• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

AQUA tankerinin Trabzonlu kaptanı kayıp!

AQUA tankerinin Trabzonlu kaptanı kayıp!
Meksika-ABD arasında petrol nakliyatı yapan tanker gemisinin Trabzonlu 3. kaptanı esrarengiz bir şekilde denizin ortasında kayboldu.

Meksika-ABD arasında petrol nakliyatı yapan tanker gemisinin Trabzonlu 3. kaptanı esrarengiz bir şekilde denizin ortasında kayboldu.

Özel bir firmaya ait gemide 3. Kaptanlık yapan Trabzon'lu genç kaptan, Meksika-ABD arasında seyir halindeki petrol yüklü tanker gemisinde esrarengiz bir şekilde kayboldu.

Aslen Trabzon'lu olan ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun olan Abdulhamit Erbay (26) Özel bir şirkete ait AQUA adlı petrol gemisinde 3. Kaptan olarak çalışmaya başladı.

Meksika'nın Post Bokar limanından almış olduğu ham petrolü ABD'nin Houston Limanı'na getirmek için yola çıkan AQUA adlı geminin 3. Kaptanlığını yapan Abdulhamit Erbay 16 Ekim tarihinde anlaşılmaz bir şekilde ortadan kayboldu. Geminin bağlı olduğu denizcilik firması yetkilileri 18 ekim günü kaybolan genç kaptan'ın ailesine "oğlunuz kayboldu ve geçen süre zarfı içinde bir bilgide alamadık."şeklinde açıklamada bulunduğu bildirildi.

Yapılan araştırmalar sonucunda 16 Ekim akşamı geminin meksika körfezinde seyir halinde iken saat 18:30 sularında yemek yiyen genç kaptan Erbay, izin günü olduğu geminin içinde dolaştığı son olarak geminin baş kısmına gittiği ifade edildi. Aileye verilen bilgiye göre, geminin baş kısmında ki güvertede ayak izleri olduğu belirlenen genç kaptanın o dakikadan sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu bildirildi.

Genç kaptanın kaybolmasının ardından durum Amerika'n deniz yetkililerine bildirilmesi üzerine ABD'ye ait deniz arama kurtarma ekipleri geminin rotası yönünde helikopter desteğiyle birlikte arama ve tarama yaptı. 17 ekim gününden 18 ekim saat 13:30'a kadar yapılan aramalardan bir sonuç elde edilemedi. Bunu üzerine gemi ve 16 kişilik mürettebat ABD'nin Houston Limanı'na yanaştıktan sonra Amerikan yetkilileri tarafından sorgulandığı bildirildi.

Genç kaptanın Trabzon'da yaşayan ve Karadeniz Teknik Üniversitesin de (KTÜ) okutman olan ablası Şakire Erbay, " kardeşim 16 ekim günü kaybolduğu bize 2 gün sonra bildirildi. Yaptığımız araştırmalara göre " gemide bulunan güvenlik kameralarında kardeşimin yemek yedikten sonra dışarı çıktığını ve gemi burnuna gittiği görülüyor. Fakat gemide bulunan kameraların gece görüşü olmadığından dolayı kardeşim tam olarak seçilmiyor ve kameradan geri dönüm dönemediği belli olmuyor." dedi.

Kardeşini bulabilmek için işin peşini bırakmayşacaklarını belirten Abla Erbay, konuyla ilgili olarak bu hafta Cumhuriyet savcılığına firma hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayette bulunacağız. Kardeşimin durdumunun er veya geç ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi

AQUA adlı akaryakıt tankerin 20 şubat 2010 tarihinde Venezuella'da makine dairesinde 116 kilogram ‘KOKAİN' ele geçirildiği gerekcesiyle yetkililer tarafından gemi bağlanmış 23 mürettebatıda göz altına alınmıştı. Venezuela Uyuşturucu Kontrol Dairesi (ONA) yetkilileri gemide kokain yakaladıklarını ve gemiyi tutukladıklarını açıklamışlar, uzun müddet Venezuella'da tutuklu kalan gemi,Türk Dışişleri'nin de araya girmesiyle Aralık 2010 tarihinde serbest bırakılmıştı.

kaptan_trabzonlu.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
dedektif
24 Ekim 2012 Çarşamba 10:09
şüphe
Birkaç yıl önce de aynı şirketin bir gemisinde Baltık denizinde birisi kaybolmuştu.İki personel listesi karşılaştırılsa iyi olacak.
79.140.200.251
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim