• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ayvalık Liman İşletmesi ve Deniz Hudut Kapısı yenilendi

Ayvalık Liman İşletmesi ve Deniz Hudut Kapısı yenilendi
Kapıyı A’dan Z’ye yenilediklerini belirten Başkan Rahmi Gençer, “Burası, Ayvalık’ın vitrini konumunda. Turiste kaliteli ve en iyi hizmeti vermeye başlamalıyız” dedi.

Ayvalık Belediyesi sorumluluğunda bulunan Liman İşletmesi ve Deniz Hudut Kapısı, çatısından aydınlatmasına, tuvaletlerinden teknik malzemelerine kadar yenilendi. Son teknolojiyle donatılan kapıda hizmetin hızlı ve rahat şekilde verilmesi için yolcu giriş çıkış alanları da yeni bölümlere ayrıldı. Onarım ve yenileme çalışmalarını başlangıçtan sona erene kadar periyodik olarak denetleyen Başkan Rahmi Gençer, Ayvalık Belediyesi’nin sorumluluğunda halka hizmet verilen noktalarda yenileme hamlelerini sürdüreceklerini belirtti. 

‘İlk burayı görüyorlar’

Ayvalık’a denizden gelen turistin ilk karşılandığı yer olan Hudut Kapısı’nın yetersiz olduğunu ve bu nedenle yenileme çalışmaları yapıldığını kaydeden Başkan Gençer, kapıyı ve tesislerini uluslararası standartlara getirdiklerini söyledi. Başkan Gençer, “Deniz yoluyla 2017 yılı ağustos ayına kadar 40 bini yabancı olmak üzere 160 bin turist hudut kapımızı kullandı. 2018 yılı ocak-temmuz ayları arasında ise 24 bin 572 geliş- 24 bin 347 gidiş yaşandı. Burası Ayvalık’ın vitrini ve bir turizm kenti olan ilçemizde turiste kaliteli ve en iyi hizmeti vermeye buradan başlamalıyız. Esnafımızın önemli bir gelir kaynağı olan yabancı konuklarımızın şehrimizi ilk gördükleri yer olan deniz hudut kapısının yenilenmesinin turizme önemli katkısı olacağına inanıyorum” dedi. Ayvalık Deniz Hudut Kapısında, Gümrük Müdürlüğüne ait birimlerin yanı sıra, Emniyet, Liman İşletme, Sahil Sağlık Denetleme ekibi, Kaçak İstihbarat Amirliği olmak üzere 28 resmi görevli hizmet veriyor.

3 milyon harcandı

Uluslararası Gemi ve Liman Güvenliği Şartnamesine uygun olarak donatılan 10 bin 720 metrekarelik alanda bulunan Ayvalık Deniz Hudut Kapısının, başta bina çatısı olmak üzere yolcu salonu, satış mağazası, tuvaletler ofisler yenilendi. Havalandırma ve aydınlatma sistemleri değiştirildi. Yolcu giriş çıkış bölümlerinin sayısı 2 den 4’e çıkarıldı. Giriş salonu 4, çıkış salonu 4 bölüm halinde düzenlendi. Yurt dışından gelen yolcular için bekleme salonu yapıldı. X-Ray cihazı sayısı 2’ye yükseldi. Hizmette aksaklık yaşamamak için de yeni geçici bir prefabrik hizmet binası da oluşturuldu. Kapı, yaklaşık 3 milyon lira harcanarak yenilendi.

DENİZ HABER AJANSI 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim