Muğla’nın Fethiye ilçesi, Atatürk’ü Anma Gençlik Kupası Yelken Yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Yarışların açılış startı, Göcek açıklarındaki İz Kayası mevkisinden verildi.
Muğla'nın Fethiye ilçesi, bu yıl da uluslararası düzeyde büyük bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Atatürk'ü Anma Gençlik Kupası Yelken Yarışları, görkemli bir açılışla başladı. Göcek Yat Kulübü tarafından düzenlenen yarışlara, yelken sporunun önde gelen isimlerini ve yelken tutkunlarını bir araya getirdi. Göcek Yat Kulübü (GYK) tarafından organize edilen yarışlara, 18 ülkeden 59 teknede 475 sporcu katılıyor.
Bu yılki organizasyon, hem katılımcı sayısı hem de ülke çeşitliliği bakımından dikkat çekerken, yarışlar Fethiye Körfezi ve Göcek’in doğal güzellikleri arasında gerçekleşiyor. Sporcular, Göcek açıklarında bulunan İz Kayası mevkisinden verilen startla yarışlara başladı. Eşsiz doğa manzaraları eşliğinde süren mücadele, izleyiciler ve bölge halkı için de görsel bir şölen sunuyor.
Yarışlar altı etap üzerinden gerçekleşecek
Yarışlar dört gün boyunca devam edecek ve toplamda altı etap üzerinden yapılacak. Her etapta farklı rota ve hava koşulları sporcuları bekliyor. Bu yönüyle yarışlar, hem yelken becerilerinin hem de stratejik kararların öne çıktığı bir mücadeleye sahne olacak. Yarışların sonunda başarılı olan ekipler ve sporcular, düzenlenecek özel bir törenle ödüllerini alacak.
DENİZ HABER AJANSI