• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Antalya'da Deniz Kirliliği Tatbikatı yapıldı

Antalya'da Deniz Kirliliği Tatbikatı yapıldı
Akdeniz bölgesinin önemli limanlarından Port Akdeniz, Seagull Martı Çevre Hizmetleri ve Akdeniz Akaryakıt'ın ortaklaşa düzenlediği geniş kapsamlı deniz kirliliği tatbikatı, başarıyla tamamlandı.

Akdeniz bölgesinin önemli limanlarından Port Akdeniz, Seagull Martı Çevre Hizmetleri ve Akdeniz Akaryakıt'ın ortaklaşa düzenlediği geniş kapsamlı deniz kirliliği tatbikatı, başarıyla tamamlandı.

Tatbikatı Vali Münir Karaloğlu, Başsavcı Ramazan Solmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdür Vekili Cemalettin Şevli, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert ve bürokratlar izledi. Tatbikat öncesi protokole brifing verildi, temizlik çalışmalarında kullanılan teçhizat tanıtıldı.

Tatbikatta, risk değerlendirmesi sonucu ortaya çıkan ve 1'nci seviye müdahale gerektiren olaylar göz önüne alınarak hazırlanan geniş kapsamlı senaryo ile ilgili personel, teçhizat ve sistemin yeterliliği başarıyla sınandı.

İki geminin çarpışması sonucu şamandıra bölgesine ve liman içine motorin döküldüğünü, bunun üzerine harekete geçen ekiplerin ilgili tüm kamu birimleriyle de koordineli hızla kirlenen bölgeye müdahale ederek, dökülen mazotu toplayıp, denizin başarıyla temizlemesinin canlandırıldığı tatbikatı, Vali Karaloğlu ve protokol, kendileri için hazırlanan tekne üzerinden izledi. Karada tanıtım ile başlayan tatbikat, Sıçan Adası mevkiindeki kazazede gemiden denize yayılan kirliliğin etrafını çevirme ve temizleme etapları ile sürdü.

Tatbikat sonrası izlenimlerini aktaran Vali Münir Karaloğlu, "Deniz bizim soframızdır. Nasıl soframızı muhafaza ediyorsak, soframız olan denizi de korumamız ve temiz tutmamız lazım. Biz ekmeğimizi denizden çıkartıyoruz. Deniz sadece turizm değil. Deniz, taşıma, hayat, su demek. Bulunduğumuz bölgede Akdeniz bölgesinde bütün insanlık tarihi boyunca yerleşim varsa deniz sayesinde var. Denizi soframız gibi görmemiz lazım" dedi.

Çevrenin korunmasına ve çevre temizliğine de dikkat çeken Karaloğlu şöyle konuştu: 

"Antalya 640 kilometre sahili olan, denizden ekmeğini çıkaran bir şehir. Türkiye'nin en çok mavi bayraklı plajı olan bir şehri. Denizimizi korumamız lazım, her türlü atıktan kirlilikten korumamız önemli. Bugün burada icra ettiğimiz konu acil müdahale tatbikatı. Denizde herhangi bir kimyasal petrol ve türevleri noktasında bir kaza esnasında denize var olacak bir sızıntının nasıl temizleneceğine yönelik tatbikat yapıyoruz. Burada bir çok kuruluş var. Başta bakanlığımız var. Bütün kuruluşların ortak çalışması ile tatbikatı gerçekleştiriyoruz. İnşallah bir kaza ile karşılaşmayız, fakat olası bir kazada bölgeye yayılan kimyasalın, petrol ve petrol türevlerinin sahillere ve limanlara ulaşmadan olduğu bölgede absorbe edilmesi ve temizlenmesi ile ilgili bir tatbikat. İnşallah bir kaza ile karşılaşmayalım fakat karşılaşırsak da hazırlıklı olma adına gerçekleştirdiğimiz çalışma."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim