• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Ataköy Marina'ya DTO talip

Ataköy Marina'ya DTO talip
Özellestirme İdaresi’nin, Ataköy Turizm Tesisleri A.Ş’deki hisselerine en yüksek teklif, 120 milyon 250 bin dolar ile Denizciler Ataköy Ortak Girişim Grubu’ndan geldi.
Ataköy Grubu’na en yüksek teklif Denizciler’den geldiÖZELLEŞTİRME İdaresi’nin, Ataköy Turizm Tesisleri A.Ş’deki yüzde 58.59, Ataköy Otelcilik’teki yüzde 56.49 ve Ataköy Marina’daki yüzde 15.07 oranındaki hisselerine en yüksek teklif, 120 milyon 250 bin dolar ile Denizciler Ataköy Ortak Girişim Grubu’ndan (OGG) geldi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Köktaş’ın komisyon başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren nihai pazarlık görüşmelerine 12 firma katıldı.

Elemesiz yazılı turda en yüksek teklifin 80.1 milyon dolar olduğu ihalede, birinci elemeli yazılı turda en yüksek teklif 83.1 milyon dolara çıkarken, en düşük teklifi veren G-T OGG elendi. İkinci yazılı turda en yüksek teklif 86 milyon 560 bin dolara çıkarken, en düşük teklifi veren Güneş OGG ihale dışında kaldı. Üçüncü yazılı turda Limak İnşaat en düşük teklifi verdiği gerekçesiyle elenirken, en yüksek teklif de 89.5 milyon dolara çıktı. Dördüncü turda ise en yüksek teklif 93.5 milyon doları bulurken Vakıfbank en düşük teklifi verdi. Yazılı son turda ise Aksa Turizm İşletmeleri A.Ş’nin en düşük teklifi vererek elenmesi ile kalan 7 firma ile 99 milyon dolar başlangıç ve 250 bin dolar artırım aralığıyla sözlü turlara geçildi. Birinci sözlü turda, Gül İnşaat OGG ve Bayraktarlar Holding ihaleden çekilirken, ikinci turda da Nuryıldız Tekstil ihaleden çekildiğini açıkladı.

Sözlü 14. turda Denge Reklam Ltd, 15. turda da AG İnşaat A.Ş. ihaleden çekildi. Sözlü 20. turda Denizciler Ataköy OGG 120 milyon 250 bin dolar verdi. Bir önceki turda 120 milyon dolar veren Toray İnşaat-Global Yatırım Holding OGG’nin artırmaması nedeniyle Denizciler Ataköy OGG, en yüksek teklifi vermiş oldu.

Öte yandan, ihalede ortaya çıkan rakamın vadeli ödenmek istenmesi durumunda, İdare tarafından yüzde 40’ı peşin alınacak ve yıllık yüzde 8 vade farkı uygulanacak.

Nihai pazarlık görüşmelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denizciler Ataköy OGG Sözcüsü Metin Kalkavan, ortak girişim grubu içinde, aralarında MNG, Yalçın Sabancı, Deniz Nakliyat, Turkom gibi 40’ın üzerinde Deniz Ticaret Odası üyesi şirketin bulunduğunu kaydetti.

İhale sürecinin ardından ortak girişim grubunun şirket kuracağını anlatan Kalkavan, sonrasında ise yatırımların gündeme geleceğini kaydetti.

‘Sosyal görevimizi yerine getirdik’ diyen Kalkavan, şartname gereği ihalede ortaya çıkan fiyatın yüzde 65.57’sinin verilerek Vakıfbank hisselerinin de alınacağını ve yaklaşık Ataköy Grubu şirketler için 200 milyon dolara yakın para ödeyeceklerini açıkladı.

Kalkavan, ihale bedelinin peşin ya da vadeli ödenmesi konusunda henüz kararlarını vermediklerini sözlerine ekledi.  
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim