• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

Bakanlık geri adım atmadı, balıkçılar açıldı

Bakanlık geri adım atmadı, balıkçılar açıldı
İstanbullu Su ürünlerinde av yasağının sona ermesine rağmen yeni su ürünleri tebliğini protesto etmek amacıyla 3 gün denize çıkmama kararı alan balıkçılar, eylemlerine son verdi.

Su ürünlerinde av yasağının sona ermesine rağmen yeni su ürünleri tebliğini protesto etmek amacıyla 3 gün denize çıkmama kararı alan balıkçılar, eylemlerine son verdi. Görüşmeden istedikleri sonucu alamayan balıkçılar dün itibariyle protestoyu bitirip denize açıldı.

Balık sezonunun 1 Eylül'de açılmasına rağmen avlanma sınırını 18 metreden 24 metreye çıkaran tebliği gerekçe göstererek denize açılmayan balıkçılar dün heyet halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'le görüştü.

Görüşmeden istedikleri sonucu alamayan balıkçılar dün itibariyle protestoyu bitirip denize açıldı. Toplantıya İstanbul'u temsilen katılan Deniz Ticaret Odası Balıkçılık Meslek Komite Başkanı Ahmet Menekşe, taleplerini ilettikleri Bakan Mehdi Eker'in kendilerine en kısa sürede bu isteklerinin değerlendireceği sözünü verdiğini söyledi. Menekşe, " Umudumuz o ki tebliğ yeniden ele alınacak ve bir takım düzenlemeler yapılacak. Bizde bu geceden itibaren tekrar balığa çıkacağız. " diye konuştu.

Bu arada İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Başkanı Ali Güney ise bakanlığın balıkçıların hiçbir talebine olumlu cevap vermediğini söyledi. Yinede geceden itibaren balığa çıkma kararı aldıklarını söyleyen Güney, "Bizim zaten ilk 3 gün ki kaybımız tekne başına yaklaşık 30 bin lira. Bakanla görüşen arkadaşlarımız da bize bakanlığın tekrar çalışma yapacağını söyledi. Bizde bunun üzerine yeniden denize çıkmaya karar verdik." dedi.

İstanbul Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Mahmut Uçan "Sıkıntımız bitmiş değil. Hamsi zaten 40-50 metre açıkta bile tutulabilen bir balık. Bizim amacımız istavrit, palamut gibi balıkları tutabilmek. Bu yıl tam palamut senesi, halkımıza ucuza palamut yedirmek istiyoruz ancak şu anki kuralla bu mümkün değil. Yasağa uymayanların tekneleri bağlanacakmış. Bu kadar insan burada ekmek yiyor. Nasıl olacak" diye konuştu.

Kilosu tezgahlarda 5 TL’ye satılan hamsinin 15 kiloluk bir kasası 30 TL’ye satıldı. Bu fiyatların daha da düşeceği belirtildi. İlk avlanma günü nedeniyle halde hareketli saatler yaşandı.

Bugün itibariyle tezgahlardaki satış fiyatları ise şöyle oldu:


Hamsi      5  TL

Palamut    14-20 TL

İstavrit      15 TL

Mezgit      20 TL

Levrek     17 - 20 TL

Çupra      15 TL

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
07 Eylül 2012 Cuma 17:19
MİNÜBÜS VE OTOBÜSLER NE YAKIYORLAMIŞ YUH BE
EĞER DEVLETİMİZ TESPİT ETMİŞ,BALIKÇILARIN ÖTV DEN ALDIKLARI YAKITLARI BÖYLE KULLANIYORLARSA..HARAM ZIKKIM OLSUN ONLARA...ÖTV SİZ YAKITI ALIYORLAR,KARADAK, KURDUKLARI MİNÜBÜS,OTOBÜS ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN VASILATALINA AKTARIYORLAR. SAYIM MALIYECLER,DİĞER TEFTİŞ KURUMLARI,ÇOK BASİTT,,ŞEHİR İÇİNDE ÇALIŞAN MİNÜBÜS VE OTOBÜSLERİN YAKTIKLARI YAKITIN FATULARAINI GERİYE DÖNÜK HEPSİNİN KİMDEN NEKADAR TÜKETİP FATURA ALIDIĞININ DERİLEŞEREK TETKİKLERİNİ..UTANMADAN BİRDEE KARADA ARAÇLARININ KAÇAKCILIK YAKIT HARCAMASI YAPARAK ÇİFT TARAFLI VERGİ KAÇIRIYORLAR YUHHHH..DENİZDE BALIKLARI KURUTTULAR YETMEDİ DEMEK,VERYANSILARI BAĞIRMALARI İKİ TARAFTAN ÇIKARLRI İÇİNMİŞ..HAYDİ SAYIN KURUM KURULUŞLAR,MALİYE ENERTJİ,İÇİŞLERR BAKANLIKLARI TEFTİŞ UZMANLAR,BAŞBAKANLIK TEFTİŞ DENETLEME UZMANLAR VE DE CUMHUR BAŞKANLIĞIN DEVLET DENETLEME TEFTİŞ KURUMU VURGUN VAR GALBA DEMEK GÖREVEE...ÇIKARTIN EĞER BUNLAR DOĞRUYSA,GEREKLİ GERİYE DÖNÜK CEZALARI İLE BERABER ALINMASINI,DEVLETİ SOYANLARI TEŞHİR EDİLMESİNİ,BASINDA GÖRESEL MEDYADA TV LERDE...EVETT TİCARET SANAYİ ODALARI VE DENİZ TİCARET ODALARI BUNLAR TÜRKİYE ODALAR BİRLİĞİ SİZİN NEYİNİZ,ÜYENİZ DİMİ BUNLAR..VARSA BÖYLE VURGUNCULUK KAÇAKÇILIK GÖREVLENDİRİN YETKİLİLERİNİZ ARAŞTIRMAYA..
81.214.71.174
MURAT
05 Eylül 2012 Çarşamba 21:09
DEMİR
3 günde tekne başına 30 bin kaybetmişler varın bir sezonda kazandıkları parayı siz hesap edin bide utanmadan sitem ediyorlar para kazanamıyoruz diye bu balıkçıların gözü doymaz avlanma sınırı 1 metre olsa yine şikayet ederler denizi kuruttular yıllarca kural kanun tanımadan yasak demeden avlandılar bunlara dur demezsen yakında denizlerimizde balık kalmayacak
195.87.76.114
vatandaş
04 Eylül 2012 Salı 17:57
fiyatlar deği nesillerini yok edenler....
marifetmiş gibi balıkların kaç nsile düştüğünün ispatı,utanır utanır insan olan...merak etmeyin insan olarak aç kalmayız,rabbimiz nesilleri çoğalsın inşallah balıklarımızı.hamsi kaç santi,7 cm, nerde 15 cm hamsi...palamut kaç cm, 20cn,nerde 30cm ve 45cm torik nerde istavrit demeye utanmıyormusunız,kıraça deyin kıraça kaç santim 10 cm,istavrit hicmi görmediniz 24 25 cm, büyüğü spar kaç santim 32 35 cm,,nerdeee...mezgitt 11 15 cm kafası 5cm ne olduu nerde,30cm mezgitler.levrek 20 cm,nerdee 30 35 cm levrek nerdee., hani lüfer,kofona,hani nerde sargana,hani nerde karagöz,hani nerde kötek,hani nerde dil balığı,hani nerde vs nerdeler ne ettinizz,kökünü kurutunuz,birde utanmadan tabi tezgahta balık kalmadı,hani çıkmayacaklardı denize,ne olduki,3 milden aşağı inip sahillere kadar,taşların dibine kadar indiniz,ne olduu,denizin dibini metrelerce derinlikte ağlarla indirtip,kmlerce ağların boyları ile sarıp birdee ağların altını trol ağlardan beter çektirip denizin dibini trolden beter yok etiniz..ne geçti elinizee..yazık değilmi sizlerin ekmek paranızı yok ettiniz,,gelecek çocuklarınıza ne miras bırakacağınızı zannettiniz.dedeleriniz sizlere böylemi miras bıraktı..50 çeşit balıktan 25 çeşite indirtiniz....
81.214.71.174
İlyas KOLAYLI
04 Eylül 2012 Salı 13:35
Haber içeriğini neden değiştirdiniz.
Haberin ilk hali nerede. Neden değiştirdiniz.
78.163.100.244
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim