• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Arkas, Moritanya'dan donmuş balık taşıyor

Arkas, Moritanya'dan donmuş balık taşıyor
Arkas Line balık cenneti olarak anılan Kuzeybatı Afrika ülkesi Moritanya ve Fas'tan tüm Akdeniz ve Karadeniz limanlarına soğutmalı (reefer) konteynerlerle donmuş balık taşıması yapmaya başladı.

Arkas Line balık cenneti olarak anılan Kuzeybatı Afrika ülkesi Moritanya’dan tum Akdeniz ve Karadeniz limanlarına soğutmalı (reefer) konteynerlerle donmuş balık taşıması yapmaya başladı.

Ekonomisi balıkçılılık ve madenciliğe dayanan Moritanya’da yıllık balık üretimi 650 bin ton olarak gerçekleşiyor ve üretimin yüzde 90’ı ihraç ediliyor. Arkas Line yenilikçi hizmet anlayışı ile Nouadhibou (Moritanya) ve Dakhla (Fas)limanlarından tüm Akdenize ve Karadeniz limanlarına soğutmalı konteyner ile balık taşımalarına başladı. Arkas Line ihracatçılardan gelen talep üzerine başlattığı yeni servisinin ilk yüklerini Moritanya’nın Nouadhibou limanından alarak Las Palmas, Algeciras ve İstanbul (Marport) aktarmalı olarak 35 günde Odessa’ya ulaştırdı.

Arkas Line’ın konteyner parkında 3 bin 262 adet 40’lık reefer bulunuyor. Özellikle reefer filosu, balık gibi ürünleri hızlı ve güvenilir şekilde taşımak için en önemli avantajlardan biri. Soğutmalı (reefer) konteynerler -30 ile +30 derece arasında 0,1C hassasiyette ısı kontrolü yapabiliyor, nem sensörü ile nem kontrolü ve havalandırma menfezi ile yükün optimum şartlarda taşınabilmesi için taze hava sağlayabiliyor.

arkas.20130503151422.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Denizci
10 Mayıs 2013 Cuma 16:40
düzeltme
Karadeniz, bir kapalı denizdir. Açık deniz değil.
78.189.180.121
T.C Müh.Kaptan Refik Akdoğan
10 Mayıs 2013 Cuma 09:48
18 ton kalkan balığı
Altıel-1 trol ve gırgır yapabilen bir açık deniz balıkçı gemisidir. Gemi Karadeniz'de açık denizde yasaların izin verdiği şekilde avlanmıştır.Kalkan balıkları da istediğimiz fiyatta değil balık satıcılarının verdiği fiyat üzerine satılmıştır.18 ton kalkan balığı çeşitli avlanmalarda gemide biriken balıkklardır, bir seferde avlanan balıklar değildir. Gemide eksi yirmi derecede donmuş balıkları muhafaza eden ambarlar vardı.Önceleri geminin açık denizde Ruslarla birlikte gitmesi düşünülmüşse de sonraları Türk balıkçılardan açık denize gidecek tayfa bulunamayacağı anlaşıldığından gemi Bulgarlara satılmıştır.Bilindiği üzere Japonlar tarafından Beykoz da açılan balıkçılık okulunun adına "güverte" sözcüğü konulunca, mezunları ticaret gemilerini tercih ettiğinden balıkçı gemilerinde hemen hemen hiç çalışmamışlardır. Böylece gemiyi satın alan kişi Türk balıkçılığını açık denizlere taşıma hayalinden vazgeçmiştir. Şimdi Türk balıkçılarının açık denizlere çıkma işi konuşuluyor. O zamanlar beykoz balıkçılık okulu mezunlarına "güverte" hakkı verilmeseydi belki de bugün açık denizlerde çalışan balıkçı filolarımız olabilirdi.Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Denizci
08 Mayıs 2013 Çarşamba 19:36
18 ton Kalkan Balığı ???!!!
Altınel-1 Balıkçı Gemisi bir açık deniz balıkçı gemisidir. Ülkemizde açık deniz balıkçılığı yapılmadığı içinde bu gemi çalıştırılamamış ve Büyükdere önlerinde uzun müddet demirli kalmıştır. Teknolojisi de Rus Teknolojisi olup, o yıllarda da batıya göre çok geri kalmıştır. Bakanlığa verilen Bilirkişi Raporu (6 kişilik) sonunda da ilk defa ithal edilen bir geminin ihracatına müsaade çıkmıştır. Geminin sahibi geçen hergün zarar ettiği için bu durumdan da son derece memnun olmuş ve batmaktan kurtulmuştur. Gemi Bulgaristan'a balıkçılık araştırma gemisi olarak o tarihte 250.000 $ a satılmıştır. Hint Okyanusu'nda çalışmalar yapmıştır.
Şimdi insana (Sn. Akdoğan'a) sormazlar mı ? Allahtan korkun yahu, her yorumunda Kuran'ı oku diyorsun. 18 ton Kalkan Balığı, günah değilmi beyefendi, hemde balıkları satamadığını söylüyorsun. Ne oldu o 18 ton balık, çöpe mi gitti. Yazıklar olsun. Bu bir katliam değil mi ? 18 ton, açık deniz balıkçı gemisi ile Karadeniz'de yasa dışı avlanmadır bu. Size hiç yakışmıyor bu itirafınız.
78.189.180.121
T.C Müh.Kaptan Refik Akdoğan
05 Mayıs 2013 Pazar 10:32
Donmuş balık
1980 yılında Rusya'dan satın alınan ALTINEL-1 balıkçı gemisiyle Karadeniz'de avladığım 18 ton kalkan balığını dondurarak balıkçılarımıza satmak istediğimizde balıkçılarımız biz donmuş nalık satmayız diyerek kalkanları reddetmişlerdi.Yakında Moritanya'nın donmuş balıklarını piyasada görürsek şaşmayalım. Allah selamet versin. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim