• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Antalya'da 'Türk Denizciliğine Bakış' paneli yapılacak

Antalya'da 'Türk Denizciliğine Bakış' paneli yapılacak
Antalya Kaleiçi Marina Mazot İskelesi’nde düzenlenecek olan “Türk Denizciliğine Bakış” paneli, Suat Hayri Aka, Menderes Türel, Halim Mete, Metin Kalkavan, Murat Kıran ve Bekir İnanç Kendiroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Türk turizminin olduğu kadar, karada ve denizde bin 800’e yakın yat bağlama kapasitesi, 5 adet marinası ve Lara Birlik Plajı’nda 300 dönüm üzerinde kurulacak kruvaziyer limanıyla Türk denizciliğinin de atar damarlarından biri olan Antalya, denizcilik adına önemli bir buluşma olan “Türk Denizciliğine Bakış” paneline ev sahipliği yapacak. 

2 Mart Cuma günü alanında uzman isimler deniz turizminden taşımacılığa, denizlerde güvenlikten su araçları sorumluluk sigortaları ve ekonomik katma değere kadar birçok konuyu Kaleiçi Marina Mazot İskelesi’nde düzenlenecek panelde masaya yatıracak.

Gazeteci Noyan Doğan'ın moderatörlüğü ile yürütülecek toplantının konuşmacıları arasında; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı Murat Kıran, Türk P&I Genel Müdürü Remzi Ufuk Teker, DTO Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu yer alacak.

Kruvaziyer limana 4 tane gemi yanaşabilecek

Antalya’da karada ve denizde bin 800’e yakın yat bağlama kapasitesiyle 5 adet marina var ve Lara Birlik Plajı’nda 300 dönüm üzerinde kruvaziyer limanı kurulması için çalışılıyor. Kruvaziyer limana 300 metrenin üzerinde 4 tane gemi yanaşabilecek. Liman içerisinde 420 yat kapasiteli bir başka yat limanı yapılması da planlar arasında. Lüks yat üretiminde dünya markası haline gelen Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren 55 firma, İtalya'dan İngiltere'ye, ABD'den Rusya'ya ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar onlarca ülkeden yat siparişi alıyor. Serbest Bölge 17 yılda 380’in üzerinde yat imal etti.

Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin deniz turizmi ve taşımacılığı açısından öne çıkan bölgelerinde emniyet ne durumda, deniz ulaşımı ve turizminde, güvenli şekilde yelken açabilmek için “Su Araçları Sorumluluk Sigortası” yaptırılması zorunluyken, kimler ne kadar bu sorumluluğu yerine getiriyor, can ve mal güvenliği, çevre koruma hangi noktada, deniz turizmi, taşımacılığı, denizlerde güvenlik konularına dair tüm sorular cevaplanacak.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim