• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Asrın Felaketi: Ölü Sayısı 11 Bini Aştı...

Asrın Felaketi: Ölü Sayısı 11 Bini Aştı...
Sumatra adasının batı sahili açıklarında meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki deprem ve tsunami sonucu ölenlerin sayısı 11 bin 300'ü aştı.
     Yetkililer, felaketin en fazla Sri Lanka ve Hindistan'ı etkilediğini bildirdiler.
     
     Öte yandan, Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi sözcüsü Carolyn Bell, Güney Asya'daki ülkelerin tsunami uyarı sisteminin olmaması nedeniyle ölü sayısının yüksek olduğunu belirtti.
     
     Türkiye zarar gören ülkelere maddi yardım yapacak
     
     Türkiye'nin, Güney Asya'da meydana gelen depremden zarar gören ülkelere maddi yardım yapacağı, ancak miktarın henüz belirlenmediği bildirildi.
     
     Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'den öncelikle helikopter ve ilaç talebinde bulunulunduğu, arama kurtarma ekibi isteğinin gelmediği açıklandı.
     
     Bu arada, AKUT ekiplerinin de bölgeye gitmek için Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürlüğü'nden yanıt bekledikleri öğrenildi.
Prof. Ercan'dan Korkutan Açıklama: "10 Gün içinde büyük deprem bekleyin"     İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Grubu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Hint Okyanusu’nda meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki depremin etkilerinin 10 gün içinde görüleceğini açıkladı. ''Ben her büyük depremden sonra bir hafta on gün çekince yaşarım'' diyen Ercan,''Güney Asya’daki depremin ardından dünya sallanıyor. Bu 1 hafta ya da 10 gün sürer. Bu 100 atom bombası gücündedir. Bu çekirdeğe kadar gitmiştir. Dünyanın herhangi bir yerinde kırılma birikmeler varsa boşalabilir. Dün akşam berrak bir hava vardı. Dolunay vardı. Dolunay zamanlarından çok çekinirim. 40 bin yıllık istatistikler dolunay zamanlarında artış gösteriyor. . Dolunay zamanlarında deprem sayıları 5 kat artar''dedi.
     
     Ercan şunları söyledi, ''Böyle bir depremin süresi ne 2 dakika ne 5 dakikadır. Türkiye’de 8’in üstünde bir deprem görmedi. Yer kabuğu şu anda 3 tür hareket yapıyor. Güney Asya’daki depremin ardından dünya sallanıyor. Bu 1 hafta ya da 10 gün sürer. Bu 100 atom bombası gücündedir. Bu çekirdeğe kadar gitmiştir. Dünyanın herhangi bir yerinde kırılma birikmeler varsa boşalabilir. Dünyada 8’den büyük deprem yılda bir olur. Bu tür depremler çok önemli. dün akşam berrak bir hava vardı. Dolunay vardı. Dolunay zamanlarından çok çekinirim. 40 bin yıllık istatistikler dolunay zamanlarında artış gösteriyor. Uzaysal olayların depremleri tetiklediği görülür. Dolunay zamanlarında deprem sayıları 5 kat artar. Dünya üzerindeki depremlerde 30 yılda bir artar. Enerji boşalma yılları. Böyle bir deprem karada olsa etkisi çok daha fazla olacaktır. Türkiye’de gerilme noktasına gelmiş kırılmalar varsa boşalabilir. Ben her büyük depremden sonra bir hafta on gün çekince yaşarım. Deprem olacak diye bir şey söylemiyorum. 6 – 6.4 şiddetindeki deprem bekleniyor. Türkiye’de ya da dünyanın herhangi bir yerinde büyük bir boşalım gerçekleşecek''
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim