• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Ares Tersanesi, 3 yılda yüzde 4472 büyüdü

Ares Tersanesi, 3 yılda yüzde 4472 büyüdü
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği ‘Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi’ yarışmasında birinciliği Ares Tersanecilik kazandı. Ares, birincilik kürsüsüne yüzde 4472 büyüme oranı ile çıktı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) düzenlediği ‘Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi’ yarışmasında birinciliği Ares Tersanecilik kazandı. Ares, birincilik kürsüsüne yüzde 4472 büyüme oranı ile çıktı.

Antalya’dan birinci olan şirket, 2006 yılında kurulmuş. 10 yıllık bir geçmişi olan Ares Tersanecilik’in geçmişi balıkçılık ve taka (küçük Karadeniz teknesi) yapımına dayanıyor. Atadan denizci olan Trabzon Sürmeneli Kalafatoğlu ailesi, Karadeniz’de balıkçılık ile başladıkları iş hayatına gemi işletmeciliğiyle devam etmişler.

Ares Tersanecilik Başkanı Kerim Kalafatoğlu, gemi işletmeciliği yaparken iş değişikliği yapma kararı aldıklarını ve gezi teknesi ve yat imalatına başladıklarını söyledi. Şirket bununla birlikte, alüminyum, çelik, kompozit tekne üretiminde  faaliyet göstermiş. 

Şirket yönetiminde Başkan aile bireyleri Mert Kalafatoğlu, Yonca Kotiloğlu ve Ersan Kotiloğlu da var. Şirket gelirlerinin yüzde 90’ı ihracat kaynaklı. Katar İçişleri Bakanlığı için yürürlükte olan yüksek süratli karakol botları projesiyle Ares, Türkiye’ye 300 milyon dolar döviz girişi sağlıyor.

Kerim Kalafatoğlu, “Yapılan yatırımlar kısa sürede sonuç verdi ve işin büyük bir çoğunluğu ihracat olmak üzere çeşitli Deniz Kuvvetleri, sahil güvenlik komutanlıkları, deniz polisi, liman emniyet ve gümrük muhafaza müdürlüklerine hatırı sayılır miktarlarda tekne satışı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Askeri tekneler ile iş teknesi alanında uzmanlaştıklarını  anlatan Kalafatoğlu,  “Hedefimiz uluslararası bir savunma sanayi firması olmak’ dedi. 

Kalafatoğlu, bugüne kadar gemi ihracatı yapılan başlıca ülkeler arasında Katar, Bahreyn, Nijerya, Gürcistan, Tanzanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan’ın yer aldığını söyledi.

Tersanede 300 kişinin çalıştığını belirten Kalafatoğlu, 2017 için kesinleşmiş satış rakamının 110 milyon dolar olduğunu açıkladı. Kalafatoğlu, “Ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi. Ares, milli askeri projelerde de Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Teşkilatı’na destek veriyor.

Ares, toplam 25 bin metrekaresi kapalı üretim alanı olmak üzere iklimlendirilmiş 3 adet üretim tesisi, çekek yeri, metal, kompozit ve marangoz atölyeleri, boya fırınları, eğitim dershaneleri ve modern ofis alanları ile Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteriyor. Ares tersanede karakol botları, muharip gemiler, destek gemileri, yolcu ve tekneleri ve yatlar imal ediyor. 

Ares'in inşa ettiği, Ares 110 Hercules Süratli Karakol Botu, Avustralya merkezli bir yayın kuruluşu tarafından 2016 yılının En İyi Süratli Karakol Botu seçilmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim