8 metrelik teknesiyle kürek çekerek Atlas Okyanusu'nu aşan Erden Eruç, bu yolu sadece 'kas gücüyle' geçen ilk Türk oldu.DÜNYANIN etrafını kas gücüyle dolaşmak iddiasıyla projelerini hayata geçiren Türk gezgin Erden Eruç, 8 metrelik tekneyle sadece kürek çekerek Atlas Okyanusu'nu geçti. Portekiz'in başkenti Lizbon'dan 19 Ekim 2005'te yola çıkan Eruç, önceki gün Karayip adası Barbados'u geçerek teknik olarak Atlas Okyanusu'nu aştı. Atlas Okyanusu'nu sadece kas gücüyle geçen ilk Türk olan Eruç, 5-10 Haziran günleri arasında Kosta Rika'nın Limon kentine ulaşmayı hedefliyor.
Eruç, şu anda Atlas Okyanusu'nda kürek çekmeyi sürdürüyor. 1997'den bu yana dünyanın etrafını sadece kas gücüyle dolaşmanın hayalini kuran Erden Eruç, bu iddiasını 2003 yılında Kuzey Amerika'da Alaska'ya giderek başlatmıştı. Projesine Güney Kutbu hariç 6 ayrı kıtadaki en yüksek zirvelere tırmanma planını da ekleyen 45 yaşındaki Türk gezgini, her şey yolunda giderse 2011 yılının sonunda hayalini gerçekleştirmeyi düşünüyor. DenizHaber.Com
Atlas Okyanusu'nu kas gücüyle geçti

Dünyanın etrafını kas gücüyle dolaşmak iddiasıyla projelerini hayata geçiren Türk gezgin Erden Eruç, 8 metrelik tekneyle sadece kürek çekerek Atlas Okyanusu'nu geçti.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Tankerlerde Hürmüz krizi: 30 günlük göreve 6 aylık maaşHürmüz Boğazı’nda artan güvenlik riski, petrol tankerlerinde mürettebat krizini büyüttü. Güney Kore merkezli Sinokor Group, yaklaşık bir aylık seferi kabul eden denizcilere altı aylık ek maaş teklif etti.
Suriyeli heyetten DTO Başkanı Tamer Kıran’a ziyaretDeniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Suriye Genel Gümrükler ve Sınır Kapıları Kurumu Başkanı Qutaiba Ahmed Badawi ve beraberindeki heyeti ağırladı.
CMA CGM konteynerlere 165 dolara kadar ek fatura çıkardıCMA CGM, Hürmüz Boğazı’ndaki çatışmaların yakıt maliyetini yeniden artırması üzerine 1 Ağustos’tan itibaren konteyner başına 65 ile 165 dolar arasında acil yakıt ek ücreti uygulayacak. Tarife ikinci bir duyuruya kadar sürecek.
Panama ile Çin denizcilik anlaşmasını yeniliyorPanama hükümeti, Çin limanlarında Panama bandıralı gemilere çeşitli avantajlar sunan deniz taşımacılığı anlaşmasının yenilenmesi konusunda Çin yönetimiyle mutabakata varıldığını açıkladı.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim

























