• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bakan Yıldırım'dan beş müjde

Bakan Yıldırım'dan beş müjde
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyetin Samsun Feribotu ile katıldığı İzmir gezisinde, Bakan Yıldırım İzmir'in beş ana sorununa çözüm getirdi.
ULAŞTIRMA BAKANI, SAMSUN GEMİSİ İLE GELDİ, SORUNLARA ÇÖZÜM GETİRDİ
Yıldırım'dan 5 müjde
1) İzmir-İstanbul arasında Samsun Feribotu'yla başlatılan seferlere desteğimiz tam. Bu, İzmir ve İstanbul'u denizden birbirine bağlayacak.2) Alsancak Limanı'nda Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin verdiği römorkör hizmetlerine yapılan yüzde 30 zam, 1 Ocak 2007'ye kadar ertelendi.3) Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'ni Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte 1.5 yıl içinde bitirip hizmete açacağız. kimse umutsuzluğa kapılmasın.4) Limanın önündeki viyadükleri atıl kalmaktan kurtarıp limana bağlayacağız. Kordon'daki viyadük ayaklarının ise bize göre kesilmesi gerekli.5) Üçkuyular-Bostanlı arasında denizaltı tüneli yapılması için ortaya koyduğumuz projenin takipçisiyiz. Bundan şüpheniz olmasın.Deniz Ticaret Odası üyeleri önderliğinde kurulan Cruise and Ferry Lines Deniz Şirketi tarafından işletilen Samsun Feribotu ile dün sabah eşi Semiha Yıldırım ile birlikte İzmir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım için Alsancak Limanı'nda tören düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın renk kattığı törene, Vali Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Başkanı Tamer Taşkın, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz ile değişik illerden gemi ile İzmir'e gelen milletvekilleri katıldı.250 milyon YTL
Törende konuşan Yıldırım, Alsancak Limanı'na artık kruvaziyer gemilerin gelmeye başladığına dikkat çekerek, geçen yılın sonunda bu gemilerle kente gelen turist sayısının 90 bine ulaşıldığını söyledi. Denizcilikle ilgili hizmetlerde yapılan indirimler ve ÖTV'nin kaldırılmasıyla sektörün büyük gelişme gösterdiğine işaret eden Yıldırım, "Denizciliğe yaptığımız teşviğin parasal tutarı 250 milyon YTL civarındadır. Bu destekten balıkçılar, yolcu taşımacılığı yapanlar ve turizm, feribot, tanker ile koster taşımacıları yararlandı. Bu başlangıçtır. Bundan sonra büyüyerek devam edecek. Özelleştirmeden satın alınan Samsun gemisinden sonra Ankara gemisi de Ağustos ayında hizmete girecek. Böylece sahillerimizin hasret kaldığı yolcu gemileri tekrar sularımızda, bayrak dalgalandırmaya devam edecek" dedi.
Viyadükler yıkılacak
Ziyareti sırasında sık sık görüştüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla kentle ilgili projeleri konuşan Yıldırım, liman önündeki viyadüklerin limana bağlanmasını sağlayacaklarını belirtti. Bakan Yıldırım, Kordon'daki yarım kalan viyadük ayaklarının da yıkılması gerektiğini belirterek uzun süredir tartışılan Kordonyolu projesinde Bayındırlık Bakanlığı'nın aksine farklı bir görüş ortaya koydu. Yıldırım, ayrıca daha önce kendisinin de ortaya koyduğu Üçkuyular-Bostanlı arasında denizaltından geçit yapılması projesinin de takipçisi olduğunu ve bu konuda çalışma yaptıklarını dile getirdi. Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'ni 1.5 yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi.Kocaoğlu, Yıldırım'a TCDD ile Aliağa-Menderes Hızlı Tren Hattı'nı işletmek için yüzde 50 ortaklıkla kuracakları İZBAN şirketinin biran önce hayata geçebilmesi için TCDD'nin yönetim kurulu kararı alması gerektiğini hatırlattı. Yıldırım da Ankara'ya döner dönmez konuyla ilgileneceğini ve TCDD Yönetim Kurulu kararının en kısa sürede alınacağını müjdeledi.Müsteşardan erteleme müjdesi
Bakan Yıldırım ile birlikte Samsun Feribotu'ndan inen Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz da denizcilere müjde verdi. TDİ tarafından 15 Haziran tarihinde yapılan ve önce 15 Temmuz tarihine ertelenen Alsancak ve çeşitli limanlardaki römorkör hizmet zammını yıl sonuna kadar bir kez daha ertelediklerini açıklayan Yılmaz, sektör temsilcilerinden gelen istek üzerine bu kararı aldıklarını söyledi. 3 yıldır hizmet zammı yapmadıklarını, bu süre içinde akaryakıt başta olmak üzere işçilik gibi ücretlere birçok kez zam geldiğini anımsatan Yılmaz, "Biz herşeye rağmen zammı yıl sonuna kadar erteledik. Bu zammı 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe koyacağız" dedi. Erteleme kararıyla denizciler büyük bir yükten kurtuldu.
Kaynak:Murat ŞAHİN -Ertan GÜRCANER / YENİ ASIRDenizHaber:Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim