• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

APM Terminals İzmir'de hizmet ofis binasını açtı

APM Terminals İzmir'de hizmet ofis binasını açtı
PETLİM 28 yıl işletecek olan, 65 işletim liman ağ ve 38 ülkede, terminal tesisleri ve 39 ülkede 200 yurtiçi hizmetler veren ve vinç mühendislik hizmetleri sağlayan APM Terminals’in Ulukentte Hizmet Ofis Binası açıldı.

Aliağa ilçesindeki Petkim limanını (PETLİM) 28 yıl işletecek olan, 65 işletim liman Ağ ve 38 ülkede, terminal tesisleri ve 39 ülkede 200 Yurtiçi Hizmetler operasyonları yanı sıra küresel liman endüstrisinin bağımsız vinç mühendislik hizmetleri sağlayan  APM Terminals’in Ulukentte Hizmet Ofis Binası açıldı.

Açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koordinatör Mehmet Arslan, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka ile Denizcilik sektörününün ileri gelen firma ve acentelerin yetkileri katıldı.

APM Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen tarafından İngilizce olarak yapılan açılış konuşmasında bugünün APM Terminals için çok özel bir gün olduğunu ve kendileri için Aliağa'da yeni konteyner terminalinin açılması yönünde önemli adımlardan bir tanesinin olduğunu belirten Larsen, “ Burada Ulukentte bulunmaktan mutluyuz yerel yönetimden ve yerel halktan yakınlık görmekten mutluyuz. Bundan dolayı da sevinçliyiz.Terminal açılana kadar bütün arkadaşlarımızı burada ağırlayacağız bütün eğitimlerini burada vereceğiz" dedi. 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KONTEYNIR LİMANLARINLARINDAN BİRTANESİ

Aliağa’daki yeni terminalimizin faaliyetlerini başlamak için büyük bir heyecan ve beklenti içerisinde olduklarını, APS terminalin Türkiye’nin en modern, en emniyetli en güvenli, en büyük konteynır terminallerinden bir tanesi olacağını söyleyen Larsen, “ Bu terminalin inşaatı hızla ilerliyor ve bu yılın 4. çeyreğinde, 1. aşama için tüm inşaat tamamlanması bekliyoruz. APM ve Petkim birlikte yaklaşık 5 yıldır terminali ve operasyonu geliştirmek için çaba harcıyor. Dünyanın en iyi ve kaliteli terminallerinden bir tanesi olacaktır” dedi.

ULUSLARARASI PİYASA VE DÜNYA PAZARINA

Petkim ve APM ortak girişimi olan koytenır terminali sayesinde İzmir piyasası yakında dünyada seyreden çok büyük ölçekli gemilerin hizmetine açılarak bölgedeki ihracatçılar ve ithalatçılara uluslararası piyasalara dünya pazarlarına doğrudan bir açılım sağlamış olacaklarını belirten Lasersen “Konteyner terminali su derinliği 16 m lineer rıhtım ve 700 m oluşacaktır. Buna ek olarak özel bir genel kargo rıhtımı olacak. Terminalin toplam kapasitesi 1.3milyon TEU olacak ve olacak ve terminainl açılması üzerine, 10 elektrikli kauçuk yorgun-portal vinçler ek olarak kullanılacak.

Ayrıca  3 tane Türkiye'nin en büyük gemi-shore vinci olacak. 2. safhada ise ilave ekipman monte edilecek ve terminalde 6 gemi-shore vinç ve 26 lastik yorgun-portal vinç olacak. Eylül ayının sonlarında bu STS ve ITC gemilerin ilk parçaları sevkiyattı Aliağa ‘da gerçekleştirilecek" dedi.

EKİPMANLAR DIŞINDA İNSANLARA DA İHTİYAÇ VAR

Ekipmanlar ve IT sistemlerinin yanı sıra büyük oranda istihdam yapacaklarını da belirten Lasern,  şuanda yaklaşık 50 personelle terminellde çalışmaya başladıklarını bu sayıda yakın tarihte 300 kişiye ulaşacağını açıkladı. Lasern “ Tam kapasiteye ulaştığımızda 600 kişi çalışacak. Çalışanlara eğitim verilecek, bu konuyla ilgili eğitim odaları kurduk.” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN “DESTEK VERİRİZ” SÖZÜ

APM Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen'in konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koorninatörü Menemen Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Arslan, uluslararası büyük bir şirketin Menemen ilçesinde hizmet binasının açılmasının büyük bir gurur verici olduğunu,  Menemen’de yatırım yapan şirketlere yardımcı olacaklarını söyledi. Arslan “ Memleketimizde ve ilçemizde böyle güzel yatımlar oluyor. Böyle şirketlere kapımız her zaman açık. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yaparız elimizi taşın altını koyarız” diyerek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

SAKA “ALİAĞA-İZMİR CEVRE YOLU YAPILMALI “

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koordinatör Menemen Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Arslan'ın konuşmasının ardından Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka'da 1980 yıllarında yapılan Petkim  limanın yakın zamana kadar aylarca tek bir geminin geldiğini, belirtti ve yatırımlarla birlikte limanın artık çok faal olduğunu belirtti. Saka , APM şirketin Aliağa’da büyük bir ofis istediklerini fakat Aliağa’da böyle büyük hizmet ofis binasını bulamadıklarından dolayı Ulucak’ta ofis açmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sanayi kentlerinde yapılacak olan imar planlananlarının bir ve üç senelik olarak değil de ileriye dönük olarak hazırlanmasının gerektiğini söyleyene Saka “ Aliağa-Menemen ,Menemen- İzmir arasında bulunan karayolunda şu anda trafik yoğunluğunun bulunmaktadır. Bu işletme açıldığında günde 2500-2700 tır konteyner geçecek diye planlanıyor. Bu da Aliağa İzmir yolunda büyük sıkışıklıklara yol açacak. Bir an önce yetkililer tarafından Aliağa İzmir çevre yolu yapılması gerekmektedir" dedi. 

Konuşmaları ardından APM Hizmet ofis binasın açılışı için kurdele kesimi açılışa katılan İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk , Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka , İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koordinatörü Menemen Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Arslan APM Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen tarafından yapıldı

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ceyhan
15 Haziran 2015 Pazartesi 11:21
11:21
"10 elektrikli kauçuk yorgun-portal vinçler ek olarak kullanılacak" Lütfen çevirilere biraz daha dikkat !!! Anladığım kadarıyla orijinal metinde bahsedilen "Rubber Tired Gantry" çevirisi "Lastik Tekerlekli Vinç" olmalı.
85.105.91.10
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim