• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

ARAS Marine Yatırım Holding ve YEO ortak girişimi Marinergy'yi kuruldu

ARAS Marine Yatırım Holding ve YEO ortak girişimi Marinergy'yi kuruldu
Deniz ve güneşi birleştiren ARAS Marine Yatırım Holding ve YEO ortak girişim olarak Marinergy'yi kurdu. Önde gelen iki şirket, Açık Deniz/Yüzer Güneş Enerji Santrali Projeleri için MARINERGY çatısı altında güçlerini birleştirdi.

ARAS Marine Yatırım Holding bünyesinde olan ve 1995 yılından bu yana deniz inşaat alanında faaliyet gösteren ARAS Marine ile 2004 yılında kurulan ve elektrifikasyon, otomasyon, dijital dönüşüm ve mühendislik çözümlerinde sektör lideri olan YEO, dünyada sürdürülebilir ve çevre dostu yeni enerji üretim yöntemi olarak gelişmekte olan Yüzer Güneş Enerjisi (Offshore/Floating Solar) Santral Projeleri için ortak bir girişimle MARINERGY’yi kurdular.

Ülkemizde ve dünyada temiz ve yenilenebilir enerji yatırımlarına dönük son yıllardaki ilgi, yeni bir alan olan Yüzer Güneş Enerji Santralleri için büyük bir potansiyel yaratıyor.

Mevcut potansiyel ve pazardaki açık nedeniyle, süratle hareket eden YEO ve ARAS, enerji projeleri ve deniz inşaat tecrübelerini birleştirdikleri birleştiren yüzer ve yenilenebilir enerji konusunda Türkiye ve bölge ülkelerinde MARINERGY adıyla faaliyet gösterecekler.

ARAS Marine ve YEO yönetici ve çalışanlarının katıldığı MARINERGY Yenilenebilir Enerji, İnşaat ve Ticaret A.Ş.’nin kuruluş anlaşması ARAS Marine Onursal Başkanı Mustafa Alpaslan ve YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız tarafından İstanbul’da imzalandı.

İmza töreninde konuşan ARAS Marine Onursal Başkanı Mustafa Alpaslan, “Denizcilik ve güneş enerjisini birleştiren bu projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Başarının yarısı niyet edip yola çıkmaktır. Geri kalan yarısı ise çok çalışmaktır. Ben bu işbirliği ile dünyanın her bölgesine ulaşacak güce erişeceğimize inanıyorum” dedi.

Törende konuşma yapan YEO Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tolunay Yıldız ise, “MARINERGY, deniz inşaat ve elektrik otomasyon hizmetlerini bir arada bulunduran bir firma olarak, Türkiye’de ilk ve tek, dünyada da çok az sayıda örneği olan bir girişimdir. Deniz’de güneş ve rüzgar enerjisi yeni gelişen ancak yüksek ve hızlı gelişim potansiyeline sahip bir sektör. Bu sektörün hibrit niteliği nedeniyle, konvansiyonel hareket eden firmalardan çok, iki alanın yetkinliklerine sahip firmaların iş birliğine ihtiyaç vardır. Biz de bu ihtiyaçtan hareketle güçlerimizi birleştirerek yaratacağımız sinerji ile ülkemizde bu alanda bir ilk olmak için yola çıktık” dedi.

Türkiye’de 2006 yılında test kurulumuna başlanan Yüzer Güneş Enerji Santralleri, özellikle 2013’ten sonra da dünya genelinde ivme kazanarak yayılmaya başladı. 2019-2024 arasında Yüzer GES sektöründe yıllık yüzde 22 artış bekleniyor. 2024 yılında Yüzer GES kurulu güç kapasitesinin Türkiye’de 2,5 GW’a ulaşacağı öngörülüyor.

Dünyada yüzer güneş enerjisi santrali kurulu gücü 1.200 MW üzerinde. Offshore/yüzer rüzgâr enerji santrallerinin kurulu gücü ise 22.000 MW’ın üzerinde bulunuyor. Power of Synergy (İşbirliğinin Gücü) sloganıyla yola çıkan ARAS Marine ve YEO’nun yüzde 50 ortaklıkla kurdukları MARINERGY, yüzer enerji santralleri projelerine 2021 yılı içerisinde yurtiçinde başlayarak önümüzdeki yıllarda ise dünya pazarına açılmayı hedefliyorlar.

aras_marina.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim