• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Bakanlık, kılavuz kaptan transferini geçici olarak yasakladı

Bakanlık, kılavuz kaptan transferini geçici olarak yasakladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç imzasıyla Liman Başkanlıklarına gönderilen tamim ile, Kılavuzluk Teşkilatları arasında kılavuz kaptan transferi yapılmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç imzasıyla, tüm Liman Başkanlıklarına gönderilen tamim ile, Kılavuzluk Teşkilatları arasında kılavuz kaptan transferinin direkt veya dolaylı olarak yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç imzasıyla, yayımlanan tamimde, 31.12 2018 tarihli ve 30642 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği'nin İlgili Genelgesi kapsamında kılavuzluk ve römorkörcülük faaaliyet lisansları ile hizmet izin belgeleri verilmesi tamamlanana kadar kılavuzluk teşkilatları arasında direkt veya dolaylı bir şekilde kılavuz kaptan geçişine onay verilmeyeceği kaydedildi.

11 Şubat 2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Okay Kılıç imzasıyla, yayınlanan tamim aynen şöyle;

"10.07.2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 479'ncu maddesinin 1. fıkrasının (K) bendi uyarınca Türk Kıyılarında faaliyet gösteren liman, iskele ve benzeri kıyı yapılarına yanaşacak gemiler ile Türk Boğazlarını kullanacak gemilere verilecek kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerine ilişkin usul ve esasları belirlemek, bu hizmetleri vermek veya verebilecekleri yetkilendirmek ve denetlemek bakanlığımız görev ve yetkisindedir.

Türk kıyılarında faaliyet gösteren liman, iskele ve benzeri kıyı yapılarına yanaşacak gemiler ile Türk Boğazlarını kullanacak gemilere verilecek kılavuzluk hizmetleri kapsamında ihtiyaç duyulan kılavuz kaptan sayısı dikkate alındığında aktif görev yapan kılavuz kaptan yeterliliğine sahip kişilerde bazı bölgelerde sıkıntı yaşanması muhtemeldir. Kılavuzluk teşkilatlarının bazı bölgelerde ihtiyaç fazlası kılavuz kaptan istihdam etmeleri ülkemizdeki diğer kılavuzluk hizmet bölgelerinde zaafiyet oluşmasına, aynı zamanda ihtiyaç fazlası bölgelerde ise atıl kapasite oluşmasına yol açabilecektir.

Bu itibarla ilgi (a) yönetmelikle ilgi (b) genelge kapsamında kılavuzluk ve römorkörcülük faaaliyet lisansları ile hizmet izin belgeleri verilmesi tamamlanana kadar kılavuzluk teşkilatları arasında direkt veya dolaylı bir şekilde kılavuz kaptan geçişine onay verilmeyecektir.

Konuyla ilgili olarak liman başkanlıkları tarafından gerekli bilgilendirmelerin ilgililere yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim. 

Okay Kılıç - Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü"

Haber: Mehmet Erol URAS - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim