• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 14 °C

Apple iPhone 6 & Samsung A13 Fiyat ve Özellik Karşılaştırması

Apple iPhone 6 & Samsung A13 Fiyat ve Özellik Karşılaştırması
Akıllı telefon kategorisinde hizmet veren markalar arasında Samsung ve Apple markaları ön plana çıkar. Üretmiş olduğu akıllı telefon modelleriyle kullanıcı beğenisini kazanan iki farklı marka sıklıkla tercih edilen modelleri sayesinde dünyanın birçok ülkesinde faaliyet göstermeye devam etmektedir.
Samsung cep telefonları ve Apple akıllı telefonlar arasında işletim sistemi gibi donanımsal farklar vardır. Markaların üretmiş olduğu modelleri arasında görülen bu farklılıklar tercih edilebilirliği artırır. Bundan dolayı kullanıcılar için seçenek oluşturulur. Farklı ihtiyaçlar için cep telefonu almak isteyen kullanıcılar farklı özelliklere sahip akıllı telefonları değerlendirerek daha iyi bir deneyim elde edebilir. Samsung akıllı telefonlar içerisinde A13 modelleri vardır. Apple cep telefonlarında ise iPhone 6 gibi modeller kullanıcılar tarafından tercih edilir. Gelişmiş özelliklere sahip akıllı telefonlar gündelik işlemlerin tamamlanmasına yardımcı olur. Haberleşme, haber takibi ve web araştırması yapma gibi birçok aktivitenin gerçekleşmesine imkan tanıyan cep telefonları kolaylık sağlar. İncelemedeki bilgiden faydalanarak iki farklı telefon modeli arasındaki benzerlikleri ve farkları görüntüleyebilirsiniz. Avantajlara ve dezavantajlara yönelik detayları almak için Cimri rehberliğinden de faydalanabilirsiniz. 
 
Apple iPhone 6 & Samsung A13 Donanım Detayları
 
Apple iPhone 6 ve Samsung A13 akıllı telefonlar kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği modeller arasında gelir. İki telefonda günlük işlemlerin tamamlanmasında ve hobi aktivitelerinin gerçekleşmesinde kullanılabilir. Samsung A13 ve Apple iPhone 6 akıllı telefon donanım detaylarını değerlendirerek ihtiyaçları karşılama noktasında hangi telefonun daha iyi olabileceğini analiz edebilirsiniz. Aşağıda cep telefonlarının donanımsal detaylarını öğrenebilirsiniz.
 
● Samsung A13 akıllı telefonun ekranı 6.6 inç’tir. PLS teknolojisiyle geliştirilen ekran Full HD+ çözünürlük kalitesini destekler. 400 PPI piksel yoğunluğu ve 60 Hz yenileme hızı daha akıcı bir deneyimi beraberinde getirir. Çizilmeye dirençli cam ve Corning Gorilla Glass 5 ekran dayanıklılığı avantajları artırır. iPhone 6 akıllı telefonda ise 4.7 inç ekran boyutu vardır. Retina HD ekran teknolojisi görüntü verilerinin daha kaliteli olmasına yardımcı olur. IPS teknolojili ekran 326 PPI yoğunluğa sahip ekranın çözünürlük kalitesi ise 1334x750 pikseldir. 
 
● Samsung A13 işlemcisi Exynos 850’dir. 8 çekirdekli işlemci, 2.0 GHz frekans hızıyla hareket eder. 64 bit mimarili işlemci modeli üretim teknolojisiyle verilerin daha hızlı işlenmesine yardımcı olur. iPhone 6 akıllı telefonda ise A8 çip vardır. Apple tarafından geliştirilen A8 çip veri işleme noktasında etkili olur.
 
● A13 kamerası 50 MP çözünürlüğe sahiptir. LED flaşlı kamera içerisinde ikinci ve üçüncü kamera destekleri de vardır. Dördüncü kamera desteği sayesinde 4 farklı kameranın avantajlarından yararlanma imkanı doğar. Derinlik algısı sağlayan dördüncü kamera çekim kalitesini artırır. iPhone 6 akıllı telefonda ise 8 MP ana kamera yer alır. F2.2 diyafram genişliğine sahip kamera 1 kat optik zoom gerçekleştirebilir. HDR fotoğraf özellikleri ve True Tone Flash detayları kolaylık sağlar.
 
● Samsung A13 bataryası 5000 mAh kapasiteyle hizmet verir. 54 saat 4G konuşma süresi, 21 saat Wi-Fi internet kullanımı ve 20 saat 4G internet kullanımı bataryayla mümkündür. Apple iPhone 6 bataryası ise 11 saate kadar video oynatma, 50 saate kadar ses çalma imkanı tanır.
 
Apple iPhone 6 & Samsung A13 Fiyatları
 
Apple iPhone 6 & Samsung A13 fiyatları depolama alternatifleri bakımından farklılık gösterir. Akıllı telefonlardaki fiyat farklılıklarının oluşmasına neden olan en önemli detay depolama ve RAM kapasitesi değeridir. Samsung ve Apple akıllı telefonlarda depolama alternatifleri mevcuttur. Tercih edilen depolama alanlarına göre fiyat farklılıkları görülebilir. Apple iPhone 6 & Samsung A13 fiyat karşılaştırmaları sonucunda güncel fiyat verilerini görüntüleyebilirsiniz. Verileri doğru şekilde analiz ederek Android ve iOS telefon fiyatlarına yönelik genel bir çıkarım yapabilirsiniz.
 
DENİZ HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim