• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Aydın Akbük'te deniz kirliliği araştırılacak

Aydın Akbük'te deniz kirliliği araştırılacak
Aydın İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık komisyonu raporu doğrultusunda Akbük’te denize kirli su deşarjının tespiti için sezon sonunda sahil şeridinin iş makineleri ile taranması kararlaştırıldı.

Aydın İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık komisyonu raporu doğrultusunda Akbük’te denize kirli su deşarjının tespiti için sezon sonunda sahil şeridinin iş makineleri ile taranması kararlaştırıldı.
Akbük belde sakinlerinden M. Cahit Kaya’nın da içinde bulunduğu Aydın İl Genel Meclis Üyeleri, Didim’e bağlı Akbük beldesinde yaşanan deniz kirliliğinin nereden geldiğine yönelik yaz başında yapmış olduğu çalışmayla ilgili verilen önerge doğrultusunda Akbük’te sezon sonunda çalışma başlatılacak. İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyelerinin hazırladığı rapor 4 Eylül 2012 tarihinde Aydın İl Genel Meclisinde kabul edildiği öğrenilirken hazırlanan raporda “İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Didim Belediyesi ve Akbük Belediyesi bir araya gelecekler ve bunların kontrolünde sezon sonunda denize kirli su deşarjı yapılmasını kontrol amacıyla iş makineleri ile tarama yapılacak” kararının verildiği bildirildi. Alınan karar doğrultusunda önümüzdeki günlerde Akbük sahilinin iş makineleriyle taranacağı öğrenildi.

AKÇED KARARIN TAKİPÇİSİ OLACAK

Akbük sahilinin kirliliğinin araştırılmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Akbük Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Ferda Kılıç, “Akbük’ün deniz kirliliğine gösterdiği duyarlılık konusunda başta İl Genel Meclisi üyemiz Cahit Kaya’ya teşekkür ederiz. Ayrıca Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun değerli üyelerine ve onların hazırlamış oldukları raporu oybirliği ile kabul eden İl Genel Meclisi üyelerine de teşekkür ediyoruz. Söz konusu rapor İl Genel Meclisi kararı niteliğine ulaşmıştır. Bu noktadan sonra bu kararı uygulamak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Didim Belediyesi ve Akbük Belediyeleri için kamusal bir görev haline gelmiştir. Bu görev ve sorumluluğun uygulamasının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz” diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Aylin Şehriban AYDIN
19 Nisan 2013 Cuma 13:36
BATIK ŞEHRİNDE ARAŞTIRILMASI BU İŞLEMLŞER YAPILIRKEN
EVET GÜZEL AMA BU ARADA HEP BAHSEDERLER TAHMİNİME GÖRE ANTİK BİR ŞEHRİN SULAR ALTINDA YATIYOR OLMASIDA OLABİLİRMİ SİZCEDE ARAŞTIRILMASI VE BU DOĞRULTUDA DİDİMİMİZİN ULUSAL YÖNDENDE TANITIMINDA MUHAKKAK ROL ALMALIDIR BENCE HERKESCEDE BİLİNEN CAPRİS OTEL AKBÜK YOLU ÜSTÜNDE USLU , MELTEM, CENNET MANDALYA, VE KOCAREİS ARASINDA AKVARYUM DENEN KISIMLARDA VE DENİZDE VOLKANİK BİR DAĞIN OLDUĞU USLU YOLU ÜSTÜNDE MELTEM KOYUNA DOĞRU KISIMDA TATALI SU KAYNAKLI KÜÇÜK BİR GÖLET BAFA GÖLÜ VE TİCARETİ YÜKSEK TARİHİ İSKELLELERİN OLDUĞU ARAŞTIRLIRSA MELTEM KOYUNDA BAZI TARİHİ BİNALAR VE MEZARLARINDA GÖRÜLDÜĞÜ KIYI BOYUNCA AKVARYUM ALANINDA KÜÇÜK BİR ADA KUMLUK ALAN LA KAPLI YERDE BİRÇOK TESTİ VE KALINTILARIN DENİZ KIYILARINA ATTIĞI VE HATTA MELTEM KIYILARINDA ŞU ANDA GÖRÜLEN DEPREMDEN ALTINDA KALAN KAP KABACAKLAR VE EV ÇATI KİREMİTLERİNİN EV YATAKLARININ OLDUĞU BARİZ BİR ŞEKİLDE GÖRÜLEN AKVARYUM KOYUNDAN GÖRÜLEN BU KÜÇÜK ADANIN YAKINLARINDA BİR KAPALI ŞEHRE GİRİŞ YERİ OLAN AKIMI YÜKSEK BİR HELEZON ÇEKME GÜCÜ OLAN NORMAL İNSANLARIN DALAN KİŞİLERİN DİKKATİNE ŞAYAN YERLERİN OLDUĞU KISIMLARDA TARİHİ ARAŞTIRMALARINDA YAPILIP HALKIMIZA MAL EDİLEBİLEN YAĞMALANMADAN BU YERLERDEDE ÇALIŞMA YAPILMASI TARAFINDAYIM ÇOK MERKALA BEKLEDİĞİM GELİŞMELERİ İNŞALLAH BUDA VESİLE OLURDA BU GÜZELLİKLERDEN BİZLERDE FAYDALANABİLİP İLÇEMİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜREBİLMEYİ DİLERİZ GÜZEL KÖY MİLET PRİNE GİBİ ALANLARIMIZLA KİMBİLİR BURALARI BELKİDE TARİHTE BİR ÇOK KİŞİLERİN ARAŞTIRIPDA BULAMADIKLARI YER OLMADIĞI KEŞKE BİLGİLENDİRİLSEK BİZLERDE DİDİM HALKI OLARAK YARDIMLAR YAPABİLSEK NE KADAR ÇOK İŞSİZ GENÇLERİMİZDE VAR BENCE DENİZ SU ÜRÜNLERİNİNDE BÖYLE BİR YERDE İŞİ OLMASI HARİKA SİZLERDEN BU YÖNDEDE BAŞARILAR BEKLİYORUZ ARKOOLOGLARDA VAR AMA BİZLER NİYE BULMAYALIM Kİ ŞU AN GELİNSEDE MELTEMDEKİ KIYILARDAKİ HALKA AÇIK ALANLARDA BUNLARI GÖREBİLSENİZ TARİH BENCE YOK EDİLİYOR BU İMKANI VERDİĞİNİZ TEŞEKKÜRLER TARİHE VE ARKOOLOGLUĞA MERAKLI BİR KİŞİ OLARAK ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR ÇOK MEMENUN OLDUK
88.243.69.82
şakran
07 Ekim 2012 Pazar 15:13
balıkçı
ne gerek var bu kadar masraf ve zahmete? gidin limana iyi balıkçılarla bi görüşün hemen öğrenin kirliliğin nereden kaynaklandığını....
78.175.18.175
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim