• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Arkas-M.A.T. Sailing Team, CFM BAYK Kış Trofesi’nde birinci oldu

Arkas-M.A.T. Sailing Team, CFM BAYK Kış Trofesi’nde birinci oldu
CFM BAYK Kış Trofesi beşinci ayağında da birinciliği Arkas-M.A.T. Sailing Team aldı.

Arkas-M.A.T. Sailing Team, Ocak ayında başlayan Türkiye’nin en uzun soluklu yelken yarışı CFM BAYK Kış Trofesi’nin beşinci ayağından yine birincilikle döndü. 

Bu yıl 16.’sı düzenlenen Türkiye’nin en uzun soluklu yelken yarışı CFM BAYK-Kış Trofesi’de beşinci ayak yarışları 14-15 Nisan  tarihlerinde Bodrum’da gerçekleştirildi. 

IRC-A, IRC-B ve destek olmak üzere üç sınıfta 8 grup olarak yapılan beşinci ayak mücadelesine, 12 ilden 46 tekne ile 400 sporcu katıldı. 7 ayrı etaptan oluşan ve her ayağı 2 gün süren organizasyonun ilk gün mücadelesinin ardından tekneler limana dönerken yarışta yelkencilerin verdiği mücadele nefesleri kesti.
İlk gün yarışmalarının ardından Milta Marina’da düzenlenen törende, 23-25 Mart'ta gerçekleştirilen 4'üncü ayakta ilk üçe giren yelkencilerin kupaları verildi. 

Son dört yılın da şampiyonu olan ve kısa süre önce İzmir’li tekne üreticisi M.A.T. ile iş birliğine giderek Arkas-M.A.T. Sailing Team ismini alan ekip, yeni tekneleri Comet A ile girdikleri yarışı yine birincilikle bitirmiş oldu. 

CFM BAYK-Kış Trofesi’nin birinci ayağına teknelerinin yapım aşamasında oluşundan dolayı katılamayan Arkas-M.A.T. Sailing Team ikinci ayakta da birinci olmuştu. Kötü hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyen üçüncü ayağın ardından 23-25 Mart’ta düzenlenen dördüncü ayağın da birincisi yine Arkas-M.A.T. Sailing Team’di. 

Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin’den oluşan takımın en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin profesyonel yelkenci olması. 

Arkas-M.A.T. Sailing Team, Kendi teknesi ile 2010 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği; 2011 yılında BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftasında ikinciliği; 2012 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliğinin yanı sıra 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Arkas BAYK CUP şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca Arkas-M.A.T. Sailing Team 2014’te BAYK The Marmara Kış Trofesi’nde daha sonra da TAYK (Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda birinci oldu.  

2015 yılında ise CFM BAYK 2015 Kış Trofesi, Turkcell sponsorluğunda düzenlenen BosphorusCup ve Ağustos ayında gerçekleşen Arkas -Milta Marina Cup’ta birinci oldu. Ayrıca Arkas M.A.T. Sailing Team, 2015’te katıldığı ilk uluslararası yarışta kazandığı birincilik kupasıyla gurur kaynağı oldu. Arkas Sailing Team, 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de, IRC1 ve IRC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşti. Arkas-M.A.T. Sailing Team 10-18 Haziran 2016 tarihleri arasında zorluk derecesi yüksek ve son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olan St. Tropez Giraglia Rolex Cup’ta ülkemizi temsil etti. Takım, uluslararası prestijli yarışta, IRC A sınıfında aldığı 5.’lik derecesi ile yine önemli bir başarıya imza attı. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim