• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Ayden Marine, genç mühendisler ile dev projelere imza atıyor

Ayden Marine, genç mühendisler ile dev projelere imza atıyor
2010 yılında kurulan ve merkezi Merkezi İstanbul Teknopark’ta bulunan Ayden Marine Türkiye’nin ilk yerli 3D Gemi mühendisliği yazılımını geliştirdi.

Ayden Marine, Türkiye’nin ilk yerli 3D Gemi mühendisliği yazılımını geliştirdi.

2010 yılında kurulan ve merkezi Merkezi İstanbul Teknopark’ta bulunan Ayden Marine’nin, ana faaliyet konusu, başta denizcilik sektörü olmak üzere diğer alanlarda da ihtiyaç duyulan mühendislik yazılımlarını geliştirmek. Şirket genç, dinamik, geniş bir vizyona sahip ve daha önce çalıştıkları kurumlarda çalışmalarıyla ön plana çıkan bir ekipten oluşuyor. 

Gemi inşa sanayiinde kullanılan profesyonel yazılımlar yurt dışından temin edildiği için bu yazılımların maliyeti oldukça yüksek. Ülkemizde 2008 ‘den beri devam eden krizin etkisiyle , mühendislerimiz bu yazılımları temim etmekte zorlanıyorlar. Bu yüzden   Ayden Marine, bu tarz yazılımları ülkemizde geliştirerek yurt dışına para akışını engellemeyi, yerli yazılımlarının dünya denizcilik sektöründe söz sahibi ve etkin olmasında rol oynamayı amaç edindi ve geliştirdiği yazılımları üniversitelerimizin laboratuvarlarına ücretsiz kurarak ve  öğrencilerin öğrendikleri teorik bilgiyi daha iyi kullanmalarına katkıda bulunarak, iş hayatına veya akademik hayata daha iyi hazırlanmalarını hedefledi.

Bu kapsamda Ayden Marine,Uluslararası Tonaj 69 Konvansiyonu’na göre gemilerin gross ve net tonajlarının hesaplayan “Ayden Marine-Tonnage Calculation Program’ı geliştirdi. Yazılım,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersane Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü  tarafından  Gemi Sürvey Kurulu’nda kullanılmak üzere onaylandı.  Bu yazılım Gemi Sürvey Kurulu’na ücretsiz olarak verildi.

Ayden Marine tarafından denizcilik sektöründe kullanılmak üzere geliştirilen yazılımları: Ayden Surface

Ayden Surface modülü, gemi formunun ve gemi içerisindeki tankların 3D modellenmesi için geliştirilen yapay zekaya sahip olan bir yazılımdır. 3D teknolojilsi kullanılarak yapılan modellemeler görsel açıdan da kontrol sağlanabildiği için daha sağlıklı olmaktadır. Ayden Surface modülü, CAD programlarında bulunan  çizim için gerekli olan özellikleri içermektedir. Ayrıca çeşitli CAD programları import edilebildiği için en kısa sürede en doğru modelleme yapılabilmektedir.

Ayden Stability

Ayden Stability modülü, Ayden Surface modülünde oluşturulan gemi ve tankların 3D geometrik yüzey özelliklerini kullanarak çeşitli stabilte hesapları yapan bir yazılımdır. Geliştirilen yazılımda çeşitli “Design Pattern” ler kullanıldığı için yazılım istenilen hesaplama türlerine göre sürekli geliştirilebilmektedir. Yazılım içersindeki stabilite kuralları, kullanıcı tarafından güncellenebilmekte ve  yeni kurallar eklenebilmektedir.

Ayden Stability Modülü ile yapılabilen hesaplamalar:

*  Hasarsız Stabilite Hesaplamaları,
*Hidrostatik Hesaplamalar,
*  Boyuna Mukavement Hesaplamaları,
*  Grain Stabilite Hesaplamaları,
*  Yaralı Stabilite Hesaplamaları ,
*  Kritik KG/GM Tabloları,
*Tank Kalibrasyonu,
* Meyil Deneyi,
* Freeboard Hesabı,
* Tonaj Hesabı,

Ayden Load

Gemilerin, limanlarda güvenli bir şekilde yük almalarını ve aldıkları yük ile sorunsuz bir seyir yapabilmeri için gemi üzerinde geminin stabilite ve mukavemet değerlerini hesaplayabilen yükleme programları vardır.  

Ayden Load , 3D teknolojisiyle geliştirilen ve “Direct Calculations” yöntemiyle hesap yapan bir yazılımdır. ”Direct Calculations”, hesaplamaların interpolasyon yöntemi yerine, geminin 3D geometrik yüzeylerini kullanarak yapılmasını sağlayan  yöntemdir.  

Ayden Marine ‘in hedefleri:

Ayden Marine, gemilerdeki egzoz emisyonlarının azaltılması ve enerji verimliliğinin arttırılmasına yönelik, gemilerdeki hız, trim, deadweight optimizasyonu konularına yardımcı olacak yazılımlar geliştirmeye devam ediyor.

Ayden Marine, denizcilik sektöründe bu kapsamda geliştirilmiş ilk profosyonel  3D yazılımdır. Bu açıdan ülkemiz adına öncü bir yazılım olacağından,yurt dışında da denizcilik sektörümüzün tanıtımıyla ilgili katkıda bulunacak. 

ayden.jpg

ayden2.jpg

ayden3.jpg

ayden4.jpg

ayden5.jpg

ayden6.jpg

ayden7.jpg

ayden8.jpg

ayden9.jpg

ayden10.jpg

ayden11.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hüseyin Yılmaz
04 Mart 2015 Çarşamba 05:38
05:38
Tebrikler... Milli güvenilir yazılımların geliştirilmesi ve yurtdışında tanıtımı ve satışı çok önemli...
5.47.204.237
Bahar Kapu
03 Mart 2015 Salı 15:25
15:25
"Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration."
Thomas A. Edison
95.14.119.244
BİROL YALÇINKAYA
02 Mart 2015 Pazartesi 22:22
22:22
Tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyoruz ÇAKIRLAR SHIPYARD AİLESİ
46.1.43.134
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim