• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Arkadaşları sıradışı işadamını anlattı

Arkadaşları sıradışı işadamını anlattı
Kahraman Sadıkoğlu... Balık avına meraklı Japon işadamının oltasına dalgıçla lüfer taktırdı. Evinde bir ara aslan besledi. Aslanı tutmak isterken kolunu kırdı...
ARKADAŞLARI ANLATIYOR
IRAK'TA kaçırılan ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu için arkadaşları, "O Türkiye'nin şimdiye kadar gördüğü, en fazla risk alan, gözünü budaktan sakınmayan, en renkli, en hareketli, en hareketli ve en yaratıcı girişimcidir" diyor. Armatör Kemal Sadıkoğlu'nun ve sosyetenin yakından tanıdığı Vuslat Sadıkoğlu'nun oğulları olan Kahraman Sadıkoğlu'nun bir ağabeyi (Celal Sadıkoğlu) ve üç ablası (Berna Tokar, Esin Çetiner, Rabia Çapa) var. Annesi tarafından Koç'lar ve Simavi'lerle de akraba. Kahraman Sadıkoğlu'nun arkadaşları, onun bazı öykülerini anlattılar. Bunların arasında, Japon işadamı Kajima'yı Türkiye'ye getirip onun Savarona'ya ve Taksim'deki Hyatt Regency Oteli'ne yatırım yapmasını sağlamak için Sadıkoğlu'nun verdiği inanılması güç uğraşlar da var.

EVİNDE ASLAN BESLEDİ
Örneğin, balık avcılığına meraklı olan Kajima'yı Türkiye'ye bağlamak için, dalgıç tutup, Kajima'nın oltasına dipten lüferleri taktırması ve oltayı her çekişinde bir lüfer çıkartan Japon iş adamının, bu şekilde yatırım kararı alması da var. 1990'lı yıllarda evinin bulunduğu Anadolu Hisarı'ndaki sitede aslan beslemesi de Kahraman Sadıkoğlu'nun renkli kişiliğini yansıtıyor. Üç aylık bir aslanı evine getiren Sadıkoğlu, bu vahşi hayvanının hızla büyüdüğünü, ancak kolunu kırınca anlıyor. Her sabah köpek tasması takıp sitede gezdirdiği aslan, bir sabah tasmayı bir diş darbesi ile ısırıp kopartıyor. Sadıkoğlu, evinin ahçısına "Aslanı tut" diye bağırıyor. Dehşet içindeki ahçı "Beyefendi ben nasıl aslanı tutarım" diye cevap verince, Kahraman Sadıkoğlu atlayıp aslanı boyunduruğa alıyor. Bu sırada kolu kırılmasına rağmen aslanı kafesine sokuyor. Bir sürat motoru ile İstanbul'dan Bodrum'a giden Sadıkoğlu, Cumhurbaşkanı Özal'a aynı motorla kıyıları gezdirirken, uzun yolculuktaki bir kazada su alan motor batmaya başlıyor. Bu sırada Kahraman Sadıkoğlu motoru karaya yanaştırıp, elbiseleri ile suya atlıyor ve Özal batmakta olan tekneden Sadıkoğlu'nun başına basarak kıyıya çıkabiliyor. Helikopter kullanan Sadıkoğlu, Tayip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı sırasında onunla helikopterine iddiaya girişmiş ve bir helikopteri, iddiayı kaybedince Belediye'ye bağışlamıştı.

GÖZÜPEKTİR
Dünyanın en büyük transatlantiği United States'i ABD'de satın alıp, romorkörlerle Türkiye'ye getiren ve bu gemiyi Ukrayna'da temizleten Kahraman Sadıkoğlu'nun İstanbul Tuzla'daki vinci ve doku, benzerleri arasında dünyanın en büyükleri.. Daha önce ağabeyi Celal Sadıkoğlu ile Haydarpaşa açıklarındaki batık Romanya bandıralı Indipendante tankerini çıkartan Sadıkoğlu, son olarak Basra'daki batık gemileri ve bu arada Saddam'ın yatının enkazını da çıkartıp, Şattül Arap'ı deniz trafiğine açıyordu. Havada, karada, denizde her türlü aracı ustalıkla kullanan Sadıkoğlu evli ve Kemal adında bir oğlu var. Bunları anlatan arkadaşları, "Kahraman ne yapar eder, bu beladan da kurtulur" diyerek, onun gözüpekliğine güvendiklerini söylüyorlar.
Sabah
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim