• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Asyaport’tan meslek liselilere aylık bin 600 dolar maaş

Asyaport’tan meslek liselilere aylık bin 600 dolar maaş
Tekirdağ'da bulunan ve uluslararası taşımacılıkta Türkiye'nin gururu olan Asyaport firması gemilerde meslek lisesi mezunlarına okulu bitirir bitirmez gemilerde yıllık 360 bin TL (aylık 1600 dolar) maaşla iş fırsatı sunuyor.

Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Asyaport ile milli eğitim müdürlüğü arasında mesleki liselilerin eğitimi ve istihdamına yönelik protokol anlaşması imzalandı.

Tekirdağ'daki mesleki eğitim veren liselerde okuyan öğrencilere Asyaport'un paydaşı Medlog Gemicilik'te görev yapan tecrübeli kaptanlar, mühendisler ve yöneticiler tarafından okullarda belli saatlerde eğitim verilecek. Yine bu öğrenciler gemilerde eğitimlerine devam ederek denizcilik ve liman sektörü hakkında eğitim alacak. öğrenciler gemilerde yıl boyu ve yaz stajlarını yapacak. Gemi makineleri, elektronik, metal teknolojisi, muhasebe ve finansman, bilişim, ulaştırma, denizcilik, sağlık hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri, pazarlama, İngilizce gibi alanlarda eğitim ve staj görecek öğrencilerin okulları biter bitmez, firma bünyesindeki liman sahasında, firmanın gemilerinde çalışma fırsatı bulacak. 119 öğrenci stajını tamamlamasının ardından ise Medlog Gemicilik'in Türkiye sularında ve uluslararası sularda hizmet veren gemilerinde ilk önce 750 dolarla işe başlayacak. 6 aylık staj döneminde 750 dolar, daha sonra  4 aylık bir deneme sürecinde bin 100 dolarlık, ondan sonra da asıl kadroya terfi edince ise 1600 dolar maaş alacak. 

whatsapp-image-2023-01-25-at-20.56.53.jpeg

Lise Biter Bitmez Gemilerde İş Başı Yapacaklar

Medlog Gemicilik Teknik Müdürü Hızır Gökçe Gülelçe: “Tekirdağlı gençler için ileriye dönük güzel bir yatırım olacağına inanıyoruz. Bu projenin gemi işleten bizler içinde büyük faydaları olacağına inandığımız bir proje. Bu projenin liselerden başlayıp üniversiteye uzanan bir süreci var. Bu projenin liselerden başlayıp üniversiteye uzanan bir süreci var. Meslek liselerinin teknik bölümlerinden gemilerimizde yağcı, gemici olarak çalışan kadrolarda insan yetiştirmek istiyoruz. İnsan yetiştirmek derken sadece okulu bitirip diploma vermek değil, mesleği öğretmek, bizim de işimizi kolaylaştırmak, teknik konulara vakıf, insanlar yetiştirmek istiyoruz. Hem bizim gemilerle ilgili konularda öğrencilerimizin derslerde öğrenmesi gereken konuları okullarla konuşuyoruz hem de atölyelerde öğrencileri nasıl daha iyi eğitebiliriz bunları planlıyoruz. İşin bir bacağında ise bu çocuklara staj yaptırıp sonrasında ise nasıl görevlendirebiliriz bunları konuşuyoruz. Ana hedefimiz okuldan mezun her çocuğa iş verebilmek. Ana hedefimiz okula giren her çocuğu gemilerimiz de çalıştırmak. Şu anda 22 öğrencimiz teknik atölyemizde staj yapıyor. Bu arkadaşları hem gözlemliyoruz, hem de eğitme şansımız oluyor. Sonrasında ise gemiye göndererek hem eğitim süreçlerini tamamlamalarını hem de denizcilik mesleğine ilk adımı atmalarını istiyoruz” 

medlog-gemicilik-teknik-muduru-hizir-gokce-gulelce.jpg

18 Yaşında Yıllık 360 Bin Tl Maaş Alacaklar

Medlog Gemicilik Genel Müdürü Murat Şahin: “Proje tamamen Tekirdağlı gençlere istihdam yaratmayı amaçlıyor. Biz kendi firmamızın dinamiklerinde eleman yetiştirmek istiyoruz.  Neyi beklediğimizi anlayabilen arkadaşlarla çalışmak istiyoruz. Bu arkadaşlarımızı bir tohumken alıp önce fidan yapıp sonrasında koca bir çınar yapıp bu arkadaşlarla kendi içimizde devam etmek istiyoruz. Bu sebeple bu proje başladı. İlk başta meslek lisesinden mezun olduktan sonra 6 ay staj yapmaları gerekecek. Gemi adamlığı ehliyetlerini alabilmeleri için 6 aylık staj döneminde 750 dolar maaş alacaklar. Bunun akabinde 4 aylık bir deneme kontratına göndereceğiz. 4 aylık deneme sürecinde bin 100 dolarlık maaş alacaklar. Ondan sonra da asıl kadroya terfi ettireceğiz, gemilerimizde istihdam ettireceğiz. Orada da 1600 dolar (360 bin TL) maaş alıp hayatlarına devam edecekler”  

medlog-gemicilik-genel-muduru-murat-sahin.jpg

Medlog Gemicilik Bakım Koordinasyon Müdürü Mehmet Akdaş: “Türk denizciliğinin kalifiye elemana ihtiyaç duyduğundan meslek liselerine önem veriyoruz. Meslek liselerinden mezun arkadaşların gemiye çıktıktan sonra gerek adaptasyon sürecini tamamlamaları, gerekse gemilerde kalifiye olarak üst mertebeye daha yükselmeleri daha hızlı olacaktır. Deniz maaşları günümüz Türkiye şartlarına göre oldukça standardın üzerinde. Genç arkadaşların bu imkanlara ulaşması çok genç yaşta olabilmektedir."

asyaport-planlama-ve-teknik-hizmetler-muduru-besim-donmez.jpg

Asyaport Planlama ve Teknik Hizmetler Müdürü Besim Dönmez: “Meslek liselerindeki öğrencilerimizin eğitim ve yetkinliklerini en üst düzeye çıkarmak için yola çıktık. Bu yıl 22 tane meslek lisesi stajyerimiz var. 8 tane de 2 yıllık üniversite mezunu ile stajlarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl 119 meslek liseli öğrencimizin stajını planladık. Grup şirketlerimizle birlikte öğrencilerimizin buradaki stajlarını yaptırarak denizcilik bilgilerini artırmayı amaçlıyoruz. Bu proje sonunda öğrencilerimiz gemilere çıkmak için hazır hale getirilecek. Gemilerimizdeki aletlerin bakım onarımını yapmayı ve kullanmayı öğreniyorlar. Mesleki olarak öğrencileri hazırlayacağız.  

whatsapp-image-2023-01-25-at-20.56.53-003.jpegwhatsapp-image-2023-01-25-at-20.56.50-(1)-003.jpeg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim