• BIST 13932.46
  • Altın 6975.74
  • Dolar 48.4362
  • Euro 56.3127
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Antalya’da denize bukaşi topları bırakılacak

Antalya’da denize bukaşi topları bırakılacak
Antalya'da düzenlenecek Çevre Festivali, Kaleiçi Yat Limanı’nda gerçekleştirilecek deniz dibi temizliğiyle başlıyor. Temizlik çalışmalarında denize mikrobiyal yöntemlerle çevre iyileştirme ve temizliğinde kullanılan bukaşi topları bırakılacak.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Çevre Festivali, yarın (19 Nisan Cuma günü) Kaleiçi Yat Limanı’nda Akdeniz Üniversitesi ve GEA Arama Kurtarma grubunun katılacağı deniz dibi temizliğiyle başlıyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katılacağı yaklaşık 20 kişilik grup, tarihi Yat Limanı’nda balıkçı teknelerinin bağlandığı alanda temizlik çalışması gerçekleştirecek. Yapılacak temizlik çalışmasının ardından denize yaklaşık bin adet mikrobiyal yöntemlerle çevre iyileştirme ve temizliğinde kullanılan bukaşi topu atılacak.

Festivalde ilk gün, deniz dibi temizliğinin ardından Muratpaşa Kent Meydanı’nda saat 14.00’de stantlarını açılması ve atölye çalışmalarıyla devam edecek. 21 Nisan Pazar günü sona erecek festival süresince Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi Çevre Platformu üyesi dernekler birbirinden farklı atölyeler düzenleyecek.

AKDENİZ FOKU PROTOKOLÜ

Antalya’da yaşayan herkesi dünyaya nefes olmaya çağıran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Sayısız çevre sorunu ile boğuşan dünyamıza nefes olmak istiyoruz. Çevre Festivalimiz süresince, değişik atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. Atölye çalışmalarımıza katılacak komşularımıza; ekolojik hjjyen malzemelerinden, yoğurt yapımına, elektrik üretimine varana kadar pek çok konuda bilgiler aktarılacak. Yine festival kapsamında; deniz dibi temizliği ve Akdeniz Foku’nun korunmasına yönelik protokol imzalayacağız” dedi.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Festivalde, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği seramik, Kırşehir Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekolojik hijyen malzemeleri, Teke Yörük Türkmen Federasyonu ve Teker Yöresi Avşar Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ise sirke ve meyveli yoğurt yapım atölyeleri gerçekleştirecek.

Tüm Yenilenebilir Enerji Tüketiciler Derneği’nin ‘Kendi Elektriğini Kendin Üret’ isimli atölye çalışmasıyla katılacağı festivalde Eskişehir Gönüllüleri Derneği Benim Balkonum Benim Bahçem atölyesiyle, JCI Antalya ise karbon ayak izi hesaplama atölyesiyle festivalde yer alacak. Buğday Derneği, cam üfleme sanatçısı Suat Topbaşı, Antalya Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri, Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi, Refikler Çiftliği de atölye çalışmalarıyla festivalde yer alacak.

denize_bukasi_toplari_birakilacak_2.jpgdenize_bukasi_toplari_birakilacak_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 17 ton plastik, denize karıştı!26 Ağustos 2026 Çarşamba 08:00
  • Çeşme’de orkinos ölümleri yeniden başladı25 Ağustos 2026 Salı 13:30
  • Denizin dibine 5000 tuvalet yerleştirdiler!25 Ağustos 2026 Salı 11:15
  • TÜÇA-1 denizi temizleyecek!24 Ağustos 2026 Pazartesi 12:00
  • Manavgat’ta ‘Dumansız Plaj’ uygulaması başladı!24 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00
  • Farelerin yok edilmesi ekosistemi canlandırdı: Ulong Adası!20 Ağustos 2026 Perşembe 16:00
  • Nişasta, denizlerdeki ekosistemi korumaya yardımcı oluyor18 Ağustos 2026 Salı 16:00
  • Norveç'te kutup ayısı cezası: 5000 Dolar ceza!18 Ağustos 2026 Salı 08:00
  • İZAYDAŞ, bertaraf edecek!17 Ağustos 2026 Pazartesi 16:00
  • 37 milyon ton çamurla 5 ada inşa edildi17 Ağustos 2026 Pazartesi 09:00
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim