• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 4 °C

Avustralya'da mürettebat kısıtlamaları artırılıyor

Avustralya'da mürettebat kısıtlamaları artırılıyor
Avustralya'nın gemilerde karşılaşılan COVID-19 vakaları nedeniyle mürettebat kısıtlamalarını sıkılaştırdığı bildiriliyor.

Avustralya'ya COVID-19 pozitif olarak gelen mürettebat üyelerinin ve gemilerin artan sayısı, ülkede mürettebat değişikliklerini kısıtlama, gemileri geri çevirme ve hatta limanları kapatma çağrılarına yol açtı.

Avustralya, Fremantle'da demirlemiş bir gemideki salgınla mücadele ederken endüstri liderlerinin, yerel yetkililerin ve politikacıların kısıtlamaları kaldırma çağrıları da şiddetini artırarak devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri bugün 24 mürettebat üyesinin COVID-19 pozitif çıkmasının ardından canlı hayvan taşıyıcısı Al Messilah mürettebatının çoğunu kıyıya tahliye etmeye karar verdi. Herkesi iki hafta boyunca kalacakları bir karantina oteline yerleştirdiler.

Ayrıca, Fremantle'daki dökme yük gemisi Key Integrity'deki ikinci bir Covid vakasının patlak verdiği bildirildi. Bu durumda sağlık görevlileri, gemideki pozitif mürettebat üyesini negatif test edilen 17 mürettebat üyesinden ayrı tutarak karantinaya aldı.

Mürettebatı karantina altına alma hareketi, yerel liderlerin ve denizcilik endüstrisinin bunun Batı Avustralya için sürdürülemez olduğu çağrılarına yol açtı.

MÜRETTEBAT SADECE PERTH'E İNECEK

Ancak Batı Avustralya mürettebat değişikliklerini düzenleyen yeni kurallar getirdi ve polis gücünün kuralları derhal uygulamaya başlaması için talimatlar verdi.

Bu yeni kurallar, mürettebat üyelerinin artık yalnızca Perth'de inebileceği veya gemiden indikten sonra sekiz saatten fazla olmamak kaydıyla mümkün olan en kısa sürede Perth'e uçuş yapmaları gerektiği şeklindede özetleniyor. Batı Avustralya ofisi basına, mürettebat üyelerinin Perth'e vardıklarında14 gün karantina için otele gideceklerini söyledi. Ayrıca tüm masrafların devlete ait olduğunun üzeri çizildi.

MÜRETTEBAT LİMAN FAALİYETLERİ İÇİN KIYIYA ÇIKABİLECEK

Mürettebatın liman faaliyetleri için kıyıya çıkmasına veya başka bir gemiye aktarılmasına izin verildiği bildirildi. Ayrıca Avustralya vatandaşı olmayanların gemilerinden ayrılmadan önce uçuş rezervasyonu yaptırmaları gerekecek. Mürettebat değişikliği kuralları kapsamında, mürettebat üyelerinin gemilere binmek için Perth'e uçmalarına izin verilecek, ancak onlar da vardıklarında karantinaya alınmak üzere bir otele yerleştirilecekler.

Batı Avustralya'nın bir aydan kısa bir süre içinde Covid pozitif mürettebat üyelerine sahip dört gemiyle uğraştığını belirtildi. Ancak endişeler, bu politikanın yürürlükte kaldığı müddetçe gemilerin şüpheli vakaları rapor etmeyebilecekleri yönünde oldu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim