• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bandırma Vapuru'na ziyaretçi akını yaşanıyor

Bandırma Vapuru'na ziyaretçi akını yaşanıyor
Samsun'da müze gemi 'Bandırma Vapuru' ziyaretçilerin akınına uğradı. Mustafa Kemal Atatürk ve 18 arkadaşının bal mumu heykellerinin bulunduğu Bandırma Vapuru'nu ziyaret edenler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Samsun'da müze gemi 'Bandırma Vapuru', 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi ziyaretçilerin akınına uğradı. Mustafa Kemal Atatürk ve Samsun'a çıktığı 18 arkadaşının bal mumu heykellerinin bulunduğu Bandırma Vapuru'nu ziyaret edenler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Müze gemi Bandırma Vapuru, yerli turistlerin akınına uğruyor. Yarın kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle hafta sonu ve Bayram tatilini fırsat bilenler Samsun'a gelerek Doğu Park mevkiindeki Bandırma Vapuru ve içerisindeki özel alanda oluşturulan 'Milli Mücadele Parkı'nı ziyaret ediyor. Samsun Valiliği tarafından yaptırılan ve 2001'de tamamlanarak ziyarete açılan, 2005 yılında ise Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Bandırma Vapuru, özellikle il dışından gelen çok sayıda yerli turisti ağırlıyor. Aslına uygun olarak birebir ölçülerde inşa edilen gemide, Atatürk'e ait çalışma odası olarak düzenlenen bir salonun yanı sıra Samsun'a çıktığı 18 silah arkadaşının bal mumu heykeli yer alıyor.

Müzede, kurtuluş mücadelesinin anlatıldığı 300 parçadan oluşan seramik rölyefler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Özellikle yarın kutlanacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Bandırma Vapuru'nu gezen genç- yaşlı yüzlerce vatandaş bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye görevlileri de, çocukların 50 kuruş, büyüklerin ise 1 liraya ziyaret ettiği müze gemide vatandaşlara bilgi veriyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
30 Ekim 2012 Salı 12:05
Bandırma vapuru
Kuşkusuz Mustafa Kemal paşa ve on sekiz arkadaşının ülkeyi düşman işgalinden kurtarmak için Bandırma gemisiyle çıktıkları sefer sonunda ulaştıkları zafer için Türk millet ne yapsa azdır. Ama seferi gerçekleştiren başta kaptan İsmail Hakkı Durusu olmak üzere, gemide bulunan arkadaşlarının da örneğin grup halinde heykellerini dikmek büyük vefa örneği olacaktır. Şöyle düşünüyorum: gemiye giden yol üzerine sağlı sollu gemiadamlarının heykelleri konulabilir.Bir kaptan olarak biliyorum ki Karadeniz'de düşman gemilerine görünmemek için sahile adeta yapışarak yapılan seyiri, kuşkusuz Karadeniz sahillerinin, akıntıların, rüzgarların etkisi altında yapmak büyük maharet,bilgi, deneyim ve özveri isteyen bir olaydır. Boğazdan çıkış ve yapılan yaklaşık dört günlük seyirde bu on sekiz kişinin ve ülkenin geleceği, Bandırma gemisinde bulunan gemiadamlarının bilgi, deneyim ve casaretine bağlı olduğundan bu gemiadamlarını da uygun şekilde anmak lazımdır. Bu görev de başta Denizcilişk Federasyonu ve diğer denizci sivil toplum kuruluşlarının görevidir. İnşllah kadirşınaslık karakterimiz umuyorum ki henüz kaybolmamıştır. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
176.240.113.193
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim