• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

Antalya'da Mavi Bayrak Eğitim Semineri düzenleniyor

Antalya'da Mavi Bayrak Eğitim Semineri düzenleniyor
11'inci Mavi Bayrak Eğitim Semineri yarın Antalya'da yapılıyor. Eğitimin sonunda katılımcılara ‘Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası’ verilecek.

TURÇEV’in Antalya-Adalya Elite Otel’de düzenlediği 11'inci Mavi Bayrak Eğitim Semineri'ne Kültür ve Turizm, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediye, Turizm Birlikleri ve Yerel Derneği temsilen 100’ün üzerindeki katılım sağlanacak.

Ülkemizde Mavi Bayrak Programı’nı destekleyen kurumların başında gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yetkililerinin de katıldığı bu toplantıda; 15 kıyı ilimizdeki 42 belediye, 10 turizm birliği ve yerel derneği temsil eden 100’ün üzerindeki katılımcıya üç gün sürecek eğitimin sonunda ‘Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Eğitim Sertifikası’ verilecek.

1993 yılından bu yana uygulanmakta olan Mavi Bayrak Programı kapsamında 2017 yılı itibariyle 454 plaj ve 22 marina, 12 yat Mavi Bayrak ödülüne hak kazandı. Ödüllü plaj sayısı ile Türkiye bu yıl 50 ülke arasında dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

Plaj ve marina kapsamında dünyadaki toplam Mavi Bayrak ödülünün yaklaşık  yüzde 11’i Türkiye'de dalgalanıyor.

Mavi Bayrak Programı’nı uygulayan kıyı bölgelerimizde, TURÇEV tarafından belirlenen kurum ve kuruluşlar yerel sorumlu olarak çalışmalara katkıda bulunuyor.

TURÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen toplantı ile ilgili olarak şunları söyledi, "Vakfımız ulusal sorumlu kuruluş olarak uluslararası alanda ödüllü plaj ve marinalarımızın standardının diğer ülkelerden daha yüksek olmasına özen göstermektedir. Bu hedefe yöresel destekle daha iyi ulaşılabileceğine inanmaktadır. Yerel Sorumluların Mavi Bayrak hakkında güncel bilgilere sahip olmaları, kıyı yönetiminde önem arz eden kritik konularda uzmanlar aracılığı ile bilgi edinmeleri, yöresinde örnek uygulamaları yürüten yerel sorumluların deneyimlerinden faydalanmaları ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunulması amacıyla ulusal düzeyde yılda bir defa düzenlenen eğitim semineri Vakfımızın en çok önem verdiği etkinlikler arasında yer almaktadır.’’

Bu yıl bir ilk olarak TURÇEV’in yürütmekte olduğu Çevrenin Genç Sözcüleri Programı kapsamında bulunan okullardan Antalya Anadolu Lisesi öğrencileri, bu eğitime katılarak program süresince gözlemlerini kayıt altına alacak ve bir rapor ile gözlemlerini, röportajlarını habere dönüştürecek.

Seminerde, Mavi Bayrak Programı’nın yürütümüne dair bilgilerin çevre eğitiminde değişim yaratan etkinliklerin nasıl düzenleneceğine dair bir çalıştay ve film gösterimine yer verilecek ve bu kapsamda ‘sürdürülebilirlik’ kavramının daha iyi anlaşılması sağlanacak. Ayrıca eğitimin son günü, Muratpaşa Belediyesi ev sahipliğinde Kaleiçi’ne bir gezi düzenlenecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim