• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Ayşe Sula Köseoğlu: Trabzon mega liman kenti olacak

Ayşe Sula Köseoğlu: Trabzon mega liman kenti olacak
AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi Trabzon Limanı ile birleşmesiyle Trabzon ticaret merkezi olacak ve ticaret hacmimiz kat kat artacaktır" dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu, Erzincan- Trabzon Demiryolu projesinin Trabzon ve Trabzon Limanı açısından hayati önem taşıdığını belirterek, “Demiryolu ağının Trabzon Limanı ile birleşmesiyle Trabzon ticaret merkezi olacak ve ticaret hacmimiz kat kat artacaktır. Bundan tabi ki turizm anlamında da önemli ölçüde faydalanmış olacağız” dedi.

Köseoğlu, seçim çalışmalarını yürüttüğü Ortahisar İlçesi’nde Trabzon İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Gümrük ve Muhafaza Bölge Müdürü Çetin Hıdımoğlu, Liman Başkanı İhsan Gümrükçü’yü ve kurum çalışanlarını ziyaret etti. Köseoğlu, ardından Kemeraltı, Semerciler, 2 nolu Beşirli ve Uzunsokak esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Trabzon Limanı’nın tarihi ipek yolu güzergahı üzerinde bulunduğunu ve jeopolitik bir konuma da sahip olduğunu belirten Köseoğlu, “Trabzon bölgesel değil, uluslararası düşünmeli. Trabzon Havalimanı uluslararası düzeyde hizmet veren tek havalimanıdır. Yeni Havalimanı ile daha da güçlü ve önemli bir duruma gelecektir. Yine Trabzon Limanı bölgenin hamisi rolündedir. Trabzon diğer ulaşım ağları ile birlikte deniz yolu taşımacılığı da bunu paralelinde istenen düzeye getirilerek ülke ve bölge menfaatleri açısında stratejik bir önem arz etmektedir. Trabzon değişen ve gelişen dünyaya göre büyük düşünmeli Orta Asya’dan Kafkasya’ya kadar Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar uzanan bir bölgesel ağın merkezinde olmalı. En büyük hedeflerimizden biri Demir Yolu Ağı ile Trabzon’umuzu Doğu Anadolu Bölgemize bağlamaktır. Bu projemiz artık AK Parti’nin taahhüt ettiği projeler arasındadır. Trabzon Doğu Anadolu’ya demiryolu ile bağlanırsa biz sadece Erzurum’a, Ağrı’ya, Kars’a açılmış olmayacağız. Bu demiryolu ile Trabzon’umuz İran’a ve Azerbaycan’a bağlanacak, demiryolu ağının Trabzon Limanı ile birleşmesiyle Trabzon ticaret merkezi olacak ve ticaret hacmimiz kat kat artacaktır” dedi.

Trabzon Limanı’nın mega liman haline geleceğini de kaydeden Köseoğlu, “Demiryolu projesini hayata geçirdiğimizde Limanımızın değeri beş kat daha artacaktır. Yeni havalimanı, Yatırım Adası, Erzincan-Trabzon Demiryolu, Güney Çevre Yolu ve ticaret hacmi artmış bir Trabzon Limanı ile Trabzon’umuz Mega Liman kentleri arasında yerini alacaktır” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Osman
05 Haziran 2015 Cuma 23:57
23:57
Trabzonlular kim gelse aranız iyi olur,işinizi yürütür geminizi yüzdürürsünüz.Gümüşhaneden Tireboluya bağlanacak hub sayenizde tarih oldu ,Tirebolu limanı Anadolunun içine bağlanır diye kara kara düşündünüz sonunda heryeri bye pass ettirip Trabzonu yükseltmeye çalışıyorsunuz Giresunun munis insanlarıda ancak sussun onlar memleket için ölüneceği zaman hemen hatırlanır hemen sonrasında unutulurlar Sişyasetçilerine laf söylemeye bile gerek yok beş Giresunlu bir masaya otursa bir birini yer bu kafa elin oğluna yarar sizde onların haberlerini okursunuz.devam devam...
78.135.28.30
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim