• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bandırma Denizcilik Fakültesi laboratuvarları son teknoloji ile eğitim veriyor

Bandırma Denizcilik Fakültesi laboratuvarları son teknoloji ile eğitim veriyor
Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin yeni kullanıma açılan laboratuvarları son teknoloji simülasyon cihazları ve üst düzey eğitimi ile geleceğin denizcilerini hazırlıyor.

Türkiye’nin 3 ilçe üniversitesinden biri olan Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi bünyesindeki Denizcilik Fakültesi, 2 yıl önce başladığı öğrenci alımının ardından geçtiğimiz aylarda yapılan yatırımlarla birlikte laboratuvarlarına da kavuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı bir açılış töreni ile faaliyete geçen laboratuvarları ilk kez görüntülendi.

Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, son teknolojinin tercih edildiği simülasyon cihazları ve bir gemide bulunan tüm teknik ekipmanın birebir uygulanabildiği laboratuvarlar hakkında bilgi verdi.

İLK MEZUNLAR GELECEK SENE

Dekan Prof. Dr. Sarı, Denizcilik Fakültesi’nin 2009 yılında Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulduğunu ve 10 yıllık bir fakülte olduğu ifade ederek, "2015 yılında Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi’nin kurulması ile Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katkıları ile Denizcilik Fakültemiz şu anda üniversitemizin odağına yerleşmiş durumda. Fakültemizde Denizcilik Yönetimi, Denizcilik Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İnşaatı Mühendisliği olmak üzere dört bölümde hizmet veriyor. Şu anda sadece bir bölümde öğrencimiz var. 2016 yılında eğitime başladılar. Şu anda üçüncü sınıftalar. Denizcilik Fakültesi olarak önümüzdeki sene ilk mezunlarımızı vereceğiz" dedi.

untitled-16-072.jpg

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

2015 yılından itibaren Denizcilik Fakültesi olarak hedeflerinin Dünya Denizcilik Örgütü’ne akredite olarak gemi adamı yetiştiren bölümlere öğrenci almak olduğunu ifade eden Dekan Sarı, "Bunun için Rektörlüğümüzün önderliğinde Kalkınma Bakanlığı’ndan aldığımız ek bütçelerle bugün Denizcilik Fakültesi’nin tüm laboratuvarlarını, eğitim alanlarını, simülatörlerini oluşturmuş durumdayız. Şu anda Türkiye’de eğitimi ve altyapısı ile güçlü bir fakülte olarak faaliyete geçtik. İki yıldır akademik teşvikte sağlanan yayın desteği kapsamında Türkiye’de ilk sıraya yerleştik. Bunda Rektörlüğümüzün desteği önemli. Genç arkadaşlarımız için gece gündüz, hafta içi, hafta sonu hiç fark etmiyor. Sürekli bir çalışma ve çaba içerisindeyiz. Hedefimiz Güney Marmara’da Türkiye’nin en prestijli Denizcilik Fakültesini oluşturmak ve sonra da dünya çapında gemi adamı yetiştiren kurumların netvörküne dahil olmak. Farklı ülkelerden gemi adamı olmak isteyenlere de fakültemizde o fırsatı vermek. Önümüzdeki yıllarda öğrencilerimizi buraya bekliyoruz. Şu an Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümümüz var. Bu yıl Gemi İnşa ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümlerimizi açıyoruz. Daha sonraki yılda da hızlı bir şekilde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliğini ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğini açmayı planlıyoruz" dedi.

untitled-17-064.jpg

Laboratuvarlardaki son teknolojiye sahip Köprü Üstü Simülatörü hakkında bilgi veren Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Bahçe ise, bir konteyner yük gemisi ile birebir aynı cihazlara sahip olan simülatörde LNG Tankeri, Kuru Yük Gemisi, Savaş Gemisi gibi versiyonların da bulunduğu söyledi. Buradaki amacın Denizcilik Fakültesi’nde eğitim alan bir öğrencinin simülatördeki gemiyi seyrüsefer kurallarına uygun bir şekilde İstanbul Boğazı’ndan geçirmek olduğunu ifade eden Bahçe, simülasyonun Amsterdam, Süveyş Kanalı, Malakka Boğazı gibi dünyanın farklı yerlerindeki versiyonlarının da bulunduğunu belirtti.

untitled-18-079.jpguntitled-19-078.jpguntitled-21-062.jpguntitled-22-068.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kemal Delidelen
24 Mart 2019 Pazar 18:39
18:39
Şimdi buradan atıp tutmak kolay. Sayın "Ozan" siz de birşey yapında bu millet ne yaptığınızı görsün. Eleştirel bakmak ayrı konudur, Eleştirebilmek ayrı konudur. Yaklaşımınızın çirkinliği olmasa bir sıkıntı yok lakin bu çok bilmiş üst perde havalarından bence biran evvel kurtulmalısınız ki yorumlarınızı okuyanlarda sizin ne denli cahil olduğunuzu anlamasınlar.
185.60.177.40
Ozan
15 Mart 2019 Cuma 06:24
06:24
Çok güzel de simülatör kurmakla olmuyor bu işler. Başta öğretim elemanları Denizcilik geleceğine ve mevzuata uygun üniforma giymesini öğrenmeli ki öğrencilerine de birşeyler öğretebilsin 1.Kışlık üniformada kollarda rütbe işareti olur. 2.şapka ticaret denizcisi değil üst subay şapkasından devşirilmiş. Denizhaber gibi profesyonel bir sitede tanıtım yapacaksanız profesyonel okuyucuların önünde olduğunuzu bilmelisiniz.
176.88.142.213
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim