• BIST 12433.5
  • Altın 7075.06
  • Dolar 43.7242
  • Euro 51.9199
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aygaz, Türkiye’den LNG ihracatı yapan ilk şirket oldu

Aygaz, Türkiye’den LNG ihracatı yapan ilk şirket oldu
Aygaz Doğal Gaz AŞ, Türkiye’den sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatı yapan ilk şirket oldu.

Aygaz Doğal Gaz'dan yapılan açıklamaya göre, komşu ülkelerden gelen yoğun LNG talebi üzerine çalışmalarını genişleten şirket, ilk LNG ihracatını kara yolu ile Bulgaristan’a gerçekleştirdi.

Söz konusu ihracat dışında doğal gaz satışı da yapan şirket, ekipman tedarikçilerinin yurt dışı pazarlara açılmasına ve yurt içinde sahip olunan bilgi ve tecrübenin dış pazarlara aktarılmasına da imkan yaratıyor.

Aygaz Doğal Gaz AŞ, ayrıca tüketicilerine boru hatları üzerinden doğal gazın toptan satışı ve boru hattına henüz bağlanmamış kullanıcılara ise özel taşıma araçlarıyla LNG satışı ve iletimi faaliyetlerini yürütüyor.

LNG, doğal gazın atmosferik basınçta yaklaşık olarak eksi 162 santigrad dereceye (-162 C) soğutularak elde edilirken, ulusal iletim şebekesi veya şehir içi dağıtım sistemi üzerinden boru hattıyla doğal gazın henüz ulaşmadığı bölgelerdeki tüketicilere iletiliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim