğurlanacak. Hedefimiz çok açık ve net olarak çok çalışmaktır. Sismik gemisi bize 130 milyon dolara mal oldu. Bu gemi bir yaşında ve dünyadaki en son teknoloji ile donatılmış bir gemidir. Bizim bütün iki boyutlu ve üç boyutlu sismik aramalarımızı hem TPAO için yapacak hem de yabancı şirketlerden bu gemiye talep olduğu takdirde hizmet üreterek bu gemiden ayrıca para kazanma yoluna gideceğiz.''

-Günlük 70 bin varil üretim-

Genel Müdür Uysal, TPAO'nun 35 bin varili yurt içi, 35 bin varil de yurt dışı olmak üzere günlük toplam 70 bin varil üretime sahip olduğunu söyledi. Bir süredir 25 bin varilin altında seyreden Batman'daki petrol üretiminin 25 bin varili aştığını öğrendiğini vurgulayan Uysal, şöyle dedi:

''Bu benim için mutlu bir haber oldu. Emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum. Batman için hedefimiz büyük üretim rakamlarına ulaşabilmektir.

TPAO olarak Kuzey Irak'ta çalışmıyoruz. Irak'taki çalışmalarımız Bağdat'taki merkezi hükümetle yürütülen çalışmalardır. Biz orada 4 büyük projenin ortağıyız. Bir tanesinde, Masurya sahasındaki projenin yürütücüsüyüz. Bu 4 proje de toplam yatırım miktarı 25 milyar dolardır. TPAO hissesine düşen harcama miktarı 5 milyar dolardır. O bakımdan Irak'taki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kuzey Irak'ta Türkiye'ye ait başka şirketler de yer alabilirler. Örneğin BOTAŞ Kuzey Irak'ta yer alabilir, başka özel şirketler yer alabilir. Onlar da o çalışmaları yürütebilirler. Ama biz TPAO olarak merkezi hükümetle çalışmalarımız yürütmek durumundayız.''

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Prof. Dr. Aydın ŞALCI
22 Şubat 2013 Cuma 17:54
TÜBİTAK Araştırma Gemisi.
Sayın Mehmet İlkel,
Yıllarca önce (1990 lı yıllar) TÜBİTAK-MAM'da gemi mühendisliği grubunu kuran, oraya ilk gemi mühendisi uzmanları işe alan, araştırma gemisi ve araştırma denizaltısı projelerini başlatan akademisyen ve yönetici benim. Benden sonra o projelere ne oldu, ne oyunlar döndü ? Alınan tezgahlar nerelere ikinci el olarak satıldı. Bir bir açıklamaya ve hesap vermeye hazırım. Gelsinler benimle röportaj yapsınlar, buyurun sizde gelin ne isterseniz sorun. Size hesap vereyim. Burada geçen konu ile ilgili olarak, burada bir yanlışlık, bir bilgi kirliliği var, normal bir durum değil. O gemide çalışacak,bilgili, coşkulu, dinamik çok genç var. Ama onları kim motive edecek, onlara kim heyecan aşılayacak esas soru bu. Memleketin hali ortada.TÜRK gençliğinde heyecan mı kaldı ?
Saygılarımla.
78.189.180.121
Mehmet İlkel
22 Şubat 2013 Cuma 13:41
Uzman mühendis
''Tubitak Marmara teknesi'' demişti TV ekranında kanal D muhabiri. Yakından görünce o da gemiye benzetememiş. Bu tekneye 13 m tl harcandıysa, bu az değil, çoktur.
Barboros Hayrettin Paşada çalışacak uzman mühendis konusunu ise, ünlü ve köklü üniversitelerimizin hocalarına ve dekanlarına HESAP SORARCASINA yöneltmemiz gerek. Ne yaptınız bunca sene diyerek.
78.172.245.74
mehmet ataoğlu
22 Şubat 2013 Cuma 09:34
türk denizcisi
haberden sonra gerçekten merak ettim, Türk Bayrağı taşıyan bu gemide çalışan Türk vatandaşı var mı?(ister gemi personeli isterse de uzman mühendisler) Genel müd. açıklamalarına bakılacak olursa tüm çalışanlar yabancı,
yani 75 milyon içerisinde bu gemide çalışabilecek 30-40 kişi yok mu? ya da böyle bir amaç var mı? yazık bu ülkenin vatandaşlarına, paralarına ?
78.189.56.70
öZgür Ökten
21 Şubat 2013 Perşembe 17:45
Ya işletme maliyeti kimin cebinden çıkacak?
Sn. genel müdür acaba 3 yıllık yabancı personel dahil 83 Milyon dolarlık işletme maliyeti hakkında neden bir açıklama yapmamış? Gemiyi 130 m$'a mal ettik demekle oluyor mu?
Kaldı ki bu gemi Türkiye sularına geldikten 2 hafta sonra 13 Milton TL (Evet, Dolar değil, TL) maliyetle yerli üretim TUBİTAK MARMARA araştırma gemisi denize indirildi, acaba bunun hakkında ne düşünüyorlar?
88.253.116.211
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim