• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi gerçekleştirildi

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi gerçekleştirildi
Denizci Öğrenciler Derneği’nin (DÖDER) pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediği denizci öğrenciler tarafından merakla ve özlemle beklenen Denizkızı Kongresi’ni gerçekleştirildi.

Denizci Öğrenciler Derneği, pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediği denizci öğrenciler tarafından merakla ve özlemle beklenen Denizkızı Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Bu yıl geçtiğimiz yıllarda yapılan kongrelere nazaran bir ilke imza atan DÖDER, en büyük destekçilerinden biri olan Aqua Chartering’in isim sponsorluğunu alarak “Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi” adıyla dernek tarihine altın harflerle kazındı.

2 yıllık özlemin ardından büyük emeklerin karşılığı olarak bu yıl 21’incisi düzenlenen Aqua Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk gününde 21. yılın önemine ve coşkusuna yakışır bir biçimde Kuşadası Seven Seas Sealight Elite Hotel’de yoğun bir katılım ile açılışını gerçekleştirildi. Bu yıl düzenlenen kongrede Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan başta olmak üzere ağırlanan protokoldeki isimler Türk denizciliğine farklı alanlarda yön veren öncülerin bir araya gelmesiyle oluştu.

Kongre programı Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Işık’ın konuşmasıyla başladı. 23 yıldır varlığını devam ettiren DÖDER’in idealist ve genç denizci öğrencilere ev sahipliği yaptığını dile getiren Işık, bu tür organizasyonların denizcilik öğrencilerine sektörle temas edebilme, eğitim ve öğretimlerden faydalanabilme, fikir alışverişinde bulunabilme, ulusal ve uluslararası öğrenci buluşmalarına katılım gösterebilme imkânı sunduğunu ve mesleğe ‘merhaba’ deme şansı yarattığını söyledi.

Kadir Işık, konuşmasında Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi’ndeki ilgili katılımla bir arada olmanın bireylere sağladığı değerlerden ve sektörün ileri gelenlerini ağırlamaktan onur ve gurur duyduğundan bahsetti.

"GELECEKTEKİ MESLEKTAŞLARIMIZIN MİSAFİRİYİZ"

Sözlerine isim sponsoru olmanın hayatındaki en gurur duyduğu başarı olarak tarihe geçtiğini belirterek başlayan Aqua Chartering kurucusu Melike Aysu Gürgan, Ulusal Denizkızı Kongresi’nin 21 yıldır çizgisini bozmadan büyük bir özen içerisinde devam etmekte olduğunu dile getirdi.

Gürgan, “Bugün aslında gelecekteki meslektaşlarımızın misafiriyiz” diyerek denizci öğrencilere verdiği değeri gösteren sözlerine DÖDER çatısı altından çıkmış bir öğrencinin sektörden başka bir öğrenciye kıyasla en az on kat daha başarılı olduğunu tecrübe ettiğini belirtip büyük bir gurur duyduğunu belirterek noktaladı.

Kongrenin açılışında 22. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatih Yazar, her yıl hep daha iyisini hedefleyen Denizci Öğrenciler Derneği’nin yapısını bayrak yarışına benzeterek kongrenin beklentilerinin üzerinde olduğunu ve denizcilik sektörü adına dünyayı değiştirebilecek vizyona sahip olduğumuzu vurguladı.

21. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Onur Yıldız, Denizci Öğrenciler Derneği ailesinin bir parçası olmaktan ve devrettiği bayrağın bir değil birkaç adım ileriye taşınmış olmasından gurur duyduğunu içtenlikle dile getirdi.

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk gününde protokol açılış konuşmasını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, DEFMED Mezunları Derneği adına burada bulunduğunu belirterek kongrede bulunan herkese teşekkürlerini iletmesinin ardından sözlerine tüm denizcilerinin kalplerinin bir olduğunu dile getirerek devam etti.

"HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ"

Denizci olmanın bir tutku olduğunu hatırlatmasının ardından mesleğimizdeki en güzel yanın bizim dayanışma ruhumuzu ortaya çıkardığını vurgulayan Orçun Erbayraktar, “Hepimiz aynı gemideyiz.” tabirinin dayanışma ruhumuza verilebilecek en güzel örnek olduğuna dikkat çekti. Denizcilik hayatında etkileşimi, iletişimi ve sektörde sosyalleşmeyi can damarlarımıza benzeten Erbayraktar, bir diğer denizciye yaptığımız yardımın bizim kaybımız değil aksine önümüzü açan bir kapı olduğunu vurgulayarak konuşmasını “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeliyiz” sözleri ile noktaladı.

Böyle büyük bir organizasyonda bulunmak öğrencilere çok büyük mutluluk vermeli diyerek sözlerime başlayan Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Ahmet Avcı, gençlere sosyal olmayı, sektörden her paydaştan yer almayı önererek kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.

Türk Uzakyol Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Özgür Doğan Güneş, dernek olarak öğrencilerin her zaman yanında olduğunu belirterek “Bizleri daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz” sözleri ile öğrencilere olan inancını dile getirdi.

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin oldukça profesyonel ve sıcak bir organizasyon olduğunu dile getiren WISTA Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Selek, DÖDER’in sektörden her insanı bir araya getirmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu belirtti.

Dinamik ve çok taze bir bakış açısına sahip bir nesil olduklarını söylerken iletişimin hayatımızın her alanında çok önemli bir faktör olduğunu da önemle vurgulayan Selek, WISTA olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarının da altını çizerek sözlerine son verdi.

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi protokol açılış konuşmasını yapan TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 48. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Sarı, kongrede bulunan emek veren ve destekleyen herkese teşekkürlerini ilettikten sonra DÖDER’in onda olan ailevi bağına değindi.

Denizci Öğrenciler Derneği’nin 16. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Sarı, DÖDER’in her sene kendini daha çok geliştirdiğine şahit olduğunu ve bu durumdan çok gurur duyduğunu ifade ederek denizci öğrencilere verilen desteğin bizlere birer ödev verdiğini ve bu desteği yaptığı her işte ve alanda aynı özen ile çalışarak ödevimizi yerine getirebileceğimizi aktardı. Her daim bizlerin yanında olduğunu dile getirerek sözlerini noktaladı.

"YAŞAM TARZI OLARAK BAKMAK" VURGUSU

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk gününde protokol konuşmasını yapan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Feramuz Aşkın, isim sponsorumuz olan Aqua Chartering Kurucusu Aysu Gürgan’a teşekkürlerini iletti. Kongrenin önemini sektörün paydaşlarını bir araya getirmesiyle görmüş olduğumuzu belirterek denizci öğrencilere denizcilik mesleğinden detaylı bir şekilde bahsetti. Aşkın, sevmeden ve tutku olmadan yapmanın imkânsız olduğu mesleklerden bir tanesi olan denizciliğe meslek olarak değil, bir yaşam tarzı olarak bakılması gerektiğini öne sürdü.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk gününde protokol konuşmacılarından biri olup konuşmasında denizci öğrencilere kendilerini yönetmeyi başarırlarsa dünyayı yönetecek güce sahip olabilecekleri hakkında güzel öğütler verdi.

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk gününde protokol konuşmacılarından biri olan Ordu Fatsa Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Özkan Uğurlu, kongrede bulunmaktan mutluluk duyduğunu, kongredeki herkese ise teşekkürlerini sunduğunu iletti. Denizciliğin zor bir meslek olduğunu ve nitelikli özelliklere sahip olan çalışanlara çok ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Gemi adamlarının ilk eğitim evresinin denizcilik fakültelerinden geçtiğini ve gün geçtikçe bu eğitimin uluslararası bir seviyeye ulaştığını belirten Uğurlu, kongrede Türk denizciliği adına güzel adımlar atılmasını umduğunu söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Aqua 21. Ulusal Denizkızı Kongresi’nin tersanecilik panelinde Beşiktaş Grup İcra Kurulu Başkanı Yavuz Kalkavan, Beşiktaş Tersanesi Ticaret Müdürü Gündem Gümüşkaynak, ART Tersanesi Müdürü Salih Bostancı yer aldı.

Panelde genel olarak Yalova hem Tuzla bölgesinde tersane faaliyetleri yürüttüklerinden bahsederek başlayan konuşmacıları, Türkiye’de denizcilik şirketlerinin çok iç içe olduğuna dikkat çekti. Kamu tersanelerinin bugünkü altyapıyı oluşturduğuna bağlı olarak Türk denizciliğinin gelişimine detaylı olarak değinildi.

YABANCI BAYRAKLI GEMİLERİN SAYISI ARTIYOR

Aqua 21.Ulusal Denizkızı Kongresi’nin ilk gününde protokol konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, denizci öğrencilerle olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek konuşmasına başladı. 1999 yılından beri DÖDER ailesinden haberdar olduğunu ve gençleri her daim desteklediğini, kendisinin de bu sıralardan geçtiğini büyük bir empati duygusu ile öğrencilere yansıtan Baylan, genç denizci adaylarının staj ve iş hayatına atıldıklarında karşılaşabilecekleri sorunlara değindi.

Baylan, yabancı bayraklı gemilerin gün geçtikçe sayısının arttığını ve Türk bayraklı gemilerde çalışma oranın zamanla büyük ölçüde azaldığını aktardı. Bu duruma karşı aksiyon gösterdiklerini ve çeşitli ülkelerle anlaşmalarının olduğunu dile getiren Baylan, genç denizci adayların yüreğine su serpti. Ayrıca denizde çalışan ve staj arayan kız öğrencilere verdikleri destekler sayesinde çok daha eşit haklara sahip bir çalışma ortamı sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerinden bahseden Baylan, konuşmasını kongrenin güzel geçmesi dilekleri ile bitirdi.

Müstafi Amiral Cihat Yaycı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz ise, kongreye katılamadıklarından dolayı üzüntülerini belirttikten sonra video mesaj göndererek öğrencilere selamlarını ve sevgilerini ilettiler.

doder-1-003.jpgdoder-2-003.jpgdoder-3-003.jpgdoder-4-003.jpgdoder-5-002.jpgdoder-6-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim