• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Balık Festivali'ne10 bin kişi katıldı

Balık Festivali'ne10 bin kişi katıldı
Balık Festivali'nde Balık İkramı Yapıldı Büyük bir katılımla gerçekleşen Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Büyük bir katılımla gerçekleşen Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce vatandaşa balık ekmek ikram edilen festival kapsamında düzenlenen balık tutma yarışmasında birinci olan yarışmacıya tekne hediye edildi.

Beylikdüzü Geleneksel Balık Festivali, 7'den 70'e sahili dolduran binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Balıkçılar Derneği işbirliği ile düzenlenen festivalde binlerce İstanbulluya balık-ekmek ve etli pilav ikram edildi. Festivalde 70 balıkçı da tekneleriyle denize açılarak, balık tutma yarışmasına katıldı.

Beylikdüzü halkının renkli görüntülere tanık olduğu festival alanını; İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Nurettin Nebati, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Bülbüllü, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarları da birlikte gezdi. Başkan Uzun, misafirleriyle tekne ile denize açılarak, balık tutan yarışmacıları selamladı.

Beylikdüzü Geleneksel Balık Festival alanına kurulan balık standları önünde uzun kuyruklar oluştu. Ücretsiz bir şekilde meşrubatıyla birlikte ikram edilen balıkları ilçe halkı afiyetle yedi. Alternatif olarak etli pilav da ikram edilen festivalde yaklaşık 10 bin vatandaş ağırlandı.

Balık yarışması ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Kaynarca, Beylikdüzü'nün muhteşem bir sahili olduğunu, yapılan festivalin de bu güzelliğe ayrı bir renk kattığını dile getirdi. Kaynarca, başta Başkan Uzun olmak üzere festivali hazırlayanlara, yarışmaya katılan amatör balıkçılara ve vatandaşlara teşekkür etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Uzun ise konuşmasında Beylikdüzü'nün 14 km'lik eşsiz sahilinde bol balığa sahip olduğunu duyurmak ve denizin güzelliklerini birlikte yaşamak amacıyla bu festivali geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. Festivalde Beylikdüzü'nde 14 km'lik sahil bandının 1. etabı olan Gürpınar kısmının tamamlandığını, Kavaklı kısmında ise çalışmaların sona yaklaştığını dile getiren Başkan Uzun, düzenlemelerin tamamlanmasıyla yeşilin hakim olduğu piknik, spor ve dinlenme alanlarının ilçe halkına hizmet etmeye devam edeceğini belirtti. Başkan Uzun ayrıca, vatandaşların gönül rahatlığı ile sahilde denize girebilmeleri ve deniz temizliği için, Beylikdüzü'ndeki üç büyük derenin ıslah çalışmalarının sona yaklaştığını ve Ambarlı'daki arıtma tesisinin bitme safhasında olduğunu anlattı. Başkan Uzun; "Denize iyi bakmak gerek, ne verirsen, ondan verdiğini geri alırsın. Bu nedenle biz, denizimizi, çevremizi temiz tutmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

BALIK TUTMA YARIŞMASININ BİRİNCİSİ TEKNE KAZANDI

Geleneksel Balık Festivali'nde iki kategoride balık tutma yarışması düzenlendi. Teknede olta ile balık tutma yarışması düzenlendi. Ödüllü olan yarışmada Gökhan Yücel adlı yarışmacı 3.6 kg balık tutarak birinci oldu ve fiber gros tekne kazandı. Yüce, ödülünü Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'dan teslim aldı. Yarışmada 3.2 kg balık tutan Serkan Dursun ikinci, 2.6 kg balık tutan Ömer Akbal da üçüncü oldu. İkinci ve üçüncü olan yarışmacılar da olta takımı kazandı.

Zıpkınla balık tutma yarışmasında ise yabancı uyruklu Nuno Ponty 5.9 kg balık tutarak birinci olurken, Veysel Ata 3.2 kg balık tutarak ikinci, 1.8 kg balık tutan Mümin Dursun da üçüncü oldu. Olta takımından oluşan ödüllerini yarışmacılara Ak Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İbrahim Bülbüllü verdi. Dereceye giren tüm yarışmacılar ayrıca Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi'den Chek-Up kazandı.

Beylikdüzü Balıkçılar Derneği Başkanı Memiş Turcan, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Uzun'a teşekkür plaketi verdi. Festival'de sahne alacak Resul Dindar Konseri ise ülkede yaşanan müessif olaylar nedeniyle iptal edildi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim