• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

ATO'nun yeni başkanı Emine Erdoğan'ın kuzeni Gürsel Baran oldu

ATO'nun yeni başkanı Emine Erdoğan'ın kuzeni Gürsel Baran oldu
Salih Bezici'nin Ankara Ticaret Odası başkanlığından istifa etmesinin ardından başlayan seçim süreci bugün son buldu. İki adayın ATO başkanlığı için yarıştığı seçimlerin galibi Gürsel Baran oldu.

Salih Bezici'nin Ankara Ticaret Odası başkanlığından istifa etmesinin ardından başlayan seçim süreci bugün son buldu. İki adayın ATO başkanlığı için yarıştığı seçimlerin galibi Gürsel Baran oldu. 

27 Ekim Perşembe günü Salih Bezici ve 9 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesinin hemen ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ATO başkanı olmak için adaylığını koydu. Uzun bir süre tek aday olan Osman Gökçek'in karşına 28 Kasım günü Gürsel Baran çıktı. 

ATO başkanlığında son derece iddialı olan Gürsel Baran Türkiye'nin bir takım ekonomik saldırılara mağruz kaldığını söyleyerek 3 Aralık'tan sonra bu mücadelede üzerimize düşeni yapacağız ifadelerini kullanaran ATO başkanlığına adaylığını koydu. 

ATO seçimi yoğun güvenlik önelemleriyle başladı

Ankara Ticaret Odası'nın başkanının ve yönetim kurulu üyelerini seçileceği seçim yoğun güvenlik önlemleriyle başladı. 300 polisin görev yaptığı seçim alanına sadece meclis üyeleri girebildi. 188 meclis üyesinin seçim yerine gelmesinin ardından ATO seçimleri başladı. 

Gürsel Baran 100, Osman Gökçek 86 oy aldı

ATO seçimlerinde Osman Gökçek’le yarışan olan Gürsel Baran Ankara Ticaret Odası'nın yeni başkanı oldu. 125 bin üyeli Ankara Ticaret Odası, 188 meclis üyesi ile bugün yeni başkanını ve yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gitti. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Gürsel Baran 100 oy, Osman Gökçek ise 86 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. 

Gürsel Baran'dan ilk açıklama; 'Üç aşamalı bir acil eylem planımız var'

Ankara Ticaret Odası'nın yeni başkanı,  Gürsel Baran seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada "Bundan sonra Ankara var, ticaret odası var. Üç aşamalı bir acil eylem planımız var, yürürlüğe girecek inşallah yakın zamanda. Meslek komitelerinin çok aktif çalışması bunlardan birisi. Önemli projelerimizden birisi sağlık turizmi. Önümüzdeki planımızı acil eylem planımızı sanırım herkese duyururuz" dedi. 

Ayağının tozuyla yükselen dolarla ilgili de değerlendirmede bulunan Baran, "15 Temmuz süreci geçirdi ATO. Bu süreçten sonra kaybolan 3 yıl var. Ülkemizin Güvenlik güçleri var, bakanlıkların ilgili birimleri var. Bu uzun bir süreç. Birkaç yıl süreceğiniz de düşünüyorum. Bize bulaşan bilgiler doğrultusunda bize düşen herşeyi yapacağız. Devletimizle, odalar ve borsalar birliği ile işbirliği halinde olacağız" dedi" diye konuştu.

Gürsel Baran kimdir? 

ATO'nun yeni başkanı olan Gürsel Baran aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın eşi Emine Erdoğan'ın kuzeni. 1960 Siirt doğumlu olan baran babasının memuriyeti nedeniyle 1962 yılında Ankara'ya geldi. Ankara Ulus Teknik Lisesi mezunu olan Gürsel Baran, 1981 yılında inşaat ve boya mazzemeleri sekteründe iş hayatına başladı. 
1999 yılında ATO meclis üyeliğine seçilen Gürsel Baran 4 dönemdir meclis üyesi olarak ATO'da faliyetlerini sürdürüyor. 

DENİZ HABER AJANSI

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim