• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Avrupa Armatörler Birliği’nden ‘ambargo’ çıkışı geldi

Avrupa Armatörler Birliği’nden ‘ambargo’ çıkışı geldi
ECSA Başkan Yardımcısı Claes Berglund, Kıbrıs bayrağı altındaki gemilere karşı uygulanan tek taraflı Türk ambargosunun etkilerinden söz ederek bunları kınadı. Berglund, “Türk ambargosu gibi tek taraflı eylemleri şiddetli bir şekilde kınıyoruz” dedi.

Avrupa Armatörler Birliği (ECSA) Başkan Yardımcısı Claes Berglund, Kıbrıs Denizcilik Odası’nın (KDO) Limasol’da düzenlediği yıllık Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Kıbrıs bayrağı altındaki gemilere karşı uygulanan tek taraflı Türk ambargosunun etkilerinden söz ederek bunları kınadı.

Berglund, selamlama konuşmasında Avrupa Armatörler Birliği’nin temel kuralları Dünya Ticaret Örgütü gibi kurumlar tarafından yönetilecek çok taraflı bir ticaret sistemini desteklediğini açıkladı.

Berglund, “Çoğu Avrupalı armatörlere ait olan Kıbrıs bayrağı altındaki gemilere, malların, hizmetlerin, serbest dolaşımını engelleyen ya da belirli ülkelere ulaşım hizmetlerinin teminini önlemeyi hedefleyen Türk ambargosu gibi tek taraflı eylemleri şiddetli bir şekilde kınıyoruz” dedi.

Berglund, “Bundan dolayı ΚDO ile sıkı işbirliği içinde, ECSA, Avrupa nakliyesini etkileyen bu tek taraflı kısıtlama eylemini kaldırması için, Avrupa kurumlarına ve özellikle de AB Konseyi, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosuna baskı uygulamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bundan önce Uluslararası Denizcilik Odası (ICS) Başkanı Esben Poulsson, bu sorunların en erken zamanda çözülmesi dileğinde bulunarak bunun Kıbrıs Denizcilik Odası’nın tüm üyelerini ilgilendirdiğini söylemişti.

Her iki yetkili selamlama konuşmalarında Kıbrıs Denizcilik Odası’nın rolünün altını çizerek bunu “örnek bir ortak” olarak nitelendirdiler ve Avrupa ve uluslararası nakliyatla ilgili önemli kararların alınmasında mükemmel bir işbirliği gerçekleştirildiğini vurguladılar.

Bunun yanı sıra Kıbrıs Denizcilik Odası’ndan ayrılacak olan Başkanı Themis Papadopoulos Kıbrıs Denizcilik Odası’nın kuruluşunun 30. yılına ve eylemleri ve katkısına değinerek en büyük zorluluğun Türk ambargosu olduğunu söyledi.

Ambargonun kaldırılmasıyla tüm Kıbrıs nakliyesinde büyük bir gelişme kaydedileceğini vurguladı.

Bunun dışında, Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün Ocak 2020’den itibaren kirletici emisyonların azaltılması kararının uygulanması ışığında, nakliyenin göğüslemesi gereken zorluklara da değinerek Kıbrıs Denizcilik ve Ticaret Odası üyelerinin çıkarlarının güvence altına alınması için ΚDO’nın aktif bir şekilde ICS ve ECSA katılımının önemli olduğunu vurguladı.

2019-2021 dönemi için Kıbrıs Nakliye Ticaret Odası, Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Philippos Philis’in seçildiğini duyurdu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim