• BIST 9577.54
  • Altın 2472.554
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4874
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 25 °C

Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa’da

Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Avrupa’da
Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi yurtdışı öğrenci değişim programı Erasmus kapsamında Türkiye’den kabul edilen 66 projeden 3’ünün sahibi olarak İzmir’e gurur yaşattı.

Avrupa Birliği Bakanlığı altında bulunan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’ın gerçekleştirdiği Erasmus+Programı için 2017 yılında 273 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden kabul edilen 66 tanesinden 3’ünün sahibi ise Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. 

1 Eylül 2017- 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan projelerde birlikte çalışmak üzere Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte Avrupa’nın 7 farklı ülkesinde bulunan proje ortağı okulları ziyaret edecek. 

İlk proje olan “Good Plannıng - Better Future/ İyi Planlama-Daha İyi Gelecek”te  öğrencilerin girişimci becerilerinin geliştirilmesine odaklanılarak onlara yerel, bölgesel  ve Avrupa’daki kurum ve özel şirketlerin tanıtılması amaçlanıyor. Proje kapsamında öğrencilerin kendi farkındalıklarını artırarak sürekli öğrenme becerisi kazanmaları ve “esnek kariyer” kavramı ile AB standartlarında iş gücü piyasalarına uyum sağlamaları hedefler arasında. Projede Polonya’dan Zespol Szkol Technicznych nr1, İtalya’dan Istituto Statale di Istruzione Superiore "Fermi-Mattei, Romanya’dan da Liceul Teoretic "Ion Gh. Rosca ile birlikte çalışılacak. 

Kabul edilen ikinci proje ise Technology And Ict In Education / Eğitimde Teknoloji Ve Bilgi Ve Bilişim Teknolojisi. Bu projede öğrencilerin öğrencilerin teknoloji okuryazarlığını  ve aritmetik becerileri artırılarak sanal derslere ulaşım imkanlarının artırılması hedefleniyor. Proje İsviçre’den Jättestensskolan, Yunanistan’dan Music School of Komotini ve İtalya’dan Istituto Omnicomprensivo "N. Scarano" Trivento okullarıyla yürütülecek. 

Online Marketing Tools For Vet Students / Deneyimli Öğrenciler İçin Online Pazarlama Araçları ise Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kabul edilen üçüncü projesi oldu. Proje ile öğrencilerin mezun olduktan sonra pazarlama amaçlı çevrimiçi araçları kullanabilmek üzere gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırılması hedefleniyor. Fransız Lycee Professionnel Guerande, Romanyalı Liceul cu Program Sportiv Bacau, İtalyan IISS F.sco D'Aguirre-Dante Alighieri ve Bulgar Profesionalna gimnaziya po turizam "D-r Vasil Beron" Tarnovo projede birlikte çalışılacak okullar. 

2014 senesinde, Arkas’ın hizmet verdiği alanda yeterlilik sahibi insan kaynağının önemi nedeniyle harekete geçerek Ulaştırma Hizmetleri/Lojistik Dalı’nda eğitim vermek üzere kurduğu Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi teorinin yanı sıra verdiği pratik eğitimlerle sektöre taze kan sağlıyor. Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öncelikli unsur ise öğrencilerin mezun olduktan sonra uluslararası ticarette çalışacak ve hizmet verecek olmaları nedeniyle iyi bir ingilizce eğitim. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim