• BIST 10272.37
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

ASELSAN Barbaros sınıfı Fırkateynler için haberleşme sistemi teslimatını yaptı

ASELSAN Barbaros sınıfı Fırkateynler için haberleşme sistemi teslimatını yaptı
ASELSAN’ın 2022 yılı faaliyet raporu yayımlandı. Rapor kapsamında Barbaros sınıfı Fırkateynler Yarı Ömür Modernizasyonu kapsamındaki ikinci geminin haberleşme sisteminin fabrika kabulünün tamamlanarak teslim edildiği aktarıldı.

Projede birinci geminin söküm, montaj ve devreye alma faaliyetleri devam ederken, ikinci gemi ihtiyacı için tüm savaş sistemlerinin fabrika kabul testleri tamamlandı.

Raporda ayrıca İ-Sınıfı korvetlerin ilki olan MİLGEM-5’in haberleşme sistemlerinin fabrika kabullerinin 2022 yılı içerisinde yapıldığı, Preveze Sınıfı Denizaltıların Yarı Ömür Modernizasyonu projesinde ilk denizaltının haberleşme sistemi kabulünün tamamlanarak teslim edildiği, Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen iki adet korvet sınıfı gemiye ait haberleşme sistemlerinin fabrika kabullerinin başarılı bir şekilde tamamlandığı ve sistemlerin platforma entegre edilmesi faaliyetlerine başlandığı belirtilmekte.

Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi

3 Nisan 2018’de sözleşmesi imzalanan ve uzun bir süredir devam eden Barbaros Sınıfı Fırkateyn Yarı Ömür Modernizasyonu Projesi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan 4 adet BARBAROS sınıfı fırkateynin mevcutta bulunan savaş sistemleri kaldırılarak yerine ASELSAN – HAVELSAN İş Ortaklığı tarafından, çağın gereklerine uygun biçimde, yerli ve millî olarak geliştirilen sistemlerin donatılması hedeflenmektedir. Yerli sistemler ile donatılacak gemilerden ilkinin modernizasyonuna Aralık 2021’de başlanması ve 2023 yılında geminin hizmete alınması planlanmaktadır.

barbaros-sinifi-modernize-4.jpg

Gemisavar füzelerinin artırılması, günümüzdeki muharebe ortamlarında gemi savunma sistemlerinin aşılmasının zorluğu düşünüldüğünde satürasyon saldırısı için önemli bir kabiliyet sıçramasını temsil etmektedir. Gemi modellerinde gösterilmeyen bir diğer geliştirme de modüler köprü üstü, Kırlangıç için modifiye edilen bölüm ihtiyaca göre donatılabiliyor.

Geminin 23 farklı mahallinde çalışmaları tamamlanan yerleşim çalışmaları var ve gemi inşa bazındaki bütün imalat ve tasarım fazı tamamlanmış oldu. Kalan birkaç sistemin fabrika kabul sistemlerinden sonra geminin tersaneye girmesi planlanıyor. Sistemlerin prototip ve doğrulamaları yapıldı. (Defenceturk)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim