• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.4179
  • Euro 34.6806
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 19 °C

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası 16-20 Mayıs'ta düzenleniyor

Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası 16-20 Mayıs'ta düzenleniyor
Denize, doğaya, yüzme sporuna tutkun her yaştan insanın katıldığı Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, bu yıl 16-20 Mayıs tarihlerinde 7. kez düzenleniyor.

Marmaris’te, ormanın yeşili ile denizin mavisinin buluştuğu en güzel noktalardan birinde, yüzlerce deniz ve yüzme sevdalısı sahilde bir araya geliyor. Bonelerini takıyor, yerlerini alıyor ve başlama işareti verildiği anda koşmaya, denize kavuşunca kulaç atmaya başlıyorlar. 

Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, 2015 Mayıs’ından bu yana her yıl Mayıs ve Ekim aylarında “Ortak tutkumuz; suya olan sevgimiz” sloganıyla, yüzme sporunu her yaştan insana sevdirmek amacıyla düzenleniyor. Bu sene, açık su yüzme branşı için mükemmel bir coğrafyada harika bir su sıcaklığında, Marmaris’in en güzel zamanı olan 16-20 Mayıs tarihlerinde 7. kez gerçekleşecek.

Kimler katılabilir?

Şampiyonaya katılmak için profesyonel sporcu olmak gerekmiyor. Yüzme sporuna gönül vermiş, yüzmeyi hayatının bir parçası olarak yaşayan herkes şampiyonaya davetli. Tüm sporcular yaş kategorisine bakılmaksızın Aquamasters’ın hedef kitlesini oluşturuyor. Turnuvanın başından beri hemen hemen her sektörden ve yaş grubundan katılımcı bulunuyor. 11 yaşından 96 yaşına kadar sporcular bir arada yüzebiliyorlar, üç nesil bir arada yüzen sporcular bile var.

Sadece tek günlük bir yarıştan ibaret olmayıp, farklı etkinlikleri bünyesinde barındıran bir şampiyonalar bütünü olan ve bu özelliği ile sadece ülkemizde değil, Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler içindeki en kapsamlı yüzme şampiyonası niteliğine sahip Aquamasters’ın, yenilikçi yaklaşımı doğrultusunda hazırlanan şampiyona programında 4 farklı yarışma düzenleniyor:

16-18 Mayıs – Uluslararası PROFiLO Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda yüzlerce sporcunun, üç gün boyunca üst düzey performanslarını sergileyecekleri bir Şampiyona olacak.

19 Mayıs - Uluslararası PROFiLO Dayanıklılık Yüzme Yarı Maratonu

Şampiyonanın ilk açık su etkinliği; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın sabahında ülkemizin en özel koylarından birinde, performans ve dayanıklılığın üst düzeyde sergileneceği, 200 sporcu ile sınırlı 5 bin metrelik Uluslararası PROFiLO Dayanıklılık Yüzme Yarı Maratonu olacak.

19 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleşecek Uluslararası Setur Marinas 4x500 metre Bayrak Yarışı’nda 4 kişiden oluşan takımlar, açık suda, toplamda 2 bin  metre kulaç atarak performanslarını sergileyecekler. Yarışma 100 takım (400 sporcu) ile sınırlandırılıyor. Bayrak yarışı etkinliği her sene sporcular arasında dayanışma yaratan, dinamik, eğlenceli bir etkinliğe dönüşüyor.

20 Mayıs - Uluslararası Martı Hotel Açık Su Yüzme Şampiyonası

Pazar sabahı startı verilecek geleneksel Uluslararası Martı Hotel Açık Su Yüzme Şampiyonası Peugeot 1500 metre ve 3008 metre parkurları olmak üzere 2 farklı parkurda gerçekleştirilecek.

Aquamasters’ın vizyonu ve misyonu, yüzme sporunun her yaşta yapılabilecek çok özel bir spor olduğunu geniş kitlelere ulaştırabilmek ve kitlelere deniz sevgisini aşılamak. Türkiye Yüzme Federasyonu ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, spor dolu, rekabetçi, bol sürprizli ve dinamik anlara sahne olacak. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim