• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Balık çiftlikleri yerine öncelik turizm olmalı

Balık çiftlikleri yerine öncelik turizm olmalı
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, "Birinci önceliğimiz çevre olmalı; balık çiftlikleriyle ilgili sorun bilimsel olarak ele alınmalı" dedi.

Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Taşburun açıklarından Karinaya doğru olan alan içerisinde kıyıdan 2,5 kilometre uzağa ve toplam 52 bin 500 metre kare alan üzerine konuşlanacak olan Balık çiftlikleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Didim'in denizi genel anlamda turizmi 12 aya yayacak şekilde iyi kullanmadığını ancak balık çiftliklerinin de 'Turizm Kenti' ilan edilen ilçe için gündeme gelmesinin hoş olmadığını belirten Döver "Didim denildiğinde akla ilk gelen denizi ve doğal güzellikleri ile özdeşleşmiş tatil beldesi olması. İlçemiz için öncelikle çevreye duyarlı bir marka turizm kenti oluşmasına yönelik projeler geliştirilmeli. Temiz bir çevreye sahip olmayan yere kimse gelmez" dedi.

"BU TİP BİR ÇALIŞMANIN TURİZM BAKANLIĞININ ONAYI ALINMADAN GÜNDEME GELMESİ YANLIŞ"

Balıkçılığın ciddi bir iş kolu olduğunun altını çizen Döver, ÇED Raporu ile ilgili sıkıntı ve çevre ile ilgili tereddütlerin ise Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenecek bilimsel bir çalışma ile oluşturulması gerektiğini belirterek "Bilimsel verilerle yola çıkıldığında yanlış olan yapılmaktan dönüleceği gibi yapılacak olanın doğruluğu da belirlenebilir. Bu konu ile ilgili üniversitelerle yapılacak çalışmaların bir an önce başlatılarak verilerin ortaya konması lazım. İlçemiz için bu tip bir çalışmanın Turizm Bakanlığının onayı alınmadan gündeme gelmesi yanlış" diyerek başlatılacak bilimsel çalışmada destekçi olacaklarını ve ilçedeki kurumlara görev düştüğünü söyledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
31 Aralık 2012 Pazartesi 11:13
Balık Çiflikleri
Elbette Turizm bu ülkenin en önemli ekonomik olaylarından biridir. Amma insanlarımızın beslenmesinde balıklar da çok önemli yer tutmakltadır. Balık çiflikleri olmasa fiyatlar yükseleceğinden hamsi bile yiyemeyiz. Eskiden ancak İzmir'e gittiğimizde çipura yemek şansımız varken şimdi balık az avlandığı zaman bol bol çipura ve lebvrek'i makul fiyatlarla alarak yiyebiliyoruz. Acaba her yanı denizlerle çevrili olan ülkemizde bu çok önemli konular olan balık çiftliklerini ve turizmi, birbirine zarar vermeden dengelemek mümkün değil midir? Her ikisinden de vazgeçemeyeceğimize göre bir orta yol bulmak kaçınılmazdır.Halk dirtekt balıkpazarından çipura ve levreğini alırklen turizmin ona ne getirdiğini görmediğinden halkın oyu kuşkusuz balık çiftliklerinden yana olşacaktır. Haydi uzmanlar sıkı bir çalışma yaparak uçsuz bucaksız sahillerimizde çok önemli konular olan her iki da yer bulunuz. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
176.240.116.142
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim