• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aşk Gemisi Türk Limanlarında

Aşk Gemisi Türk Limanlarında
MSC ve Arkas işbirliği, cruise'ları Türk insanının hizmetine sunuyor. MSC Opera adlı gemide, lüks adına her şey düşünülmüş ve ilk sefer Nisan'da başlıyor.
Aslında yük taşımacılığının önemli isimlerinden biri MSC. Ama dünya üzerinde cruise turizminin ne kadar yaygınlaştığını gördükten sonra şirket, yolcu gemilerinin sayısını artırmaya karar vermiş. Ve en yeni gemisini de potansiyelin yüksek olacağını düşündüğü ve destinasyon açısından önemli kriterlere (eğlence, macera vb) sahip olan Türkiye'ye getirmeye karar vermiş, işte MSC'nin 2004 yapımı Opera isimli gemisi sayesinde Türkiye'den isteyenler bu tura katılabilecek. Yani sadece "ne kadar güzel görünüyor" demek yerine "evet gerçekten çok güzeldi" diyebilme lüksüne sahip olacaksınız.Cruise YaygınlaşıyorDünya geneline bakıldığında özellikle Avrupa ve Amerikalıların cruise turizmini tercih ettiklerini belirten MSC Türkiye Müdürü Necla Tuncel,  üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin de artık bu turizme göz kırpması gerektiği görüşünde. Bundan 4 yıl evvel Türkiye'de cruise turizminin neredeyse hiç bilinmediğini, daha sonra acente sisteminin yerleşmesiyle insanların talep etmeye başladığını belirten Tuncel, yine de insanların farklı bir ülkeye giderek tura katılma zorunlulukları nedeniyle katılımın düşük oranda sağlandığını söylüyor. Oysa şimdi işler değişmiş durumda. Tuncel artık bavulunuzu hazırlayıp, taksiye allayarak Karaköy limanına geldiğinizde 2004 yapımı, son teknolojilerle donatılmış bu dev gemiyle seyahat edebileceğinizi anlatıyor. Kısacası MSC'nin gelmesiyle yolun açıldığını vurgulayan Tuncel, bu sayede hem Türk turizmine renk geleceğini hem de Türk turistlerin bu seyahatlere, bir başka ülkeye gitmeden, Türkiye'den rahatlıkla katılabileceklerini anlatıyor.MSC Opera'da Yok Yok...Müşteri memnuniyeti için en ince ayrıntısına kadar düşünülerek dizayn edilmiş gemide aradığınız her şey mevcut.2 bin 200 yolcu kapasiteli MSC Opera'da 850 personel bulunuyor. Ayrıca yıllık toplantılar, konferanslar ve bayi toplantıları için de bir alternatif niteliğinde olan Opera'da, 9 yolcu güvertesi, 9 asansör, 4 restoran, 7 bar, 2 konferans salonu, 218 kişilik disko, sağlık kulübü, çocuk oyun odası, atari oyun odası, kart oyun salonu, kütüphane, alışveriş dükkanları, mini golf, solaryum, duty free bulunuyor. Buna ek olarak 850 kabinin yer aldığı bu yüzen otelde, TV'den küvete kadar her türlü ayrıntı düşünülmüş gibi gözüküyor.
27 Nisan'da İstanbul'dan başlayacak olan sefer ve ardından gelecek olan iki sefer promosyonlu olarak gerçekleştirilecek. Bütçenize göre seçebileceğiniz kabinlerin yer aldığı MSC'de, kabinler 4'üncü kattan başlıyor. Bu da bir apartmanın 3 ya da 4'üncü kalına karşılık geliyor.
Seçimlerinizi gitmeden önce yapabiliyorsunuz ve böylece sürprizle karşılaşma ihtimaliniz ortadan kalkıyor. Sınıf ayrımı da söz konusu değil, istediğiniz odada kalıp, istediğiniz restoranda yemek yiyebiliyorsunuz. Şu anda Türkiye'deki tüm acentelerden biletinizi alabilme şansınız mevcut. Kişi başı fiyatlar 795-1400 euro arasında değişiyor.Sizi Neler Bekliyor?Sadece bir yıllık geçmişi olan 5 yıldızlı yüzen otel MSC Opera, Türkiye'den ilk seferine 27 Nisan Çarşamba günü çıkmaya hazırlanıyor. İstanbul, Hırvatistan (Dubrovnik), İtalya (Venedik, Bari), Yunanistan (Katakolon), Kuşadası ve İstanbul rotası üzerinde gerçekleşecek olan bu tur, 7 gün sürecek ve 19 Ekim'e kadar aynı rota üzerinden tek
rarlanacak. 2 binin üzerindeki yolcusuyla geceleri seyahat edip gündüzleri limanlarda durarak, buralarda gezme olanağını tanıyacak olan Opera ile gemide olduğunuzun farkına bile varmayacağınızı belirten Tuncel, yolculara memnuniyetin en üst safhasını yaşatmak amacıyla geminin en ileri teknolojilerle donatıldığını dile getiriyor. Ayn-ca denizin ortasındayken sıkılma ihtimalini ortadan kaldırmak için de her an her yerde bir aktivite ile onlara eğlenme olanağının sunulacağını belirten Tuncel, bu şekilde monotonluktan arındırılmış bir seyahatle karşılaşılacağım ifade ediyor.
Dünya geneline bakıldığında, cruise turizmine yüzde 85 oranında hep aynı kişiler katılıyor.Her şey dahil sistem, M5C Opera gemisi için de geçerli. Yapabilecekleriniz arasında, havuz başında yüzüp ruhunuzu dinlendirmekten mini golf sahasında spor yapmaya kadar uzanan geniş bir aktivite dizisi yer alıyor. Yok bunlar çok sıradan, ben bir şeyler öğrenmek istiyorum diyorsanız, dans ya da çiçek yapma kursuna katılabilirsiniz. Bunların yanı sıra bin kişilik tiyatro salonunda her akşam Broadway şovlarını izleyebilirsiniz. Ya da farklı bir eğlence istiyorsanız, geminin casino'sunda oyun oynayabilirsiniz. Bunların ötesinde kulağa hoş gelen bir diğer şeyse gemide 2 kişiye 1 görevli düşmesi ve bu görevlilerin sizin etrafınızda pervane olması. Kısacası krallar ve tabii kraliçeler gibi geçirebileceğiniz bir seyahatle karsı karsıya kalacağınız kesin.Aman sakın şımarmayın, çünkü devamı da var. Örneğin restorana rezervasyon yaptırdıktan sonra bir garson ve yardımcıları emrinize amade oluyor. Odanıza gittikten iki dakika sonra kat görevlisi kapınızı çalıyor ve ihtiyacınız olduğunda kendisine ulaşabileceğiniz numarayı veriyor. Kısacası 5 yıldızlı bir otelde bulabileceğinizden çok daha fazlasını bu gemide bulabiliyorsunuz. Bu arada bu turun ailece katılabileceğiniz bir seyahat olduğunun da allını çizelim. Hana esinizle askınızı tazeleyebilme fırsatını yakalayacağınız bu tur sayesinde çocuğunuzun da sıkılma olasılığı yok. Çünkü onlar için de özel kulüpler var. Kısacası o kadar çok aktivite var ki, sıkılma ihtimaliniz yok denecek kadar az. (Mine Türkün, INFOMAG Nisan 2005)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim